kulki w płatkach - 1185 przepisów (strona:42/79)

Top 5 najlepszych przepisów na paschę – pascha wielkanocna 187

Pascha wielkanocna kokosowo-migdałową w stylu raffaello. Lubicie te kulki kokosowe-migdałowe? Zobaczcie jak dobrze pasują do pachy! Składniki: kilo serka naturalnego w wiaderku lub twarogu mielonego na sernik opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) łyżka amaretto lub innego likieru/syropu migdałowego 3 czubate łyżki miodu 3 czubate łyżki płatków migdałów podsmażonych na patelni (i 1 łyżka do dekoracji

Ugotowane pozamiatane
ANZAC 141

łyżeczki sody oczyszczonej Do miseczki wsypujemy płatki owsiane,  wiórki kokosowe, mąkę i cukier.  Wszystko mieszamy. Masło roztapiamy (nie gotujemy)  i do niego dodajemy miód. Sodę mieszamy z 4 łyżkami wrzącej wody, wlewamy do roztopionego masła i miodu. Łączymy z suchymi składnikami. Z przygotowanego ciasta robimy niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem

Pyszności Słodkości
Kulki mocy 402

szkl. suszonych daktyli szkl. orzechów/migdałów szkl. płatków owsianych/orkiszowych 1/2 szkl. jagód goji 1/2 szkl. wiórków kokosowych łyżka kakao cynamon  ewentualnie do obtoczenia: kokos, kakao, sezam, siemie lniane Daktyle zalać gorącą wodą, namoczyć przez około 15 minut i odsączyć. Wszystkie składniki zmiksować i z powstałej masy ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Można je dodatkowo obtoczyć w kokosie

wyzwania kuchenne
Makowiec na kruchym spodzie 137

sicie wyłożonym gazą. Do maku dodać posiekane orzechy, płatki migdałów i rodzynki. Całość posłodzić miodem i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Do masy makowej dodać mąkę i pianę z białek. Dokładnie i delikatnie wymieszać. Wykonanie – ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść ręką i uformować kulkę ciasta. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny

Kuchnia Bon Appetit
CIASTECZKA KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ 216

łyżki cukru kokosowego, ½ szkl. wiórek kokosowych, ½ szkl. płatków owsianych, ½ szkl. mąki (pół na pół: pszenna i graham), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ szkl. czekoladowych drobinek WYKONANIE   Jajko ubijamy z cukrami, dodajemy olej, następnie suche składniki, mieszamy aż powstanie jednolita masa, na końcu dodajemy czekoladę, mieszamy. Dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wkładamy do pojemnika plastikowego, przykrywamy, chłodzimy

słodki bratek
Ciasteczka owsiane z bakaliami 142

płatki migdałowe pokroiłam na drobniejsze cząstki. Do miski wsypałam płatki owsiane i cukier. Wymieszałam i dodałam pozostałe składniki: jajka, mąkę, masło i bakalie. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam, żeby się ze sobą dobrze połączyły. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Dłonie lekko posmarowałam masłem. Nabierałam porcję masy i tworzyłam z nich kulki. Każdą z nich układałam na blaszkę wyłożoną papierem

Kuchnia u Krysi
KOTLETY Z MIĘSA WOŁOWEGO Z PŁATKAMI OWSIANYMI I ZIOŁAMI 199

rumiano. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję płatki owsiane oraz przestygnięta marchew z ziołami i cebulą. Wszystko mieszam. Następnie dodaję ketchup i ostrą musztardę. Kolejno dodaję ser żółty oraz jajka i przyprawy w tym chilli oraz suszony czosnek. Wszystko mieszam. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Następnie foruję kulki z mięsa które lekko spłaszczam i obtaczam w grubo mielonej bułce

Gotowanie Patki
Prosta zapiekanka ziemniaczana z mięsem, śmietanką, chili i ziołami 177

Składniki: ª       6-7 sporych ziemniaków ª       2 kulki mozzarelli ª       2-3 ząbki czosnku ª       1 duża cebula ª       ok. 100 g pieczarek(...)śmietanka 12% (słodka) ª       1 szklanka białego wina ª       sól i pieprz ª       ½ łyżeczki płatków chili ª       ½ łyżeczki ziół prowansalskich ª       oliwa lub masło Przygotuj: ·          robota krojącego

