letnie przepisy - 1500 przepisów (strona:25/100)

Seler naciowy – propozycje zdrowych koktajli 117

Dziś stawiamy na te selerLOVE. Dzisiaj specjalnie dla Was propozycja trzech koktajli, które Was odchudzą, rozkochają i upiększą.     Pierwszy koktajl, „odchudzający”, działa moczopędnie, diuretycznie, idealny w okresie letnim, kiedy zatrzymująca się w organizmie woda powoduje obrzęki. Polecany w okresie detoksów, dla efektywniejszego oczyszczania organizmu.  ·       Szpinak (garść

Mango Papaja
Tarta bezglutenowa z pomidorkami koktajlowymi 109

jednymi z naszych ulubionych warzyw "na ząbek" i fajnie się komponują z kruchym ciastem, które przecież wcale nie musi zawierać jajek ani glutenu, prawda? :) Zapraszam Was zatem na letnią tartę bez glutenu i bez jajek, za to z kolorowymi pomidorkami. Artykuł Tarta bezglutenowa z pomidorkami koktajlowymi pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Amerykańskie naleśniki na kefirze 146

naleśniki na kefirze Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując puszyste naleśniki. Amerykańskie naleśniki na kefirze Masło, którego użyjecie powinno mieć płynną konsystencję a jednocześnie być zimne albo co najmniej letnie. U mnie zarówno masło jak i kefir były bez laktozy. Ale to głównie ze względu na moją na nią nietolerancję. Lubisz naleśniki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Naleśniki

mecooks
Grzyby z bobem, selerem naciowym i tymiankiem 129

Myślę, że to danie można śmiało nazwać letnim. Przypomina sałatkę na ciepło ale smakuje też na zimno. Chrupki seler, bób, pyszne grzyby i tymianek. 300 gram bobu 2 opakowania borowików stepowych ( w sezonie kurki, prawdziwki) łodyga selera naciowego czerwona cebula dymka ząbek czosnku 2 łyżki oleju tymianek (mięta opcjonalnie) sól i pieprz do smaku Bób ugotuj we wrzącej wodzie

AZgotuj!
Sernik na zimno bez cukru na spodzie bananowym 120

piekarnika jest raczej ostatnią rzeczą na jaką mamy ochotę. Najlepszą opcją wtedy okazują się desery na zimno przygotowywane bez pieczenia. Dlatego dziś zapraszam na orzeźwiający deser idealny na upalne letnie dni. Sernik na zimno z sezonowymi owocami. Sernik, jak wszystkie inne desery na moim blogu, przygotowany jest bez zbędnego dodatku białego cukru. Słodycz pochodząca z owoców i naturalnego miodu jest

HealthyCreations
Pomysły na przekąski na piknik 101

nagrody w trwającym aktualnie konkursie – 3 vouchery, każdy o wartości 200 zł, do sieci sklepów Home&You! Co trzeba zrobić? Wystarczy przygotować autorską kompozycję kulinarną bądź lekką, letnią potrawę na piknik z produktami marki Cedrob. Zróbcie zdjęcia kompozycji/potrawy z widocznym produktem marki Cedrob i dodajcie je na swój Instagram z hashtagiem #cedrob. Szczegóły znajdziecie na profilu Cedrob

nietylkopasta.pl
KOMPOT Z RABARBARU 127

Wyrazisty w smaku kompot z rabarbaru z dodatkiem truskawek, które dodają koloru i aromatu. Wspomnienie dzieciństwa i letniego czasu jak nic. Orzeźwia, nawadnia, chłodzi, jest pyszny! Podaję go na ciepło, zimno lub z kostkami lodu. Jest lekko kwaskowy, niezbyt słodki, idealny w ten gorący czas. Można do niego dodać plastry pomarańczy, dosłodzić cukrem trzcinowym, miodem lub melasą. Gorąco polecam! SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Pudding truskawkowo-daktylowy z tapioki 118

