letnie przepisy - 1500 przepisów (strona:37/100)

Orzeźwiający koktajl mleczny i "Dziewięć kobiet, jedna sukienka" 156

eleganckiej kobiety. Każda, która ją założy zyskuje na uroku i pewności siebie. I nie jest ważne, czy tą kobietą jest młodziutka modelka z Alabamy, hollywoodzka diwa, nowojorska ekspedientka, 50-letnia asystentka w korporacji, młoda muzułmanka z Paryża, porzucona pani detektyw czy bezrobotna absolwentka prywatnej szkoły wiodąca drugie życie na portalach społecznościowych. A bohaterek jest więcej. Ukazując przeplatające się ze sobą

Weekendy w domu i ogrodzie
Bułeczki z pieczarkami 244

garnuszek zdejmujemy na bok i wlewamy do niego resztę mleka, co obniży jego temperaturę, mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy sól, cukier oraz suche drożdże, mieszamy. Wbijamy jajko. Dodajemy letnie (!) masło z mlekiem. Wyrabiamy. Gotowe gładkie i elastyczne ciasto przykrywamy w misce ściereczką i odstawiamy na około 1,5 godziny do wyrośnięcia. Cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na półplasterki

Smaki Na Talerzu
Sałatka z awokado 148

Sałatka z awokado to pyszna propozycja na letnie dni. Nazwałam ją w skrócie sałatka z awokado, a właściwie powinna się nazywać sałatka z mango, mozarella i awokado. Te trzy składniki występują w niej w jednakowych proporcjach. Uważajcie tylko, żeby kupić dojrzałe awokado i mango. Ostatnio zdarzyła mi się nieprzyjemna przygoda. Kupiłam mango w miejscowym supermarkecie. Obejrzałam je dokładnie

dolcevitainmykitchen
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 114

Sernik na zimno z truskawkami to letnie, smaczne ciasto za którym dzieci i nie tylko, przepadają. Bardzo lubię ciasta z truskawkami a serniczek to jedno z moich ulubionych. Polecam na ciepłe dni. SKŁADNIKI : 4 serki waniliowe po ( 160 g każdy ) 300 ml śmietany 30 % 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 2 łyżki żelatyny 200 g ciastek owsianych 100 g masła

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto leśny mech ze szpinakiem 158

oleju -małej łyżeczki aromatu cytrynowego -1/2 łyżeczki sody -2 łyżeczek proszku do pieczenia -30 dag świeżego szpinaku Aby wykonać krem: -400 ml śmietanki 30% -8 łyżek przegotowanej letniej wody -4 łyżeczek żelatyny – 4 łyżek cukru pudru – skórka z 1 cytryny – cukru waniliowego (16g) Do nasączenia ciasta: -100 ml herbaty posłodzonej, z dodatkiem soku z 1 cytryny

Arbuziaki
Filet kurczaka w sosie cytrynowym z rodzynkami 140

Kurczak w sosie cytrynowym to ciekawa, prosta, lekka i orzeźwiająca propozycja na letni obiad. Z mocno wyczuwalną nutą cytrusów świetnie komponuje się z ryżem i np. surówką z selera.  Składniki (4 porcje) -podwójny filet z kurczaka -1 cytryna -1/2 cebuli -100ml śmietanki UHT -1 szklanka bulionu -garść rodzynek -1 łyżeczka mąki pszennej -sól, pieprz -2 łyżki oleju

Zielona Kuchnia
Chałka z kruszonką 120

kruszonkę ¼ szklanki mąki 50 g mąki 1 łyżka cukru Do posmarowania chałki przed posypaniem kruszonki 1 żółtko roztrzepane z 1 łyżką wody. Chałka z kruszonką Wykonanie Drożdże zalać ¼ szklanki letniego mleka, dosypać łyżkę cukru i 3 łyżki mąki. Przykryć ściereczka i odstawić na 20 minut. Do rozczynu dodać pozostałą mąkę oraz cukier. Powoli zaczynając ugniatać dodajemy, sól, jajko, żółtko

