likiery - 3834 przepisów (strona:159/256)

Ciasto kawowe 124

żelatynę. Nasączenie: 5 łyżek kawy sypanej + 5 łyżek cukru - zalewamy 400 ml wrzącej wody , następnie odcedzamy fusy i studzimy . Po ostudzeniu wlewamy 150 ml amaretto bądź innego, mocnego migdałowego likieru. Całość mieszamy Dodatkowo: 3-4 łyżki kakao deserowego ekstra gorzkiego   WYKONANIE:   nasączony biszkopt (nie żałujemy ponczu!:))   masa tiramisu I   blat biszkoptowy nasączony bogato ponczem   masa

Domowe ciasta
Torcik owocowy z galaretką 122

gotującą się wodą przez ok 10-15 minut, aż masa zacznie gęstnieć. Po tym czasie krem przecieramy przez sito. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Składniki na nasączenie: 50 ml likieru porzeczkowego szklanka przegotowanej wody 3 łyżki cukru Dodatkowo: ok. 350 g gęstego dżemu porzeczkowego 2 galaretki rozpuszczone w 500 ml gorącej wody kiść winogron bezpestkowych wykonanie: blat + nasączenie   ½ dżemu

Domowe ciasta
Ciasto Ponczowy Pląs 126

Studzimy. Kroimy na 2 blaty. Składniki na nasączenie: 1 szklanka gorącej wody sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru pół szklanki alkoholu Składniki na krem ajerkoniakowy: 250-300 ml likieru Adwokat 300-400 g masła Masło ubić mikserem na puch. Cienkim strumieniem bardzo powoli wlewać ajerkoniak. Przygotowane i wystudzone blaty bezowe przekładać kremem adwokatowym Składniki na masę serkową

Domowe ciasta
Piekę w weekend 72

wykonaniu, idealne do ciepłej czekolady. Hmm pycha! Przepis zaczerpnięty z kopalni przepisów, czyli ze strony Moje Wypieki. To moje pierwsze brownie robione samodzielnie. Zmniejszyłam ilość jajek i nie użyłam likieru, ale ciasto nadal było bardzo dobre. Składniki: 160 g masła 2 jajka kilka łyżek mleka 180 g gorzkiej czekolady 1 i 1/4 szklanki cukru 1 łyżka kawy granulowanej 1 łyżeczka

Na moim talerzu
Tort kokosowy 111

pieczenia szczypta soli Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych dodatkowo : dżem z czarnej porzeczki (kilka łyżek- według uznania) Poncz: 100 ml likieru malibu 100 ml wody Sposób wykonania: Biszkopt : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku -delikatnie mieszamy

Smaki Natalii
Migdałowe gwiazdki z glazurą (bez glutenu i laktozy) 114

migdały dla szukających przepisu na ciastka, które można długo przechowywać Składniki na ciasto: 500g migdałów mielonych + 150g w rezerwie 300g cukru pudru 2 białka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki likieru amaretto lub olejku migdałowego Składniki na glazurę: białko 125g cukru pudru Wykonanie tradycyjne: Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki wrzucić do miski i wyrobić na jednolitą masę. Można pomóc sobie mikserem. Posypać

Mania Wypiekania
Zdrowszy drink - Kremowa Malina 123

drink nie może być zdrowy? :)  Lekko kwaśny, bardzo kremowy ze szczyptą pikanterii.  Idealny na KARNAWAŁ! Składniki na ok. 4 porcje: 2 garście malin 2 kieliszki kremowego likieru  20 łyżek mleka (kokosowe, roślinne) Szczypta chilli Opcjonalnie: miód do dosłodzenia Przygotowanie : Wszystkie składniki blendujemy. Chłodzimy w lodówce i przelewamy do kieliszków tuż przed podaniem

Czarnawisienka
Rolada biszkoptowa tiramisu 122

wariacja na temat słynnego deseru tiramisu, tym razem w wersji zakręconej. Rolada jest lekka, puszysta i absolutnie obłędna w smaku. Delikatny biszkopt, cudowny smak aromatycznego espresso i migdałowego likieru amaretto, to po prostu niebo w gębie. Już Cię skusiłam? Bardzo proste do przygotowania i wykwintne w smaku ciacho, polecam! Ciasto na każdą okazję! Idealne na pierwszą niedzielę Nowego Roku! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTO AMARETTO Z MAKIEM I KAJMAKIEM + film 210

cukier waniliowy (8g.) - proszek do pieczenia (1 łyżeczka) - kakao (2 łyżki) Krem: - masa kajmakowa (200 g.) - serek mascarpone (250 g.) - śmietanka kremówka 30% (100 ml.) Poncz: - woda (50 ml.) + likier amaretto (50 ml.) Dodatkowo: - dżem lub konfitura wiśniowa (200 g.) - kakao słodkie do dekoracji - wiśnie do dekoracji - wiórki czekolady  * foremka o wymiarach

RITA food channel
Czekoladowy sernik na zimno na spodzie pierniczkowym | bez cukru | 138

łyżek gorącej wody  200 g czekolady (u mnie 150 g gorzkiej i 50 g mlecznej) Kilka kropel aromatu waniliowego Opcjonalnie: sok z pomarańczy, Baileys lub inny likier  Przygotowanie : Masło rozpuszczamy i mieszamy z pokruszonymi pierniczkami. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy masę ciasteczkową. Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka lub w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej

Czarnawisienka
Najlepsze w 2018 roku 150

Wybrałam TOP 5 najchętniej odwiedzaych przez Was przepisów oraz wybrałam mój ulubiony ;) 1. MALINOWA GÓRA LODOWA 2. WIELKANOCNA SAŁATKA WARSTWOWA 3. NAJLEPSZE CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁAKMI I GRUSZKAMI 4. LIKIER KUKUŁKOWY 5. GRUSZKOWIEC Z BUDYNIEM Moim ulubionym przepisem (zaraz po malinowej górze lodowej) jest  DESER MASCARPONE Z RUMEM I CZEKOLADĄ. A w Nowym Roku życzę Wam tradycyjnie samych smakowitości

Lena Gotuje
Drink Malibu Sunrise 134

kostki lodu po prostu wrzucić do szklanki i wymieszać. Następnie całość dopełnić sokiem pomarańczowym. Na koniec wlać kilka kropel grenadiny i gotowe! Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Drink Malibu Sunrise appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Shot After the storm 178

storm: Sok bananowy wstrząsamy z wódką w shakerze. Przelewamy do kieliszków. Na koniec do każdego dodajemy po kilka kropli syropu blue curacao. Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Shot After the storm appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Drink Dirty dancing 1074

napojem 7UP lub Sprite’m. Ja użyłam 70 ml napoju 7UP, ale Wy możecie go dać więcej lub mniej do smaku. Smacznego! Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Drink Dirty dancing appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Shot Ready or not 128

kieliszka. Następnie przelać zawartość shakera do kieliszków. Smacznego! Jeśli lubicie shoty, to polecam Wam również wypróbować, m.in. Shot Smerfetka oraz Shot Boski Żigolo Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); inspiracja 2drink The post Shot Ready or not appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania