letnie przepisy - 1500 przepisów (strona:32/100)

KOPERKOWY SOS ŚMIETANOWY DO ZIEMNIAKÓW 60

dobre władzę przejęła już jesień, czeka nas jeszcze zima, wiosna i dopiero będziemy ponownie mogli cieszyć się upalnymi dniami.. Jednak aura za oknem nie przeszkadza, by przygotować typowo letnie potrawy, gdy zatęsknimy za słonecznymi miesiącami. Zgodzicie się ze mną? 🙂 Jednym z takich dań [...] Artykuł KOPERKOWY SOS ŚMIETANOWY DO ZIEMNIAKÓW pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Recenzja książki i KONKURS „Moje wypieki na 4 pory roku” 114

autorkę: „WIOSNA obfituje w ciasta radosne, lekkie i… zielone. Przez całe LATO kuchnia pachnie za zmianę truskawkowo, malinowo, poziomkowo, jagodowo… JESIENIĄ wypieki nabierają całkiem nowego smaku. Nadal sięgamy po letnie owoce, ale wprowadzamy też do menu świeże śliwki, jabłka, dynię, zbieramy pierwsze orzechy. ZIMĄ spiżarnia jest pełna zapasów, a my nie przestajemy korzystać z dóbr przygotowanych latem. Do wypieków włączamy

Be Fit Be Strong
Dyniaczki z serem i jabłkiem 123

masła 120 ml mleka nadzienie: 150 g sera twarogowego tłustego 1 łyżka miodu 150 g dyni pieczonej 8 jabłek małych migdały puder Ciasto: Do miski przekładam drożdże, wlewam połowę letniego mleka, dodaję szczyptę cukru, i mąki tyle żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany około dwie łyżki. Odstawiam na 30 minut w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego zaczynu przesiewam  resztę mąki

wesoła kuchnia
Kompot z aronią i jabłkami 130

jabłka woda Przygotowanie : Owoce umyć, jabłka obrać ze skórki, wypestkować i pokroić na ćwiartki , a te większe na ósemki Do umytych słoi wsypywać aronię, na wierzchu ułożyć jabłka Zalać letnią wodą z cukrem, słoje zakryć dekielkami, zakręcić. Słoje z owocami pasteryzować ok. 15 - 20 min. Ilość cukru użytego do zalewy zależy od tego jak bardzo chcemy mieć słodkie kompoty

Proste Potrawy
Test blendera Happycall Axlerim 102

bardzo proste. Możecie też użyć samych truskawek, jagód czy mango w połączeniu z mlekiem kokosowym. Ogranicza Was tylko wyobraźnia. Ja przygotowałam ekspresowe lody składające się jedynie z bananów, mieszanki letnich owoców i odrobiny wody. Pamiętajcie, żeby w czasie blendowania pomagać sobie tamperem,  bo czasem kawałki owoców mogą osadzać się na ściankach blendera. MĄKI Na koniec prawdziwy test – mąka

Powiedz dietom nie
Kokosowy chłodnik ze świeżej kukurydzy 94

Zupa lekka, bardzo prosta w przygotowaniu i świetna na letnią kolację. Kolor napawa optymizmem, a połączenie kukurydzy, mleka kokosowego i szczypty chilli przypadnie do gustu nawet wymagającym. Spróbujcie koniecznie! Kokosowy chłodnik ze świeżej kukurydzy 2018-07-25 15:33:00 Porcje 2 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 kolby kukurydzy 1 cebula 1 łyżka oleju 1/2 szklanki (125 ml) mleka

Powiedz dietom nie
BUŁKI GRAHAMKI- NAJLEPSZE 160

orkiszowej pełnoziarnistej (u mnie typ1850) - 25g świeżych drożdży - 10g soli (u mnie himalajska) - 40g oliwy, oleju (daję oliwę z wytłoczyn) - 40g grubych otrąb owsianych (lub orkiszowych) - 400g (ml) ciepłej (letniej) wody zaczyn: Drożdże rozkruszyć do kubka, dodać łyżkę mąki (z powyższych ilości) oraz 50ml ciepławej (nie gorącej) wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do wyrastania, na +/- 10 minut. W misie miksera