Bazując na smaku
trufelki orzechowe 137

zmielonych orzechów do obtoczenia Rodzynki zalać rumem i odstawić. Płatki owsiane i biszkopty zmielić blenderem na proszek. Masło utrzeć z cukrem pudrem i kremem czekoladowym. Dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie. Wstawić ciasto na pół godziny do lodówki żeby było twardsze, wtedy lepiej będzie się formować. Wilgotnymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w orzechach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chlebek z ziołowych kuleczek z płatkami owsianymi 150

swoją objętość. W tym czasie wsypać do miski mąkę, płatki owsiane zmielone na mąkę (blenderem lub młynkiem), jako, oliwę i przygotowany zaczyn, odstawić na ok 40 minut w ciepłe miejsce pod przykryciem do urośnięcia. Po tym czasie podsypać ciasto mąką i wyrobić kulę, następnie odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy kulki na blaszkę

zdrowa vege kuchnia
Czekoladowy mazurek z chili 153

gorzkiej czekolady min. 70% kakao (ja użyłam malinowej) 2 łyżeczki cukru wanilinowego Galeo duża szczypta chili Galeo + dowolne bakalie do wypełnienia i dekoracji – u mnie liofilizowane maliny i płatki migdałowe, biała czekolada do dekoracji W misce mieszamy razem wszystkie suche składniki na spód, dodajemy jajko i miękkie masło. Zagniatamy rękami do uzyskania jednolitej masy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość(...)dwoma kawałkami papieru do pieczenia (dzięki temu nie będzie trzeba dodatkowo podsypywać go mąką). Przekładamy ciasto do foremki i dociskamy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Zgniatamy papier do pieczenia w kulkę (dzięki temu będzie łatwiej go dopasować), wkładamy na ciasto i wysypujemy surowym ryżem (można go później wykorzystać). Spód pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni, po tym czasie usuwamy papier

Ciastkozercy
Koreczki, przekąski i przystawki. Imprezowe hity! 3783

PRZEKĄSKI: *** Camembert smażony w panierce z płatków kukurydzianych PRZEPIS TUTAJ *** Rollsy z tortilli z łososiem PRZEPIS TUTAJ *** Rollsy z tortilli z szynką PRZEPIS TUTAJ *** Roladki z szynki z sosem chrzanowym PRZEPIS TUTAJ *** Mini burgery PRZEPIS TUTAJ *** Imprezowe mini pizzerinki – szybkie i pyszne PRZEPIS TUTAJ *** Mięsno-warzywne kulki iw cieście PRZEPIS TUTAJ *** Ogórkowe roladki z twarożkiem i łososiem PRZEPIS

Blog z Apetytem
Ciasteczka z rodzynkami 99

rodzynek 1 rozkłócone jajko 2 garście migdałów w płatkach - pokruszonych 2 łyżki mleka W misce wymieszać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać drobno posiekaną margarynę i rozcierać palcami, aż powstaną okruszki. Następnie dodać cukier, rodzynki i pokruszone migdały, wymieszać. Dodać jajko i mleko, wyrobić krótko ciasto. Z ciasta uformować kulki, lekko spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem

Ewusiowe Smaki
Ciasteczka owsiane, owsianki 195

patelni, aż nabiorą złocistego koloru. Ostudzić. Do zimnych płatków dodać 2 żółtka, cukier, pokrojone na mniejsze kawałki masło i ręcznie wyrobić masę, aż wszystkie składniki połączą się. Na koniec ubić na sztywno białka, dodać do masy owsianej i jeszcze raz wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce w większych

na moim stole...
,,Kolorowe kuleczki z serkiem Apetina” 154

tutaj ) małe plasterki wędliny słonecznik( kupiony tutaj ) pieprz migdały( płatki lub słupki)( kupiony tutaj ) pistacje- drobno pokrojone( kupiony tutaj ) koperek- drobno pokrojony estragon-pokrojony szczypiorek -drobno posiekany Wykonanie: Ser Apetina rozdrabiamy widelcem i mieszamy na gładką masę. Dzielimy na mniejsze części i wyrabiamy plastyczną masę a następnie formujemy małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę obtaczamy w wybranych przez

Podróż w kulinaria
Wegańskie razowe ciastka wegańskie 142

brązowego cukru 100 ml oleju roślinnego 50 g płatków owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao 50 g puree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią. Piec

greenscarf
Ciasteczka kokosowo-owsiane 114

masła 1 łyżeczka sody 1 łyżka miodu Przygotowanie: Płatki, mąkę, wiórki i cukier puder wymieszać w misce. W rondelku rozpuścić masło z miodem. Sodę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i szybko wlać do rondelka z miodem i masłem. Połączyć mokre i suche składniki. Z powstałego ciasta należy uformować kulki, chwilę ściskając je w dłoniach. Następnie ułożyć na blaszce

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania