Zmiksuj w misce masło, pokrojone na małe kawałki, orzechy laskowe, wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe.Rozpuść czekoladę w garnuszku. Dodaj do czekolady śmietanę i kawę.Przygotuj sobie talerz z wiórkami kokosowymi lub mąką kokosową i delikatnie połącz wszystkie składniki.Następnie formuj w dłoniach okrągłe kulki, obsyp kokosem i odłóż na osobny talerzyk.Włóż do lodówki na kilka godzin.Podawaj schłodzone
Keto Przepisysyropu klonowego 50 ml miodu W jednej misce wymieszać suche składniki: płatki owsiane, cynamon, mąkę i proszek do pieczenia. Do drugiej miski wlać ostudzony rozpuszczony olej kokosowy, miód, syrop klonowy i jajka. Wymieszać. Dodać suche składniki. Połączyć, dodać starta marchewkę. Formować małe kulki i rozpłaszczyć na blaszce do pieczenia, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach przez
Moja Galeria Smakuzbyt często wykorzystywane w kuchni. Sama jako dziecko nie przepadałam za tymi „zielonymi kulkami”. Jednak z czasem moje smaki się zmieniły, a brukselka zagościła na stałe w mojej kuchni. Dzisiaj chce Wam pokazać przepis na przygotowanie smażonej brukselki wraz z dodatkiem suszonej żurawiny oraz płatków migdałowych. Przekąska na słono, która idealnie smakuje podana prosto z patelni
Ugotowaćaromat, nieustannie miksować. Na koniec wsypać wszystkie suche składniki (obydwa rodzaje mąk, płatki owsiane, sodę, proszek do pieczenia oraz sól). Całość krótko zmiksować, aż składniki się połączą. Płaską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy odrywać kawałeczki (polecam łyżeczką) i formować z nich kulki wielkości orzecha włoskiego. Umieszczać na blaszce, spłaszczając dłonią. Ciasto będzie dosyć klejące, więc
Nastoletnie Wypiekanietakże nowy wymiar, bo zamiast jednolitej brei zrobiłam zgrabne kulki. Kulki można podawać na ciepło lub na zimno. Składniki: • 1/2 szklanki kaszy jaglanej • 5 łyżek masy makowej gotowej • 2 łyżki miodu • 1 szklanka różnych posiekanych bakalii – morela, orzechy włoskie, suszona gruszka, płatki migdałowe, rodzynki Wykonanie: • Ugotować kaszę jaglaną na sypko z dodatkiem szczypty
To co kochamdodajemy) i ksylitolem z wanilią na puch. Następnie dodaję jajko, mieszam. Partiami dosypuję płatki, oraz mąki wymieszane z sodą i solą. Mieszam do połączenia składników. Na końcu dodaję słupki migdałów i pokruszoną na mniejsze kawałki czekoladę (gdy dodaję). Z gotowego ciasta odrywam kawałki, formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie kulki rozpłaszczam
Smaczne Zdrowesię z masą (3-4 minuty). Dodajemy przesianą mąkę i krótko mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, posiekane orzechy, czekoladę oraz rodzynki lub żurawinę. Mieszamy szpatułką lub łyżką, aż zostaną dokładnie wmieszane w masę. Łyżką nabieramy porcje masy i zwilżonymi wodą ub oprószonymi mąką dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach
cool and mintyżółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie płatków migdałów (70 g) Dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe wiśnie w soku lub kompocie 1,5 szklanki wody 500 ml śmietany 30 % 2 śmietan-fixy Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy na kulkę. Dzielimy na dwie części. Blachę (25x35) wykładamy papierem do pieczenia. Jedną częścią ciasta wyklejamy
Pelusiowa Kuchniapłynnej) wymieszać z mlekiem i syropem klonowym, dodać masło orzechowe. Zmielone orzechy włoskie, płatki jaglane, mąkę, proszek do pieczenia, sól i ekspandowaną kaszę jaglaną wymieszać w osobnej misce. Płynne składniki połączyć z sypkimi. Odstawić ciasto na około 5 minut. Po tym czasie formować niewielkie kulki i spłaszczać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy (ciasteczka trochę
FitKotmoreli i płatków migdałowych pół łyżeczki sody Sposób przyrządzenia: Płatki kukurydziane zblendować , dodać kakao, sodę Masło utrzeć z cukrem i jajkiem następnie dodać zgniecione banany W/w składniki plus miód, bakalie wymieszać ze sobą. Blaszkę wyłożyć papierem śniadaniowym, formować z ciasta kulki lub nakładać łyżką następnie spłaszczyć dłonią na kształt małego kotleta. Piec
pieprzny smaczekDodać jajko, dalej ucierając. Dodać ekstrakt z wanilii i dalej ucierać. Następnie wsypać płatki owsiane, mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia/sodą oraz solą i dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać żurawinę i czekoladę. Wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta firmować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, lub nabierać ciasto łyżką do lodów i układać
CookYourselfmasło rozdrobnione, śmietanę , spirytus. Wszystko razem zagnieć do momentu aż ciasto będzie elastyczne. Uformować kulkę owinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1h. Po schłodzeniu się ciasta wyjmij i rozwałkuj . Wytnij kółka większe szklanką, średnie literatką, małe kieliszkiem. Każde kółko naciąć, aby powstały płatki podczas smażenia. Na duże kółko nałóż średnie, a następnie małe i dociśnij na środku
O kuchni z uczuciemjagód goj (1 łyżka) Przygotowanie: Wymieszaj ze sobą główne składniki, czyli płatki,rozgnieciony na papkę banan, puree z dyni, słonecznik i dodaj ziarenka z laski wanilii. Piekarnik nagrzej do 150*C. Rozłóż granole na blaszkę wyłożoną papierem tworząc przy tym małej wielkości kulki, podobne do kupnej granoli. Piecz około 35 minut. Od czasu do czasu zamieszaj
Zdrowie na języku :Pbłonnika.SKŁADNIKI:155g banana200g płatków owsianych górskich40g orzeszków ziemnych1 łyżka kakao1/2 szklanki wodyPRZYGOTOWANIE:150g płatków owsianych zmielić na mąkę i wsypać do miski razem z pozostałymiDodać banana, kakao oraz posiekane orzeszki ziemneWymieszać całość ręką, dolewając wody do uzyskania kleistej konsystencjiZ masy formować kulki, układać na papierze do pieczenia i spłaszczać na kształt okrągłych ciasteczekPiec 20 minut w piekarniku nagrzanym
peanutbuttermonster