Smaczne Zdrowe
Cobbler pomidorowy 145

pietruszkowymi. Całość zwieńczona tartym parmezanem lub innym twardym serem o wyrazistym smaku. Pyszne, lekkie, niezwykle pomidorowe i syte danie, które z pewnością mile Was zaskoczy i rozkocha w swoim letnim smaku...szczególnie w pochmurne dni :) Cobbler pomidorowy Potrzebujesz: 2 cebule 2 łodygi selera naciowego 1kg pomidorów 2,5 łyżeczki miodu 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
ZUPA ZE SZPINAKIEM I RAVIOLI MIĘSNYM 125

Niestety jesień przyszła i po wakacjach ni zostało śladu. Niedługo lekkie, orzeźwiające potrawy zamienimy na cięższe zupy czy gulasze. Nie przeszkadza jednak przygotować jeszcze zupy typowo letniej. Przygotowałam więc zupę z dodatkiem szpinaku. marchewką ale zamiast grzanek czy makaronu dodałam ravioli z mięsem Arc Pol . Zupa wyszła lekka, delikatna, aromatyczna i pyszna. Mąż stwierdził, że chciałby więcej mimo

Kuchnia w oparach
Pstrągi czosnkowe jak ze smażalni [PRZEPIS] 112

głębokim tłuszczu przez około 8-10 minut. W tym czasie pstrągi powinny zrobić się złociste. Zdejmij z patelni na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Idealne na letni obiad w towarzystwie sałatki. Jeśli nie liczycie kalorii, super będą też frytki. * Na zdjęcia pstrągi leżą na patelni, z której wcześniej zlaliśmy prawie cały olej.   Artykuł Pstrągi czosnkowe

Kulinarna Polska
Sezonowe leczo z kiełbasą. Król letniego stołu [PRZEPIS] 73

ręku zostanie ci sama skórka, dopraw solą i pieprzem, następnie duś wszystko około 15 minut. Na koniec dorzuć posiekaną natkę. Lato, trwaj!   Artykuł Sezonowe leczo z kiełbasą. Król letniego stołu [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Smażone pierożki z grzybami 146

zapach, grzybów, taki jesienny, leśny a nawet już taki świąteczny bym powiedziała. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 1 jajko 0,5 płaskiej łyżeczki soli 1 szklanka letniej wody składniki na farsz: około 800 gram świeżych grzybów 1 cebula 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 1 łyżka masła pęczek natki pietruszki dodatkowo: ok 500 ml oleju do smażenia

Życie zaczyna się w kuchni
Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i sokiem pomidorowym 101

minut Czas przyrządzania: 15 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Makaron z fasolką szparagową i świeżymi pomidorami By Piotr 17 września 2018 Smakowity przepis na lekki, prosty i letni obiad - treściwy makaron z fasolką szparagową, kurczakiem i świeżymi pomidorami z pewnością przypadnie Wam do gustu! Składniki: makaron - 300g (użyłem tagliatelle) kurczak - 1, pojedynczy filet oregano - duża szyczpta papryka słodka

Pogotujmy.pl
Cynamonowe bułeczki cinnamon rolls 113

bułeczek 300 g mąki pszennej tortowej 50 g drobnego białego cukru 20 g świeżych drożdży lub 1 opakowanie (7 g) drożdży instant 50 g roztopionego masła 150 ml letniego mleka 1 duże jajko duża szczypta soli Nadzienie 90 g brązowego cukru 20 g cukru Muscovado (nierafinowanego cukru melasowego)  półtorej łyżki cynamonu 50 g roztopionego masła  Przygotowanie nadzienia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dietetyczne, wegańskie lasagne, filmy LAF-owskie 2018 145

zrobionym ze świeżych pomidorów) i cukiniowym . Dokładnie przykryj sosem płaty makaronu. Zapiekaj ok. 20 minut w 180°C. Przykryj folią aluminiową i zapiekaj jeszcze ok. 15 minut. LAF (Letnia Akademia Filmowa) w Zwierzyńcu 2018 Już po raz ósmy:). W tym roku można było obejrzeć m. in. takie cykle: francuskie opowieści, krótkie spotkania z Davidem Lynchem, w polskim obiektywie, być kobietą

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania