Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto

Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto

Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto

Prosta, letni sałatka, orzeźwiająca, ale też sycąca, ze sporą dawką energii, jaką zapewnia pieczone prosciutto i pestki dyni. Sałatka z truskawek i awokado jest przy tym zdrowa i lekko strawna. Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: ½ kg truskawek 2 duże garści szpinaku 5-6 plastrów wędzonego boczku lub prosciutto 50 g sera koziego, fety, sera pleśniowego (według uznania) ½ szklanki nasion dyni Pieprz do smaku Dresing 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, sałatka, dynia, szpinak, szynka, awokado, feta, sałatki, pieczeń z szynki, pieczona szynka, lekkie sałatki, pieczony boczek, sałatka z fetą, sałatka z szynką

Inne przepisy z Niedzielny kucharz