mielę w młynku do kawy. Olej rozpuszczam z miodem. Studzę. Zmielone płatki mieszam z mąką orkiszową, żurawiną, słonecznikiem, jagodami, cynamonem, cukrem. Dodaję jajko i ostudzony olej. Całość dokładnie mieszam. Masa będzie klejąca, dlatego chłodzę ją w lodówce przez 30 minut. Następnie zwilżam dłonie i formuję z ciastka kulki, które delikatnie spłaszczam w dłoniach i układam na blaszce wyłożonej papierem
Mango Papajanożem lub w malakserze) aż powstanie "mokry piasek". Dodajcie cynamon, orzechy, płatki owsiane i jaja i wszystko szybko połączcie. Ciasto owińcie folią spożywczą i włóżcie do lodówki na około godzinę. Rozgrzejcie piekarnik do 180 st, blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Z lodówki wyciągnijcie ciasto, formujcie z niego kulki większe od orzecha włoskiego- powinno wyjść około 20-22 porcji. Każdą
OliveandThymezero lub minimalne ilości cukru 1. W dużej misce wymieszaj płatki, nasiona chia, pestki dyni, żurawinę i sól. 2. W osobnej misce wymieszaj masło orzechowe z syropem klonowym. Wlej masę do pierwszej miski, wymieszaj rękoma. Ugniataj masę przez chwilę, żeby składniki się dobrze połączyły. 3. Formuj kulki wielkości piłeczki pingpongowej, następnie spłaszczaj i układaj je na talerzu
Powiedz dietom niejajka (małe) Dodatkowo: 50g białej czekolady (bezglutenowej) Około 60g płatków jaglanych zalać gorącym mlekiem i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie dodać do nich pozostałe składniki (oprócz czekolady) i wszystko dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z posiekaną czekoladą. Z masy formować (wilgotnymi dłońmi) kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę spłaszczyć (mniej lub bardziej; to zależy
Di gotujeporządna szczypta soli, nawet pół łyżeczki 1. Wymieszać suche składniki: mąkę, płatki owsiane, sodę, cukier, orzechy. 2. Masło roztopić, lekko przestudzić i dodać do suchych składników, wbić jajko, dodać aromat, wymieszać. Na końcu dodać czekoladę pokrojoną w kostkę, krótko wymieszać. 3. Z ciasta w dłoniach formować małe kulki, dobrze ściskając, ponieważ ciasto jest dość sypkie i układać
Calzonella.comśrednie- waga całości) 60 g brązowego cukry trzcinowego 50 g płatków owsianych 80 ml oleju roślinnego pół łyżeczki imbiru w proszku pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Marchew obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w dużej misce. Zetrzeć marchew. Zagnieć wszystko w zgrabną kulkę. Zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinkę. Rozwałkuj ciasto
greenscarfZainspirowałam się przepisem z książki Anny Starmach: "Pyszne na słodko". Jednakże kulki zrobiłam "po swojemu" - modyfikując proporcje i składniki. Tak szczerze - to nie pamiętam ich z dziecinnych lat. Są tak pyszne, że ciężko zakończyć na jednej, dwóch... Możecie mieszać bakalie wg swojego gustu. (około 24 sztuk) 200g płatków owsianych błyskawicznych 50g masła 2-3 łyżki cukru 2 łyżki miodu
Di gotujektóre zawsze znajduję w kuchennej szafce i lodówce. 2 szklanki płatków owsianych 1 1/2 szklanki mąki 2 jajka 3/4 szklanki cukru 100 g roztopionego masła pół łyżeczki proszku do pieczenia 200 g bakalii, np. rodzynki, orzechy Wszystkie składniki połączyć ze sobą dokładnie, następnie mokrą ręką formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i spłaszczać. Układać na natłuszczonej blasze
