miodu prawdziwego 30 g mąki jaglanej 1 łyżka cukru trzcinowego do posypania ciastek Wsypać do miski płatki jaglane i wiórki,wbić jajka,dodać miód,roztopione masło i wymieszać dokładnie. Odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać mąkę jaglaną i dłońmi lepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki rozpłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,każdą lekko posypać
Kolorowa kuchnia Elkimasło/margarynę ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko i następnie wsypać mąkę, płatki, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać pokruszone truskawki i mikro kropelki. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można nie co mniejsze) i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem
Di gotujeksylitolu z wanilią (lub cukrem waniliowym) na puch. Następnie dodajemy jajko, masę ucieramy. Dodajemy partiami płatki wymieszane z mąką, solą i sodą, całość dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy bakalie (u mnie same orzeszki), mieszamy. Z masy odrywamy kawałki i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dłońmi rozpłaszczamy każdą kulkę
Smaczne Zdrowezimowy obiad. Składniki : * 400g mielonego mięsa z szynki wieprzowej * mała cebula * ząbek czosnku * 3 łyżki zmielonych płatków owsianych * jajko * sól, pieprz, mielony imbir i cynamon - do smaku * szklanka rosołu Przygotowanie : Wszystkie składniki na klopsy dobrze wymieszać, przyprawić do smaku i uformować kulki. Na dobrze rozgrzanej patelni obsmażyć mięso z każdej strony, podlać szklanka rosołu i dusić do miękkości. Podawać
Magiczne Życie Martystężenia - na około 1,5- 2 godziny. Na 3 osobne talerzyki wysypujemy: - wiórki kokosowe, - płatki migdałowe, - wiórki ze skórką pomarańczową. Następnie łyżeczką "wykrawamy" czekoladę i formujemy z niej małe kuleczki. Czekolada w rękach będzie nam się roztapiać, wtedy obtaczany kulki kokosowe - w wiórkach kokosowych, kulki migdałowe w migdałach etc. Pamiętajcie, że kuleczki nie mogą być
dlaSmaQcukier wsypać do miski. Dodać jajka, ekstrakt waniliowy i masło i zacząć wyrabiać. Dodać uprażone płatki owsiane (ciepłe) i uprażony słonecznik (ciepły). Wyrobić, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Pod koniec dodać żurawinę i jeszcze chwilę wyrabiać. Z ciasta formować kulki (w zależności od upodobania, ja formowałam wielkości trochę większej niż piłeczka do golfa, tak, że na 1 blasze
CookYourselfwolno, że za dużo, a co z dietą itp Kulki robimy po raz enty. Polubiły je dzieci, polubiłam je ja. Smakują doskonale. Są mocno czekoladowe, rozsądnie słodkie, a przede wszystkim zdrowe, dietetyczne i pełne energii Poniżej ich skład, przeczytajcie i koniecznie wypróbujcie. Z pewnością je polubicie. Składniki: 100 g płatków owsianych 150 g masła orzechowego 100 g miodu, syropu(...)pomocą łyżki lub dłoni. Jeśli konsystencja jest za gęsta dodajecie więcej miodu, jeśli za rzadka więcej np.płatków lub siemienia lnianego, zmielonego, tak aby ciasto dobrze się formowało w kulki. Dłonią formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe od razu do spożycia. Przechowujemy w pojemniku, w lodówce, do tygodnia. Źródło: http://www.gimmesomeoven.com The post Energetyczne Kulki Czekoladowe
Made By Mom And Sonminimum 3-4 dni. Śledzie podane na półmisku warto dodatkowo ‘wzmocnić’ i nadać im deserowego charakteru. Pierniki mielimy dość grubo w malakserze lub kruszymy. Na suchej patelni podprażamy płatki migdałowe, dodajemy do nich pokruszone pierniki. Chwilę podgrzewamy, aż ciastka zaczną uwalniać swój aromat. Osypujemy taką ciepłą mieszanką śledzia, a wierzch posypujemy dodatkowo drobno pokrojonymi kandyzowanymi owocami. SKŁADNIKI 3-4 filety(...)gwiazdki anyżu 4 goździki 4-5 kulek ziela angielskiego 2 owoce zielonego kardamonu ½ łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki ziaren kolendry ½ łyżeczki czarnego lub kolorowego pieprzu ziarnistego 2 szczypty gałki muszkatołowej mielonej DO PODANIA 3-4 pierniczki bez czekolady i nadzienia, np. z TEGO przepisu 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka drobno posiekanego kandyzowanego imbiru, skórki
