świeżo posiekany koperek i szczypiorek. Aromaty jak nic wspaniałe:-) Sałatka pyszna i już! Zamiast sosu jogurtowego można dać winegret miodowo-musztardowy lub skropić sałatkę oliwą. Jest tak świeżo i letnio, dla tych na diecie lub nie polecam! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka 1/2 główki sałaty lodowej, posiekanej na niewielkie kawałki 1 duży pomidor posiekany na talarki półksiężyce 1/2 dużego zielonego
Zasmakuj Kuchnitutaj nowości od DayUp , bo są to przekąski, które osobiście bardzo lubimy i często towarzyszą nam podczas jakiś wyjazdów. Kolejne trzy wersje z tapioką to typowe smaki lata, czyli letnich drinków jak mojito , margarita i pinacolada , a to wszystko bez grama alkoholu 😉 Nazwa: Owocowo-kokosowe desery z tapioką Firma: DayUp Skład: Mojito – puree jabłkowe 69,9%, krem
Candy PandasPlacki nigdy mi się nie znudzą. Na słodko, na wytrawnie, a najbardziej lubię te z malinami, które idealnie wpasowują się w letni klimat. Świetnie pasują do kawy, a na dodatek są zdrowe – przemycam w nich sporo warzyw, nie zawierają klasycznej mąki, więc są niskowęglowodanowe, Read More Artykuł Proste placuszki szpinakowe z kokosem i malinami – bez mąki, bez glutenu
Flymetothespoonkształt i kolor ma inny smak, w związku z tym nie potrzebują one dużo dodatków. Surówka z pomidorów i papryki to połączenie dwóch kolorów: żółtego i czerwonego! Genialne dopełnienie letniego obiadu, czy grilla Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. Jeśli uwielbiacie pomidory zapraszam na panzanellę – w niej również królują pomidory! Surówka z pomidorów i papryki Składniki: garść czerwonych pomidorków koktajlowych
PatiGotujemleka w proporcjach 1:1. Smak na tym nie stracił, a trochę kalorii zaoszczędziliśmy Ta delikatna śmietanowa babeczka zatopiona w sosie owocowym to wspaniały i szybki deser na letnie dni. W dodatku nie potrzeba tu wielu składników i skomplikowanych czynności. Wystarczy wszystko razem podgrzać, przelać do foremek i schłodzić. To wszystko! A smak jest obłędny. Zapewniam, że będziecie chcieli więcej
Analiza Smakunależy je delikatnie wymieszać. Rada: do lecza możesz dodać też łyżkę bałkańskiej pasty ajwar. Spróbujcie też: Takie powinno być. Przepis na oryginalne węgierskie leczo Sezonowe leczo z kiełbasą. Król letniego stołu [PRZEPIS] Leczo wegetariańskie z ciecierzycą. Co najmniej tak samo dobre, a dużo zdrowsze! [PRZEPIS] Artykuł Leczo z mięsem mielonym. Pyszna odmiana dla wersji z kiełbasą. PRZEPIS pochodzi z serwisu
Kulinarna PolskaLetnia sałatka sezonowa z młodymi ziemiankami, bobem, fasolką. Idealna na obiad, na lunch do prac. Sałatka jest syta a zarazem zdrowa. Uwielbiam wszelkie warzywa a te sezonowe smakują najlepiej bo czekam na nie cały rok. 6 ziemniaków młodych małych ugotowanych 20 dkg fasolki szparagowej 250 g bobu 6 pomidorków koktajlowych 2 jajka 5 rzodkiewek 4 liście sałaty 200 g jogurtu
wesoła kuchniaCiekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa serowa: 0,5 kg białego sera w wiaderku 0,5 litra śmietany 30% 6 łyżeczek
Szalona Kuchnia EwelinyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Lemoniada arbuzowa to taki pyszny letni napój - słodki, ale także świeży. Jest to nasza wariacja na temat tradycyjnej lemoniady. The post Lemoniada arbuzowa appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyLato zbliża się wielkimi krokami. Na dworze coraz cieplej, słońca zdecydowanie więcej. Ale czy lato czy zima bez kawy nie ma życia 😉 W sezonie letnim, z e względu na panującą temperaturę, moim kawowym faworytem jest oczywiście kawa mrożona. Lubię po powrocie z pracy usiąść na balkonie ze szklanką mrożonej kawy, książką i odpocząć po upalnym
Moja kraina smakówKlasyczny winegret delikatnie podkręcony miodem. I dealnie pasuje do lekkich, letnich sałatek przygotowywanych n a bazie zielonych sałat i kolorowych warzyw czy owoców. P rosty w przygotowaniu, nie wymaga wymyślnych składników. M ożna przygotować większą porcję i przechowywać p rzez kilka dni w lodówce. Składniki: 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 1 łyżeczka soku
Moja kraina smakówSkładniki 1 litr wody przegotowanej letniej 2 szkl. cukru ( wsypa ć do wody) 1 litr spirytusu 15 cytryn Wykonanie Całe cytryny w łożyć do miski ,zalać wrzątkiem i pozostawić na 10-15 minut. odcedzić Wodę z cukrem zagotować do rozpuszczenia cukru,ostudzić. Do ostudzonej wody z cukrem wlać spirytus . Pokroi ć cytryny w plasterki,wyjąć pestki. Tak przygotowane cytryny zalać
w mojej kuchniJedni wolą gotować w wodzie, inni na parze. Są też takie osoby, które w ogóle go nie gotują i spożywają na surowo. Choć bób pojawia się tylko w sezonie letnim, to nic nie stoi na przeszkodzie, by cieszyć się jego smakiem cały rok, bo równie dobrze smakuje w postaci mrożonej, którą poddajemy takiej samej obróbce termicznej jak świeży bób
Kulinarne Przeboje