Jadło i czytadłosyropu możemy dosłodzić na swój sposób) płatki kokosa do dekoracji Przygotowanie: - blenderujemy orzechy do wielkości jaka nam odpowiada (na zdjęciu powyżej moja ulubiona wielkość) - dodajemy daktyle i blenderujemy do połączenia. Masa po zgnieceniu w palcach powinna być lepka (można z niej ulepić kulkę) . Jeśli tak nie jest dodajemy więcej daktyli(...)kilkakrotnie ugniatamy przyciskając mocno łyżką do dna naczynia, gotowy spód wkładamy do lodówki Jeśli zostało nam trochę masy to możemy jej użyć do owsianki, musli lub ulepić kulki i zamoczyć w czekoladzie jako przekąskę na następny dzień - miksujemy tofu na gładką masę, topimy czekoladę, dodajemy stopiona czekoladę do tofu i miksujemy ponownie. Dodajemy do masy resztę składników
Pora na pora i pomidoraorzechów włoskich pół tabliczki gorzkiej czekolady W misce wymieszać mąkę i płatki owsiane, sól, sodę i proszek. W innej misce utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i zmiksować. Porcjami dodawać rozgniecionego widelcem banana oraz sypką mieszankę. Wmieszać orzechy i czekoladę. Zagnieść ciasto. Nabierać po łyżce i formować kulki wielkości orzecha. Spłaszczyć dłonią i układać w sporych odstępach na blaszce
Chocolate Muffin Blogwyrośnięcia na około 1,5 h. Wyjmujemy ciasto, chwilę wyrabiamy i dzielimy ciasto na 8 równych części. Jak się ciasto przykleja, oprósz trochę mąką. Formujemy kulki, robimy dziurkę w każdej kulce i kręcimy na palcu aż zrobi się dziura na 2 palce (ok. 4 cm). Odstawiamy do wyrośnięcia na około 40 minut. Do dużego, szerokiego garnka nalewamy wodę(...)stopni, aby się rozgrzał. Przekładamy bajgle na blachę do pieczenia z papierem do pieczenia. 1 żółtko bełtamy z 2 łyżkami wody i pędzlem smarujemy każdą bułkę, a następnie posypujemy płatkami owsianymi. Wkładamy do piekarnika na około 15 minut aż będą ładnie wypieczone. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie można już jeść! Smacznego! :) Zapraszamy do dzielenia się na naszym fanpage
Gotowanie, czyli hobby dla każdegozmiksuj i odstaw ponownie na ok. 30 minut, aby płatki nieco spęczniały. Kolejno formuj małe kuleczki, możesz pomóc sobie zwilżając co jakiś czas dłonie wodą. Wstaw kuleczki do lodówki na ok. 2h, aby się schłodziły. Następnie rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę z dodatkiem oleju kokosowego. Schłodzone kulki kładź na widelec i za pomocą łyżeczki oblewaj czekoladą. Widelec
Zdrowie na języku :Pżółtko oraz masło. Wszystko siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 60 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Wykrawamy foremką np. kwiatki (większe od foremki do której będziemy je wkładać, tak aby płatki były podwinięte do góry na ściankach) i wkładamy do natłuszczonej foremki
Domowy Smak Jedzeniarobić) Mięso, cebulę, płatki mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i łyżeczką koperku. Jeżeli masa nadal nie nadaje sie do formowania można dodac łyżkę bulki tartej. W garnku gotujemy wodę z kostką bulionową, ilość potrzebna do przykrycia pulpetów. Z mięsa formujemy kulki i wrzucamy do bulionu
Mamuśka wraca do formymąki pszennej, 20 g mąki krupczatki, 7 łyżek płatków owsianych , 60 g orzechów włoskich zmielonych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 g czekoladowych dropsów WYKONANIE Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, następnie resztę składników, które mieszamy łyżką. Na blaszkę wykładamy ciasto, mokrymi rękami formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Pieczemy ok. 10-12 minut w 180 stopniach
słodki bratek