letnie przepisy - 1500 przepisów (strona:51/100)

Bezglutenowe fantazyjne bułeczki 140

Zwarte, nie kruszą się, doskonałe nawet kolejnego dnia. Świetna zabawa przy formowaniu dla całej rodziny :)   SKŁADNIKI:  500 g mieszanki bezglutenowej Nutrifree Mix per Pane  390 g letniej wody 20 g świeżych drożdży  5 g soli  15 g oliwy z oliwek  do smarowania: 1 żółtko+ 1 łyżka wody do posypania: mak, sezam, czarnuszka, siemię lniane

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowy i bezlaktozowy chleb z ziarnami 146

strukturze. Nie kruszy się, jest zwarty i sprężysty. Chleb idealny! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 350 g Mix per Pane Nutrifree 150 g Mix per Pane Fibra+ Nutrifree 410 g letniej wody 30 g oliwy z oliwek 20 g świeżych drożdży 5 g soli 1 łyżeczka (5g) miodu 100 g ziaren ( u mnie Mix Omega Bio ) Mąki wsyp do miski i wymieszaj

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe jagodzianki 120

łyżką cukru i 1 łyżką mąki.Odstaw na kwadrans. W misce wymieszaj mąkę, cukier i sól. Dodaj rozpuszczone drożdże i wymieszaj. Następnie dodaj jajko. Na koniec wlej rozpuszczone, letnie masło. Ciasto wyrób by było gładkie i jednolite. Uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 2 godziny. Po wskazanym czasie ciastko krótko wyrób w razie konieczności podsypując mąką

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe drożdżówki z serkiem i borówkami 173

Dolci Nutrifree 20 g świeżych drożdży  280 ml ciepłego  100 g drobnego cukru do wypieków  1 płaska łyżeczka soli  75 g roztopionego masła, letniego 1 duże jajko 250 g borówek lub jagód 150 g twarogu sernikowego mielonego (tłusty lub półtłusty) 3 łyżki cukru waniliowego  Drożdże wymieszaj z mlekiem, 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe placuszki z brzoskwinią 83

Przepyszne, jogurtowe placuszki typu pancakes z brzoskwiniami. Puszyste, delikatne i bardzo, bardzo smaczne. Bardzo proste do wykonania. Idealne na letnie śniadanie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na: 6 czubatych łyżek mieszanki bezglutenowej do ciast Mix per dolci Nutrifree 1 jajko 140 g jogurtu greckiego 2 łyżki ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżka oliwy z oliwek 2 brzoskwinie

Kuchnia bezglutenowa
Chinkali - sakiewki z mięsem 138

jest świeża kolendra, dzięki której rosołek będzie aromatyczny i pyszny. Składniki: 500g mąki pszennej 250ml gorącej wody 2 łyżki masła 200g mięsa mielonego 3 ząbki czosnku pęczek kolendry 100ml letniej wody (lub najlepiej bulionu) sól, pieprz Siekamy kolendrę, czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso mieszamy z kolendrą, czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy 100ml wody i odstawiamy aż mięso wchłonie wodę

Gotowanie i blogowanie
Pierogi z jagodami 114

łyżeczka soli Ciepła woda Składniki – farsz: Jagody – 3-4 szklanki Wykonanie: Jagody dokładnie myjemy i suszymy. Następnie przygotowujemy ciasto – mąkę mieszamy z solą, oliwą i żółtkiem. Dodajemy stopniowo letnią wodę i zagniatamy ciasto – musi mieć odpowiednią konsystencję. Następnie ciasto rozwałkowujemy (delikatnie podsypujemy mąką żeby się nie przyklejało) na grubość około 2mm. Szklanką wycinamy kółka, nakładamy na nie jagody i sklejamy

Kuchnia Bon Appetit
JESIEŃ DA SIĘ LUBIĆ ! 158

wesoło i głośno a jesienny długi wieczór przeleci w okamgnieniu. Gorąca czekolada , grzane wino ,  zupa marchewkowa z rozgrzewającym imbirem czy  gorąca szarlotka śmiało mogą konk urować z letnimi grill owanymi ka rk óweczkami .       To prawda, lato obfituje w aromatyczne owoce i świe że warzywa. T ego brakuje mi najbardziej. Jesień stawia wyzwania , również