Karo in the Kitchenstewii z erytrytolem (lub więcej do smaku) Opcjonalnie Amaretto (1-2 łyżki) Dodatkowo: Marcepan Płatki migdałowe Stewia z erytrytolem Lemon curd – wegański* lub według tego przepisu ( Klik ) Dżem malinowy (opcjonalne) *Przepis wkrótce Sposób przygotowania Składniki na spód łączymy ze sobą, najlepiej ręcznie. Tworzymy kulkę, przykrywamy folią i wsadzamy na 20 minut do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik do 180C(...)curd przez środek do góry, aż do ostatniej masy lemon curd. Z marcepanu formujemy jajeczka. Ja stworzyłam 6 jajek różnej wielkości i ułożyłam na środku od najmniejszego do największego. * Płatki migdałów (duża garść) prażymy na patelni. Gdy lekko się przyrumienią zasypujemy stewią z erytrytolem (łyżeczką) i od razu wyłączamy gaz (erytrytol to alkohol i zacznie się palić). Zostawiamy do ostygnięcia
Fill The Bowlużyłam ziemnych) - 1/2 tabliczki czekolady + 3 łyżki śmietany 36% (do oblania rogalików zrobimy polewę) - płatki migdałów - dżem, nutella, bądź jak u mnie czeko-śliwka domowej roboty do nadziewania rogalików - ponadto: 1 całe jajko Z w/w składników zagniatamy szybko ciasto, na jednolitą gładką kulkę. Owijamy je folią i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy i odrywamy(...)rozpuść w mikrofali, dodaj śmietanę, wymieszaj na gładką masę, wstaw do mikrofali na 30 sekund, wymieszaj i czynność powtórz jeszcze raz. Gotowe. Masą polewaj upieczone i wystudzone rogaliki, obsypuj płatkami migdałowymi. Układaj na kratce, aby swobodnie masa zastygła (do godziny). Gotowe! Tym sposobem mamy trzy rodzaje ciastek, zrobione z jednego ciasta ;-)))) Smacznego
SMYKWKUCHNImasła orzechowego, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki wiórek koksowych, mąka kokosowa WYKONANIE Płatki mieszamy w misce z miękkim masłem, masłem orzechowym, wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia, cukrem i jajkiem, na końcu dodajemy czekoladę, mieszamy. Z powstałej masy robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczamy, obtaczamy w mące kokosowej. Układamy na blasze 2-cm odstępach. Pieczemy
słodki brateksody z kwaskiem. Mieszamy rękami (w jednorazowych rękawiczkach), aż proszek zrobi się mokry. Wtedy lepimy kulki, mocno ściskając proszek (uwaga, bardzo łatwo się rozpadają!) i odkładamy do wysuszenia. Do przygotowania kąpieli warto użyć dwóch kul. Aromatyzując kule (zamiast olejku można użyć płatków kwiatów lub innych zapachów) nie dodawajmy niczego, co zawiera wodę – inaczej proszek zacznie się pienić
Poezja smakumleko i ekstrakt z wanilii. Wszystko zagnieść rękami do uzyskania zwartej kuli ciasta. Fajnie, gdy płatki kukurydziane pozostaną w większych kawałkach- będą przyjemnie chrupać :). Ciasto schłodzić 15 minut w lodówce. Po tym czasie odrywać z ciasta kawałeczki i formować z nich kulki wielkości orzecha włoskiego. Ciasteczka poukładać na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Nie trzeba zachowywać
Nastoletnie Wypiekaniewymieszać, aż składniki połączą się w jednolitą masę. 4. Następnie do jajecznej masy dodać mąkę z płatkami i bakalie, wymieszać łyżką lub rękoma. Ciasto nakryć folią i wstawić do lodówki na około 40-45 minut. 5. Ze schłodzonego ciasta formować w rękach kulki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową, ciasteczka spłaszczać. Proszę zachować
Mała Cukierenkajajka 50g posiekanej gorzkiej czekolady Miód, masło i cukier rozpuścić w rondelku, ostudzić. Dodać jajka, roztrzepać. Płatki, sezam, orzechy, mąkę i proszek wymieszać, wlać płynne składniki, doda czekoladę, wymieszać na gęste, lekko klejące ciasto. Z ciasta odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego, formować kulki, spłaszczać i układać na blasze i niedużych odstępach. Wstawić od nagrzanego piekarnika, piec 12-15 minut
Obiad gotowy