kulki w płatkach - 1185 przepisów (strona:39/79)

Bezglutenowe ciasteczka jaglane z masłem orzechowym i melasą 204

orzechowe, olej i melasę umieścić w misce i utrzeć z ksylitolem. Płatki jaglane wymieszać z mąką kokosową i kukurydzianą, orzechami, proszkiem do pieczenia. Dodać do wcześniej utartych składników i zmiksować. Na koniec wlać wodę kokosową i wymieszać do połączenia składników. Z ciasta odrywać niewielkie kawałki, formować kulki i spłaszczyć (ciasteczka powinny mieć grubość około 5 mm). Układać na formie

Fitkot
FreeDom czyli pyszne słodkości 104

bezglutenowe i bez substancji konserwujących i polepszaczy smaku. Same naturalne składniki - płatki owsiane, siemię lniane, bakalie, orzechy i coś specjalnie dla sportowców - odżywki białkowe. I co najważniejsze - SĄ PYSZNE!!! Firma FreeDom zaczyna dopiero swoją karierę na rynku, a już jej portfolio jest bogate - możecie spróbować batoników, kulek czekoladowych, oreo, a nawet lodów :). Zachęcam do śledzenia profilu FreeDom i odwiedzania

Kuchnia Bon Appetit
Orzechowa chmurka 194

smaku spełnia swoją rolę w 100%. PRZEPIS 60 g płatków owsianych,  100 g twarogu,  1 łyżeczka proszku do pieczenia,  1 łyżka masła orzechowego 1 jajko. Mieszamy wszystkie składniki. Wstawiamy na 4 min do mikrofali. Po wyjęciu studzimy i wyjmujemy z naczynka. Nie wychodzi idealna kulka..Chmurka sie pozapada i pomarszczy ☺ Polałam masłem orzechowym roztopionym z niewielka ilością

Tetiisheri
Mrożona kawa z bitą śmietaną 201

najprostszą kawę mrożoną, ale bardzo smaczną... można do niej dodać kulki lodów waniliowych, albo kostki lodów (ja akurat nie miałam)...    Często robię sobie taką kawę, gdy na dworze grzeje słoneczko ;)Składniki: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżeczki cukru, 300 ml zimnego mleka, 30 ml kremówki, płatki czekolady.    Przygotowanie:     Wsypujemy kawę

Aga w kuchni
Ciasteczka owsiane z amarantusem 202

czekolady gorzkiej 1 banan Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Płatki owsiane rozdrabniamy  w malakserze. Czekoladę bardzo drobno siekamy albo rozdrabniamy używając malaksera. Banana rozdrabniamy za pomocą widelca. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy na jednolitą masę. Blachę wkładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy kulki, następnie rozpłaszczamy. Masa będzie klejąca, dobrze zwilżyć nieco dłonie, ułatwi

Mania Gotowania
Fit Nesquik (czekoladowe kuleczki zbożowe) 190

Kiedyś jedyne płatki na mleko, które lubiłam to te z miodem i orzeszkami, cynamonowe kwadraciki lub wszelkiego rodzaju crunchy. I nie jadałam ich z mlekiem, tylko... tak w wersji solo. Jakiś czas temu trafiłam na przepis domowego Nesquika, ale wcale by mnie nie przekonał, żeby nie miał w składzie oleju kokosowego. (Uwielbiam domowe słodkości na bazie tego oleju - koniecznie nierafinowanego(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Z masy uformować niewielkie kuleczki. Kulki poukładać na blasze wysłanej papierem do pieczenia i odrobinę spryskanej olejem. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 7 minut w 190 stopniach. Kuleczki dopiero po ostudzeniu przesypać do szczelnie zamkniętego pojemnika. (Początkowe będą bardzo kruche, ale później stwardnieją.) (*) Otręby można zastąpić płatkami. Ich ilość może odrobinę się różnić w zależności

Di gotuje
Tarta z kremem cytrynowym i figami 174

smaków, jakie ostatnio miałam okazję kosztować. Delikatny, lekki jak piórko, lekko cytrynowy krem na bazie ricotty, cudownie słodkie figi, które pod wpływem temperatury delikatnie się karmelizują, chrupiące i aromatyczne płatki migdałowe, a to wszystko otulone kruchym, maślanym ciastem. Ta tarta smakuje genialnie zawsze i wszędzie, zarówno na ciepło, jak i po ostudzeniu. Polecam! Składniki Ciasto 200 g mąki pszennej(...)pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi, fasolą lub ryżem. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, wstawić ciasto i piec 15 min. W czasie podpiekania spodu przygotować krem. Krem 1 cytryna, wyszorowana 2 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią opakowanie (250 g) ricotty 1 łyżka mąki ziemniaczanej 10-12 fig płatki migdałowe Z cytryny zetrzeć

Słodkie inspiracje
Owsiane ciastka z bakaliami 119

mielę w młynku do kawy. Olej rozpuszczam z miodem. Studzę. Zmielone płatki mieszam z mąką orkiszową, żurawiną, słonecznikiem, jagodami, cynamonem, cukrem. Dodaję jajko i ostudzony olej. Całość dokładnie mieszam. Masa będzie klejąca, dlatego chłodzę ją w lodówce przez 30 minut. Następnie zwilżam dłonie i formuję z ciastka kulki, które delikatnie spłaszczam w dłoniach i układam na blaszce wyłożonej papierem