WYSPA SZCZĘSLIWA
Chleb pełnoziarnisty orkiszowo-żytni 144

ziaren słonecznika i lnu, idealny dla diabetyków. Składniki: 200 gram mąki orkiszowej typ 2000 200 gram mąki żytniej typ 2000 0,5 szklanki aktywnego zakwasu żytniego 0,5 litra letniej wody 0,5 szklanki płatków orkiszowych 3 łyżki ziaren słonecznika 3 łyżki ziaren siemienia lnianego 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżeczka soli Papier do pieczenia Gosia Forma do pieczenia

Bajeczna Kuchnia
Ciasto malinowy król, z malinami, kakaowym biszkoptem, masą oraz galaretką. 165

Witam Kochani tego gorącego letniego popołudnia.  Sezon malinowy w pełni, w związku z tym dziś przepis na pyszne ciasto z malinami-malinowy król-tak je nazwałam :-) Będąc ostatnio z mamą na targu kupiłyśmy 1 kg malin, część z nich poszło na nalewkę malinową, która "się robi", a część wykorzystałam do ciasta. Ciasto jest bardzo pyszne, bardzo polecam Wam wypróbowanie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jogurtowiec zebra z truskawkami, ciasto jogurtowe, lekkie, dwukolorowe, pyszne :-) 907

kroimy na połówki wzdłuż. Następnie wzdłuż obręczy tortownicy układamy połówki truskawek cieciem do obręczy. MASA JOGURTOWA Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i dokładnie studzimy pilnując by była letnia, ale wciąż płynna. Jogurty dzielmy na pół, czyli 1,5 jogurtu dajemy do jednej miski i 1,5 do drugiej. Do pierwszej miski z jogurtem dajemy 3  łyżki cukru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zupa fasolkowa 120

Pyszna i pożywna zupa z żółtą fasolką. Dzięki dużym kawałkom ziemniaków, spokojnie zastępuje również drugie danie. Idealna na gorące dni, bo dobrze smakuje nawet letnia. Składniki: 2,5l wody 300g łopatki wieprzowej 500g fasolki żółtej 4 ziemniaki 3 łyżki koperku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu jogurt naturalny Mięso zalewamy zimną wodą, gotujemy, zbieramy

Gotowanie i blogowanie
Zupa krem z porów 141

Czasami zapominam, że wrzesień w większej części jest jeszcze miesiącem letnim. Tego roku pogoda nie pozwala o tym zapomnieć. Skwar i schnące trawy przypominają, że mamy ciągle lato. Tak się złożyło, że mamy pod dachem reprezentację pełnego roku. Starszy syn reprezentuje lato, młodszy jesień, mnie przypadł w udziale okres zimy, a nasz rodzinny optymista, czyli Mąż  urodził się wiosną

I tu będę miała takie te
Pizza z Olafem 155

Udanego dzionka :-). Składniki: 200 g maki pszennej 200 g mąki żytniej razowej 7 g suszonych drożdży płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy  szklanka letniej wody sos pomidorowy 1 kulka mozzarelli pomidorki koktajlowe papryka czerwona kukurydza salami (niekoniecznie) cebula czarne oliwki oregano Drożdże mieszamy z woda i cukrem, odstawiamy na kwadrans. W tym czasie na stolnicy

kruche babeczki
Nasz ogród w maju 152

Piękna, majowa pogoda. Wręcz letnia, lecz niestety u nas w Trójmieście jest susza niemiłosierna. Bez podlewania nic nie chce rosnąć.Więc podlewamy. Wodą z wodociągu, bo zapasy deszczówki już dawno się skończyły. Zostawiam Was z kilkoma zdjęciami z dzisiaj. Posiałam słonecznik - naturalny karmnik dla ptaków na zimę

Posadzone i zjedzone

Proponowane wyszukiwania