letnie przepisy - 1500 przepisów (strona:46/100)

Sernik japoński 140

połowy tortownicy.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy przez co najmniej 60 minut.  Po upieczeniu lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i wyciągamy kiedy jest już letnie. Odstawiamy do wystudzenia.  Smacznego

bistro mama
KETO MAZUREK (keto, LCHF, paleo, optymalny, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 314

cukier. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Całość ozdobić dowolnymi bakaliami lub orzechami, wliczając do makro. U mnie płatki migdałów, orzechy włoskie oraz wiórki kokosowe. Należy pamiętać o namoczeniu orzechów w letniej wodzie. Warto po moczeniu zdjąć z nich skórkę. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na minimum godzinę. Smacznego! — BTW całości (ciasto i polewa bez cukru, słodzików, orzechów i bakalii

Ola la LCHF
KOTLECIKI JAGNIECE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI 122

KOTLECIKI JAGNIĘCE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI   Czerwona papryka i pomidory, żółta papryka, zielony bakłażan...kolorowe, naprawdę letnie danie. Nie wiem jak Wy, ale ja mam desperację w oczach, kiedy widzę gdzieś świeżutkie, cudne warzywa - made in Poland oczywiście ;) Od razu wiem, co stworzę... dziś warzywa z grilla i do tego soczysta i smakowita jagnięcina. Chyba się powtarzam

Moja Książka Kucharska
Rzodkiewkowa wariacja 122

Piękna pogoda za oknem, momentami niemal letnia, a nie wiosenna. Słonko dodaje energii, czuję się lekko, radośnie, i ma to swoje odzwierciedlenie w diecie. Po długiej zimie już desperacko tęsknię za nowalijkami i gdy tylko coś wpadnie w moje ręce- niecnie wykorzystuję. Na te najlepsze, które dojrzewają w słonku, jeszcze trochę musimy poczekać, ale cieszmy się z tego co jest

Pichceniomania
Naleśniki 175

naleśników! Smak tego cudownego ciasta. Delikatne, miękkie cienkie ciasto (choć tu już kwestia gustu, niektórzy wolą nieco grubsze, bardziej treściwe ciasto), z różnymi dodatkami. Na słodko, proszę bardzo, sezon letni zachęca do jedzenia świeżych sezonowych warzyw i owoców, więc naleśniki można przygotować nawet na deser z bitą śmietaną i np. truskawkami, malinami, borówkami, konfiturą z bakłażana lub kabaczka. Polane czekoladą

Zasmakuj Kuchni
Przekąski na imprezę czyli jak sprawnie przygotować przyjęcie 344

proste i niebanalnie pyszne! Parówki,kabanosy lub kawałki kiełbasek zapiekane w cieście francuskim. A tak wyglądają przyjęcia u nas. Odnajdziecie na stole coś z powyższych propozycji? A w okresie letnim …. Na grillu elektrycznym na balkonie Lub gdy ktoś wpadnie na kawkę … Jeśli macie jakieś propozycje na inne przekąski lub dania idealnie pasujące na przyjęcie, dajcie koniecznie znać! Pozdrawiam

Mojewlasne.pl
Koktajlowy marzec - podsumowanie 159

miejscu. Muszę przyznać,że był to bardzo smaczny owocowy wiosenny miesiąc. Tak mi zasmakowało to miksowanie,że latem gdy pojawi ą się sezonowe owoce powrócę do koktajlowania. Chętnych na letnie koktajle zapraszam już dziś,zaglądajcie i miksujcie ze mną.  1. Koktajl mango pomarańcza marchew banan 2. Koktajl ananas awokado gruszka pomarańcza 3. Koktajl kiwi gruszka seler naciowy jarmuż

