likiery - 3834 przepisów (strona:157/256)

Tort z musem z truskawek i masą śmietankowo – karmelową 125

przykładamy drugim blatem, na który wykładamy drugą porcję musu i krem, przykrywamy trzecim biszkoptem. wykończenie 100 g serka mascarpone 2-3 łyżki śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 łyżka likieru kokosowego lub cytrynowego perełki cukrowe / wiórki i płatki kokosowe / świeże owoce / kwiaty / gałązki eukaliptusa i pistacji / bezy Artykuł Tort z musem z truskawek i masą śmietankowo – karmelową pochodzi

Raj dla Podniebienia
Szybkie ciasto cytrynowe 662

również samodzielną bazą smakową dla pysznych dań i deserów. Sok z cytryny jest składnikiem wielu potraw, sałatek, drinków i napojów. Startą skórkę możemy dodać do ciast, ciasteczek, babek, aromatyzowania likierów, sosów oraz lukru. Pokrojone w plasterki lub w trójkątne cząstki służą do ozdabiania ryb, napojów i drinków. Z tym bardzo aromatycznym owocem polecam Wam przepis na szybkie ciasto cytrynowe. Składniki

mojewypiekiinietylko
Pasztet drobiowy z rosołu 99

formy keksowej. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni.               Moje procentowe propozycje dla Was… – Drink Vodka Fizz – Błyskawiczny likier kawowy – Nalewka z kukułek – Niebieskie Kamikaze (shoty z wódką) – Wściekły pies (shot z wódką

Kulinarny S.O.S.
Pasztet drobiowy z rosołu 99

formy keksowej. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni.               Moje procentowe propozycje dla Was… – Drink Vodka Fizz – Błyskawiczny likier kawowy – Nalewka z kukułek – Niebieskie Kamikaze (shoty z wódką) – Wściekły pies (shot z wódką

Kulinarne S.O.S.
Kawy DreamsCoffee, wyjątkowa herbata T-Stick i słodkości – wyjątkowe produkty od 7 Plus 187

torebki. Tym razem mamy okazję próbować dwóch kaw mielonych Irish Cream i French Vanilla. Obie znalazły swoich zwolenników. Moja przyjaciółka i siostra rozsmakowały się w kawie o smaku Irlandzkiego Likieru Irish Cream . Aromatyczna kawa o zrównoważonym smaku z delikatną nutą kwaskowatości. Mi i mojej mamie bardziej przypadła do gustu kawa mielona o smaku Francuskiej Wanilii French Vanilla . Ten aromat

Słodkie okruszki
Świąteczny pasztet z pomarańczowej soczewicy na Wielkanoc 125

gałązki rozmarynu łyżka czarnuszki łyżeczka suszonego cząbru łyżeczka słodkiej papryki w proszku płaska łyżeczka ostrej papryki w proszku sól pieprz olej do smażenia łyżka czarnych porzeczek z nalewki lub likieru (zawsze je zostawiam, przygotowując cassis ) kilka suszonych moreli kilkanaście połówek wędzonych śliwek Soczewicę wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Do soczewicy wlać dwie szklanki wody. Zagotować, a potem

Weekendy w domu i ogrodzie
Wielkanocna babka z ajerkoniakiem i czekoladą. 179

podczas pieczenia cudownie pachniało ajerkoniakiem. Upieczcie koniecznie :) Udanych wypieków Wam życzę :)     Potrzebujemy: Na ciasto: 4 jajka pół szklanki cukru 15 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki likieru jajecznego ( ajerkoniaku ) 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 dag  polewy i dekoracji mlecznej od HELIO Dodatkowo: 5 dag  polewy i dekoracji

Izabelawkuchni
Ciasta na Wielkanoc 153

musem brzoskwiniowym Sernik śmietankowy Keks Kubanka Kostka czekoladowa Ciasto z rurkami Kubuś bez pieczenia Ciasto Kilimandżaro Ciasto cappuciono Ciasto 3bit bez pieczenia Piaskowiec Ciasto Shrek Babka czekoladową z likierem kawowym Babka zebra Babka trio Babka budyniowa z polewą ajerkoniakową Babka cynamonowa z jabłkami Keks cytrysowy z białą polewą Bananowa Krówka bez pieczenia Ciasto Ambasador

Lena Gotuje
Jak filtrować domowe trunki ( część 3 ). 175

się ładnie wyklarował, wlewamy do takiego słoja, szczelnie zamykamy i odstawiamy go w chłodne, ciemne miejsce na kilka tygodni lub nawet kilka miesięcy. W tym czasie nalewka czy likier sama nam się ładnie wyklaruje, trzeba tylko obserwować, kiedy cały osad opadnie na dno słoja. Gdy trunek jest już wyklarowany, podstawiamy pod kranik butelkę i zlewamy płyn. Uważajmy tylko

Przepisy i porady kulinarne
Sernik limoncello z nerkowcami, daktylami i twarogiem bez laktozy 108

kaszy jaglanej 4 łyżki cukru kokosowego 4 łyżki miodu 3 małe jajka (dodałam ekologiczne) ziarenka z 1/2 laski wanilii 20 ml limoncello skórka otarta z 1/3 cytryny kilka kropel likieru pomarańczowego (można dodać małą ilość soku wyciśniętego z pomarańczy) wierzch kilka łyżek karmelu nerkowce / orzechy włoskie / mały pokruszony bezik   Artykuł Sernik limoncello z nerkowcami, daktylami i twarogiem bez laktozy

Raj dla Podniebienia
Jaglane rafaello 143

ostygnięcia. Zmiksować blenderem na papkę. Migdały wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut. Wodę odlać i obrać ze skórki. Kaszę jaglaną połączyć z wiórkami kokosowymi, wlać likier amaretto i syrop klonowy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodka to można dodać więcej syropu klonowego. Z masy uformować w zwilżonych wodą dłoniach kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego i do każdej

Wanilia i Kardamon
Tort czekoladowo-śliwkowy 115

250g) 400 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 50 g mlecznej czekolady, startej na tarce +1 słoik powideł śliwkowych Nasączenie: mocny napar z herbaty lub kawa / kawa z likierem lub innym alkoholem Dekoracja: 50-70 g czekolady mlecznej lub deserowej startej na tarce - do posypania boków Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić biszkopt. Upiec, ostudzić i przekroić

Kuchnia domowa Ani
Jaglane rafaello 137

szklanka kaszy jaglanej Kupiec 1 szklanka mleczka kokosowego 1 szklanka wody szczypta soli 6 łyżek mielonych migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych  3 łyżki miodu naturalnego 2 łyżki likieru malibu 20-25 szt całych migdałów Całe migdały kilka godzin wcześniej namoczyć w letniej wodzie i obrać ze skórki.   Kaszę wsypać na sitko,wypłukać i przelać wrzątkiem. Wodę zmieszać

Kolorowa kuchnia Elki