Wiosenne lub letnie owoce są dla mnie co roku pretekstem do przygotowania puddingów z tapioki. Budyniów i kisieli z torebek nie znoszę od dzieciństwa, ale takie zrobione domowym sposobem z niezwykle wdzięcznych perełek, naprawdę mi smakują. Polecam, nie tylko tym, którzy cierpią na nietolerancję glutenu  😊 Tym razem przygotowałam pudding z kończących się właśnie truskawek. W deserze nie ma zwykłego

Weekendy w domu i ogrodzie
Zakochani rozbitkowie – książka na lato (recenzja) 108

pomiędzy codziennymi obowiązkami, zabawą z dziećmi staram się znaleźć tą chwilę dla siebie. Chwilę na dobrą książkę. Ostatnio najczęściej sięgam po książki dla kobiet , które są lekkie, takie typowo letnie, które przeczytam w bardzo krótkim czasie. I taka właśnie jest książka Julie Johnson „Zakochani rozbitkowie” . Sięgając po nią oczekiwałam po prostu przyjemnej lektury i relaksu. Tego właśnie oczekuję

Słodkie okruszki
Omlet ziołowy z ogórkiem i rzodkiewką BEZ MĄKI 91

okazji pierwszego dnia lata mam dla Was przepis na przepyszny letni omlet ziołowy z ogórkiem, rzodkiewką i twarogiem, który nasyci nawet największego łasucha! Przed Wami ciężki dzień? Ten przepis sprawdzi się idealnie. Przepis jest prosty w wykonaniu, nie zawiera mąki i świetnie sprawdzi się jako białkowo-tłuszczowe śniadanie, nawet dla osób na diecie ketogennej. Przepis na 2-3 omlety, przy

Be Fit Be Strong
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem 138

kapusty rozpoczyna się u nas sezon na kapuściane szaleństwa. Gołąbki z młodej kapusty moglibyśmy jeść na okrągło, natomiast młoda kapusta z pomidorami i koperkiem jest obowiązkowym dodatkiem do wielu letnich obiadów Młoda kapusta duszona z koperkiem i jabłkiem jest doskonała także jako samodzielne danie. Równie smaczna jest kapusta zasmażana z boczkiem, którą przygotowuję jeśli ma być głównym daniem na obiad

Cztery Fajery
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z PIECZONYMI MŁODYMI ZIEMNIAKAMI 98

której nikt się nie oprze! Po dokładkę sięgną z przyjemnością ci, którzy na co dzień wolą cięższe i bardziej treściwe dania! Taka sałatka jest genialnym pomysłem zarówno na lekki, letni obiad jak i kolację. Będzie też świetnym pomysłem jako dodatek do grilla! koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * Beczka śledzi SEKO. Filety śledziowe z suszonymi ziołami 550 g * młode ziemniaki * świeży koper

Ostra na Słodko
Truskawkowiec z białą czekoladą i jogurtem 168

można pominąć) 1. Formę prostokątną o wymiarach 25 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie ciastka miksujemy w robocie lub rozbijamy wałkiem. Tak rozdrobnione możemy połączyć z letnim przestudzonym masłem. Rozprowadzamy masę równomiernie we formie. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy.  2. Galaretki oraz żelatynę rozpuszczamy w 250 ml wody ciepłej (nie wrzącej!), odstawiamy do przestudzenia

vaniliowoczekoladowa
Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami 143

Lekka a zarazem sycąca sałatka z grillowanym kurczakiem,  szparagami i parmezanem. Sos z odrobiną mięty który świetnie podkreśla smak warzyw i mięsa. Sprawdzi się na letni obiad, kolację czy jako przystawka na różnego rodzaju spotkania towarzyskie 1 porcja ok. 130 gram piersi z kurczaka 5/6 szparagów 5 pomidorków koktajlowych 2 garście mix sałat ( u mnie lodowa, masłowa,rukola) Parmezan

Andzia Pichci