Pomysłowa kuchnia
Ciasto czekoladowe z bananami i bitą śmietaną. 147

temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto dokładnie studzimy. 3. Śmietanka: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Powinna być letnia i płynna. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie sztywna i puszysta, dodajemy cukier puder i dokładnie ubijamy. Dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy. Następnie przekładamy ją do rękawa cukierniczego z ozdobną

Izabelawkuchni
TZATZIKI 110

Tzatziki - grecki sos na bazie jogurtu , czosnku i  zielonych ogórków. Idealny do letnich potraw, grillów i pikników. Uwielbiam... Składniki:  600 g jogurtu typu grecki - ja używam z biedronki  2 świeże ogórki ok. 250 g  50 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego sól pieprz biały  Sposób przyrządzenia:  Ogórki zetrzeć

pieprzny smaczek
Śmietanowiec warstwowy 141

Śmietanowiec warstwowy Śmietanowiec jest idealny na gorące letnie popołudnie. Lubią go i dorośli i dzieci, bo prezentuje się pięknie i jeszcze lepiej smakuje. To leciutki deser, który przypomina mi smak dzieciństwa. Moja babcia przygotowywała podobny na wszystkie rodzinne uroczystości. Dziś chętnie odtwarzam ten smak. Śmietanowiec z galaretkami z serii tropikalnej WINIARY prezentuje się pięknie

Gotuj Się Kto Może
Sałatka kurczak na greckiej wyspie 141

tradycyjną grecką sałatką ze świeżych, grubo krojonych warzyw, wyrazistych w smaku czarnych oliwek i sera fety, który jest uważany za najlepszy kulinarny wynalazek greckiej kuchni to świetny pomysł na letnie, lekkie danie obiadowe oraz na pożywne drugie śniadanie. Składniki: 350g fileta z kurczaka 1 sałata lodowa 3 pomidory 2 ogórki 2 czerwone małe cebule 160g czarnych oliwek 300g sera feta

Szalona Kuchnia Eweliny
Nowe menu w warszwskim Polocie 148

nieustająco zaskakuje pozytywnym smakami i połączeniami produktów na talerzu. Zawsze jest tu pysznie i można też liczyć na kompetentną i uważną obsługę. Wkrótce Polot się nieco powiększy, ponieważ otwiera letni ogródek, więc będzie się tu można cieszyć także posiłkami na świeżym powietrzu. Koniecznie tu zajrzyjcie! Polot w kuchni polskiej ul. Ludwika Rydygiera 9 Warszawa Godziny otwarcia

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe z serem i polską borówką. 155

ROLNIK   (ok. 150 ml)   Przygotowanie; Mleko i masło podgrzać aż do rozpuszczenia masła. Do dużej miski wsypać  mąkę, drożdże, cukier, sól, także jajko. Na końcu dolać letnie mleko z masłem i miksować około 4 min. Miskę z ciastem przykryć i odstawić w ciepłe miejsce aby podwoiło objętość.  Blaszkę o zbliżonych wymiarach 32x15 wyłożyć papierem do pieczenia

Radość kipiąca uśmiechem.
Babka wykwintna 151

resztę składników (oprócz masła). Drewnianą łyżką wymieszać ciasto, przykryć czystą ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Do wyrośniętego ciasta dodać roztopione, letnie masło. Ponownie wyrobić i odstawić. Gdy ciasto podwoi swą objętość przełożyć je do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy babkowej do 2/3 wysokości. Ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Domowy zakwas na żurek 151

już musicie zdecydować sami. Warto wybrać mąkę z dobrego źródła, ja skorzystałem z mąki „Swoja mąka” . Podobno jest to młyn z 700 letnią historią i mieli ziarno z okolicznych małopolskich miejscowości (Czaple Wielkie, Przesławice, Jaksice, Celiny, Biskupice, Szczepanowice, Wielki Dół itd.)   Nie zapomnijcie dodatku świeżego czosnku, liścia laurowego i ziela angielskiego

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania