Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto

15
  • Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto
  • Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto

    Prosta, letni sałatka, orzeźwiająca, ale też sycąca, ze sporą dawką energii, jaką zapewnia pieczone prosciutto i pestki dyni. Sałatka z truskawek i awokado jest przy tym zdrowa i lekko strawna. Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: ½ kg truskawek 2 duże garści szpinaku 5-6 plastrów wędzonego boczku lub prosciutto 50 g sera koziego, fety, sera pleśniowego (według uznania) ½ szklanki nasion dyni Pieprz do smaku Dresing 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka m... Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz


    Inne przepisy z Niedzielny kucharz

    Dodaj komentarz