Kolorowa kuchnia Elki
Tarta kokosowa z chia bez cukru, bez glutenu, wegańska 358

czas mieszając, zagotować. Następnie zmniejszyć ogień i gotować, mieszając przez około 1 minutę. Zdjąć z ognia dodać olej i wanilię, wymieszać, odstawić do ostygnięcia. 5. Jeszcze trochę ciepłe nadzienie (letnie) wylać na spód tarty i wyrównać. Wierzch ozdobić płatkami kokosowymi i świeżymi owocami. Tarte wstawić do lodówki na około 3-4 godziny. Przed podaniem ozdobić bratkami. Udanych wypieków :) Related Images

Mała Cukierenka
Pluszki, rosyjskie bułeczki z makiem, czyli O tym jak rośliny zmieniały bieg historii 196

tart i pierogów). Ich smak jest wyrazisty, lekko orzechowy. A czemu mak lekarski budzi takie kontrowersje zapytacie? odpowiedź znajdziecie pod przepisem :) Pluszki, rosyjskie bułeczki z makiem ciasto: 325 ml letniego mleka 50 g masła, roztopionego 1,5 łyżeczki majonezu 500 g mąki pszennej 50 g cukru pół łyżeczki soli 20 g drożdży świeżych   nadzienie makowe: roztopione masło cukier

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tureckie pide z nadzieniem z kurczaka 1584

mąki pszennej (może być mieszana z razową pszenną) 250 ml letniej wody 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie 450 g mięsa z kurczaka (z udek) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta chili oregano majeranek tłuszcz do smażenia 1 op mozzarelli Mięso kroimy w kostkę, cebulę

Gotowanie jest łatwe
Chleb pszenny z żurawiną i otrębami pszennymi 205

chyba już wszystko powiedziałam o chlebku z żurawiną. Warto zrobić ,posmakować i powiedzieć samemu jak smakuje.    Składniki: 50 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol 500 ml letniej wody 8 g   suchych drożdży  babuni  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki żurawiny       Wykonanie: Odmierzamy 500 g mąki

Różowa kuchnia
Karkówka z patelni grillowej 162

Niestety sezon letni już za nami...dla miłośników przysmaków z grilla- nastał trudny czas :) Uff,dobrze, że są patelnie grillowe-wiem, to nie to samo...ale zawsze jakieś wyjście:) SKŁADNIKI: 6 plastrów ładnej karkówki Marynata: 200-250 ml oliwy 100 ml czerwonego, wytrawnego wina 1/2 niewielkiej cebuli 2-3 małe ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy do karkówki 1/2 łyżeczki przyprawy

Kopystką po garach
Pizza ze szpinakiem i serem ricotta 137

ostatnio wypieki z drożdżami, a szpinak uwielbiam. I z tego połączenia moich dwóch ulubionych składników powstała taka oto pizza.  Składniki  10 g drożdży 150g mąki 75 ml letniej wody 100 g szpinaku 150 g sera ricotta 5 pieczarek pół małej cebuli szalotki pół mozzarelli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z drożdży, połowy wody, łyżki cukru i łyżki mąki robimy zaczyn

Delusional Trine
Bułeczki śniadaniowe z szynką. 179

mieszamy z drożdżami, solą, cukrem, dolewamy mleko, dodajemy jajko, żółtko i dokładnie mieszamy. Po wstępnym wymieszaniu zabieramy się za wyrabianie (ręcznie lub mikserem), po około 7 minutach wlewamy roztopione, letnie masło i wyrabiamy kolejne 5 minut. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w cieple na około 60 minut do wyrośnięcia.  NADZIENIE: 1 duża cebula 200 g szynki (lub innej

Rozpustne gotowanie
Chleb razowy z miodem 139

zakwasu żytniego (aktywnego, dokarmionego dzień wcześniej) 17 g soli  80 g miody lipowego lub akacjowego 30 g siemienia lnianego 50 g płatków owsianych ok. 2 szkl. (500 ml) letniej wody 1 łyżka oleju do wysmarowania formy Przygotowanie: Obie mąki, sól, siemię lniane, płatki owsiane wymieszać w dużej misce. Dodać zakwas, miód* i połowę wody, wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. Mieszać

Codziennik Kuchenny