Mango Papaja
CYNAMONOWE CIASTKA OWSIANE Z CZEKOLADĄ (albo bez) 175

nożem lub w malakserze) aż powstanie "mokry piasek". Dodajcie cynamon, orzechy, płatki owsiane i jaja i wszystko szybko połączcie. Ciasto owińcie folią spożywczą i włóżcie do lodówki na około godzinę. Rozgrzejcie piekarnik do 180 st, blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Z lodówki wyciągnijcie ciasto, formujcie z niego kulki większe od orzecha włoskiego- powinno wyjść około 20-22 porcji. Każdą

OliveandThyme
Ciasteczka owsiane jak jeżyki [bez pieczenia] 179

zero lub minimalne ilości cukru 1. W dużej misce wymieszaj płatki, nasiona chia, pestki dyni, żurawinę i sól.  2. W osobnej misce wymieszaj masło orzechowe z syropem klonowym. Wlej masę do pierwszej miski, wymieszaj rękoma. Ugniataj masę przez chwilę, żeby składniki się dobrze połączyły. 3. Formuj kulki wielkości piłeczki pingpongowej, następnie spłaszczaj i układaj je na talerzu

Powiedz dietom nie
Ciastka jaglano-kokosowe z białą czekoladą (bezglutenowe) 198

jajka (małe) Dodatkowo: 50g białej czekolady (bezglutenowej) Około 60g płatków jaglanych zalać gorącym mlekiem i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie dodać do nich pozostałe składniki (oprócz czekolady) i wszystko dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z posiekaną czekoladą. Z masy formować (wilgotnymi dłońmi) kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę spłaszczyć (mniej lub bardziej; to zależy

Di gotuje
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami 159

porządna szczypta soli, nawet pół łyżeczki 1. Wymieszać suche składniki: mąkę, płatki owsiane, sodę, cukier, orzechy. 2. Masło roztopić, lekko przestudzić i dodać do suchych składników, wbić jajko, dodać aromat, wymieszać. Na końcu dodać czekoladę pokrojoną w kostkę, krótko wymieszać. 3. Z ciasta w dłoniach formować małe kulki, dobrze ściskając, ponieważ ciasto jest dość sypkie i układać

Calzonella.com
Marchewkowo- owsiane ciasteczka 152

średnie- waga całości) 60 g brązowego cukry trzcinowego 50 g płatków owsianych 80 ml oleju roślinnego pół łyżeczki imbiru w proszku pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia   Przygotowanie: Marchew obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w dużej misce. Zetrzeć marchew. Zagnieć wszystko w zgrabną kulkę. Zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinkę. Rozwałkuj ciasto

greenscarf
Kulki owsiano-kokosowe z bakaliami 180

Zainspirowałam się przepisem z książki Anny Starmach: "Pyszne na słodko". Jednakże kulki zrobiłam "po swojemu" - modyfikując proporcje i składniki. Tak szczerze - to nie pamiętam ich z dziecinnych lat. Są tak pyszne, że ciężko zakończyć na jednej, dwóch... Możecie mieszać bakalie wg swojego gustu. (około 24 sztuk) 200g płatków owsianych błyskawicznych 50g masła 2-3 łyżki cukru 2 łyżki miodu

Di gotuje
Ekspresowe ciasteczka owsiane 164

które zawsze znajduję w kuchennej szafce i lodówce. 2 szklanki płatków owsianych 1 1/2 szklanki mąki 2 jajka 3/4 szklanki cukru 100 g roztopionego masła pół łyżeczki proszku do pieczenia 200 g bakalii, np. rodzynki, orzechy   Wszystkie składniki połączyć ze sobą dokładnie, następnie mokrą ręką formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i spłaszczać. Układać na natłuszczonej blasze

Jadło i czytadło
Tofurnik: ciasto z migdałowo-daktylowym spodem oraz mocno czekoladową górą 160

syropu możemy dosłodzić na swój sposób) płatki kokosa do dekoracji Przygotowanie: - blenderujemy orzechy do wielkości jaka nam odpowiada (na zdjęciu powyżej moja ulubiona wielkość) - dodajemy daktyle i blenderujemy do połączenia. Masa po zgnieceniu w palcach powinna być lepka  (można z niej ulepić kulkę) . Jeśli tak nie jest dodajemy więcej daktyli(...)kilkakrotnie ugniatamy przyciskając mocno łyżką do dna naczynia, gotowy spód wkładamy do lodówki Jeśli zostało nam trochę masy to możemy jej użyć do owsianki, musli lub ulepić kulki i zamoczyć w czekoladzie jako przekąskę na następny dzień - miksujemy tofu na gładką masę, topimy czekoladę, dodajemy stopiona czekoladę do tofu i miksujemy ponownie. Dodajemy do masy resztę składników

Pora na pora i pomidora
Ciasteczka owsiane z bananem, orzechami włoskimi i czekoladą 144

orzechów włoskich pół tabliczki gorzkiej czekolady W misce wymieszać mąkę i płatki owsiane, sól, sodę i proszek. W innej misce utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i zmiksować. Porcjami dodawać rozgniecionego widelcem banana oraz sypką mieszankę. Wmieszać orzechy i czekoladę. Zagnieść ciasto. Nabierać po łyżce i formować kulki wielkości orzecha. Spłaszczyć dłonią i układać w sporych odstępach na blaszce

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania