kulki w płatkach - 1185 przepisów (strona:49/79)

Drożdżowy rwaniec 231

jajka (w temperaturze pokojowej) 2 szczypty soli Do obłożenia: 50 g roztopionego letniego masła 50 g zimnego masła 70 g cukru 16 g cukru waniliowego ok. 50-100 g płatków migdałowych Wykonanie: Mleko podgrzać w małym garnku i rozpuścić w nim masło. Przygotować zaczyn: drożdże świeże rozpuszczamy w letnim mleku, dosypujemy ok. 4 łyżki mąki (z porcji przygotowanej do ciasta(...)ponownie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (powinno wyraźnie zwiększyć swoją objętość). Ciasto wyjąć z miski i jeszcze raz krótko zagnieść. Następnie należy odrywając kawałki ciasta formować kulki o średnicy ok. 7-8 cm i układać obok siebie w formie (ok. 25x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Uformowane bułeczki przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut

MyCookBook.pl
Owsiane ciasteczka bez mąki i jajek 160

płatków owsianych bezglutenowych 80 g masła orzechowego ( bez cukru) 110 g miękkiego masła 1 dojrzały banan 2 łyżki miodu 3 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli 3 łyżki posiekanej suszonej żurawiny 4 łyżki nasion słonecznika W dużej misce umieść wszystkie składniki i wyrób gładki i jednorodne ciasto.  Następnie mokrymi dłońmi odrywaj kawałki ciasta i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego

Kuchnia bezglutenowa
Krem rafaello z fasoli 216

małe kulki, obtoczyć je w kokosie i do środka włożyć po migdale. Zapewniam, że nikt nie wyczuje fasoli, a taki zdrowy smakołyk dostarczy nam dużo energii i przyjemności.  Składniki: 1 puszka białej fasoli (u mnie Dawtona) 2 - 3 łyżki naturalnego miodu 1/2 szklanki mleczka kokosowego (kupione tutaj ) 1 1/2 szklanki wiórków kokosowych 50 - 70 g płatków migdałowych

Kuchcik gotuje
Klopsiki w sosie marinara. 103

płatkami chili i szczyptą soli.  Dusić na małym ogniu długo - około 1 godziny - mieszając co jakiś czas i próbując. W razie konieczności dodać jeszcze szczyptę soli. W dużej misce połączyć mięso z jajkami, startą cebulą, posiekaną natką, parmezanem, posiekanymi suszonymi pomidorami i bułką tartą. Dodać sól i pieprz. Uformować z masy około 3 cm kulki.  Na dużej

zadanie-gotowanie
Zbożowe ciasteczka z żurawiną i orzeszkami ziemnymi 149

płatków owsianych pół  łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka esencji waniliowej 10g mąki z amarantusa  6 łyżek chłodnej wody 4 łyżki cukru (lub do smaku) suszona żurawina orzeszki ziemne Przygotowanie:     Wszystkie składniki (oprócz żurawiny i orzeszków) wsypujemy do miski i dokładnie wyrabiamy rękoma (Ciasto na początku może się wydawać dość sypkie). Z ciasta formujemy niewielkie kulki

ChilliJemy
Trufle z kaszy jaglanej z daktylami 100

szkl płatków owsianych 0,5 szkl masła orzechowego 250 gr świeżych daktyli 1 łyżeczka przyprawy do piernika 0,5 - 0,75 szkl ulubionych orzechów kakao, wiórki kokosowe, orzechy - do obtoczenia Wykonanie Kaszę gotujemy w mleku. Z daktyli usuwamy pestkę i siekamy. Siekamy orzechy. Wszystkie składniki łączymy. Jeśli masa się nie klei dolewamy odrobinę mleka. Formujemy kulki, które obtaczamy

Mieszam w Garnku
Muffiny z Musli 137

wymieszać. Formować kulki ściskając je tak, żeby wszystkie składniki się skleiły. Uformowane ciastka włożyć do papilotek na muffiny. Jeśli ciastka się bardzo kruszą można je przełożyć do foremek na muffiny lub babeczki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 120 o C na 15 - 20 minut. Dzięki temu cukier, masło i miód powinien lepiej rozlać się na płatkach i bakaliach

Mama Gotuje
Tort Rafaello 372

Doskonały tort kokosowy, przypominający w smaku słynne praliny. Delikatny biszkopt, pyszny krem kokosowy oraz płatki migdałów. Całość wieńczą kuleczki Rafaello. Jeśli uwielbiacie słodkości z kokosem w roli głównej, to ten tort jest na pewno idealny dla Was.Biszkopt:Z przepisu na biszkopt idealny. Dla formy o średnicy 28 cm należy przygotować biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu biszkopt przekroić(...)wyrównać. Z drugim i trzecim blatem postąpić analogicznie. Boki ciasta również pokryć kremem, a następnie obłożyć migdałami. Górę ciasta posypać zaś wiórkami kokosowymi. Na sam koniec ozdobić ciasto kulkami Rafaello i wstawić na całą noc do lodówki.* Inspiracją był przepis na Moich Wypiekach

Food Square
Wegańskie owsiane ciasteczka ze słonecznikiem 177

Możesz płatki po podprażeniu lekko zblendować, bo na przykład Twój dzieciak ich nie lubi, a jak nie będzie ich widział to zje, sprawdzone na dzieciaku i na mężu, któremu regularnie podaję kminek, gdzie on podobno go nie nienawidzi- pitu, pitu . Połącz wszystkie składniki razem. Jeżeli nie zależy Ci na idealnym wyglądzie ciastek, to po prostu formuj kulki i lekko

greenscarf
Ciasteczka owsiane z bakaliami i ziarnami 127

małe kawałki. Płatki migdałowe, pestki dyni i ziarna słonecznika posiekać nożem. Zimne masło również pokroić nożem na mniejsze kawałki. Wszystkie bakalie i ziarna umieścić w misce, dodać masło, cukier trzcinowy i na początek dwie łyżki śmietany. Zagnieść jednolite ciasto. Jeżeli będzie za suche, to dodać jeszcze śmietany. Z gotowego ciasta odrywać po kawałku wielkości śliwki, formułować w kulkę, po czym

Passions hobbies life
Frittata z łososiem i szpinakiem 170

grecki, płatki jęczmienne lub jaglane, łososia i przestudzony szpinak z szalotką. Całość mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie masę przelewamy do formy na tartę, a wierzch posypujemy szczypiorkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę można jeszcze potrzymać 10 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku.  Fanom szpinaku polecam także przepisy: Kulki szpinakowe

My Chcemy Jeść
Kokosowo- daktylowe ciasteczka z komosy ryżowej 191

Komosa ryżowa (quinoa) to roślina bogata w białko i witaminy, zatem ciasteczka są naprawdę zdrowe ;) Co ciekawe, nie zawiera ona glutenu ;) Przepis znaleziony tutaj .  Polecam! Składniki: 50 g płatków z komosy ryżowej  50 g mąki ryżowej  50 g łuskanego słonecznika  50 g wiórków kokosowych  60 g wydrylowane daktyle  1 łyżka ksylitolu  1 łyżeczka(...)obrane, dojrzałe banany  4 łyżki wody  starta skórka z ¼ pomarańczy Przygotowanie: Suche składniki wymieszać, dodać rozgniecionego banana, olej i wodę. Wszystko dobrze wymieszać. Z powstałej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczyć dłonią. Piec w 180sr.C około 20 minut do zarumienienia ( czas pieczenia zależy od wielkości i grubości

Nastoletnie Wypiekanie
mazurek jabłkowo – pomarańczowy 173

zagniatamy. Formujemy kulkę, zawijamy w folię i wkładamy na ok. 1 godz. do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (25 x 21 cm). Pieczemy w 180 st. C do chwili, aż ciasto się zrumieni. składniki na masę jabłkowo pomarańczową: 2 pomarańcze 3 jabłka 2 łyżki cukru 1 galaretka pomarańczowa 50 g płatków migdałowych wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Bajaderki 170

arachidowych i płatki migdałów do dekoracjiSposób przygotowania:Do wysokiej miski wrzucamy ciasto a następnie je rozkruszamy -  ja to zrobiłam z lekką pomocą miksera. Do ciasta dodajemy marmoladę, rodzynki, zmielone orzechy arachidowe, cynamon i kakao - mieszamy.Masło, śmietankę i cukier podgrzewamy. Rozpuszczoną mieszankę dolewamy do ciasta i całość miksujemy końcówką a'la hak.Z przygotowanego ciasta tworzymy kulki wielkości orzecha

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka owsiane z miodem i wiórkami kokosowymi 196

100g płatków owsianych 100g wiórków kokosowych 130g mąki 100g cukru 90g miodu ½ łyżeczka sody 130g masła Wykonanie: Wszystkie suche składniki z wyjątkiem sody wymieszać ze sobą. W rondelku rozpuścić masło z miodem. Następnie rozpuścić sodę w 1 łyżce gorącej wody i szybko wlać do masła z miodem. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Z ciasta formować kulki, ściskając

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania