smażenia (u mnie Woj-Len ) Ponadto: ulubione dodatki (np. jogurt naturalny z miodem, owoce sezonowe; u mnie m.in. płatki migdałowe oraz pyszna malina - Natjun ) Serek należy rozgnieść za pomocą widelca, a następnie połączyć z resztą składników. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Kuleczki wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować z 2 minuty - od momentu
Di gotujeFantastyczna alternatywa dla łasuchów! Gotowe w 15min! Składniki: 1 szk wiórek kokosowych 1 szk płatków owsianych górskich 1/2 szk suszonej żurawiny 1/2 szk orzechów 1 jajko 2 łyżki miodu Przygotowanie: 1. Wymieszać wszystkie składniki i formować kulki średnicy 3cm. 2. Piec w temp. 180' przez 15-20min. Przepyszne
FITBUuKDodawać po jednym jajku. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z solą, sodą i proszkiem do pieczenia. Do ciasta wsypać płatki i otręby. Wymieszać i odstawić mikser. Wsypać bakalie i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć je w dłoni i układać w odstępach na blasze. Ciastka piec w temperaturze
My simple kitchenmiski wsypać cukry, dodać kawałki masła, jajko wszystko zmiksować na gładką masę. Wsypać mąkę i zmielone płatki owsiane, chwilę miksować do połączenia składników. Wsypać wszystkie pozostałe składniki i całość wymieszać najlepiej ręką. Z powstałego ciasta formować w dłoniach kulki, wielkości orzecha włoskiego, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Ciastka piec 10-12 minut
Kuchnia w opałachmąki kokosowej lub zmielonych wiórków kokosowych 2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu ewentualnie: orzeszki ziemne, rodzynki, suszone śliwki Płatki zalać wodą lub mlekiem roślinnym. Gotować, aż jaglanka będzie bardzo gęsta. Wystudzić. Dodać mąkę kokosową, kakao i wymieszać. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w kakao (niekoniecznie), przełożyć do pojemnika. Schłodzić w lodówce. Wartości odżywcze
Chocolate Muffin Blogmisce zmiksować masło/margarynę ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko i następnie wsypać mąkę, płatki, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można nie co mniejsze) i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem
Di gotujełyżeczka miodu 1/4 szklanki przegotowanej wody PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy nasiona chia, posiekane rodzynki i płatki kokosowe. Wsypujemy otręby i kakao. Dodajemy masło orzechowe, miód i wodę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy na jednolita masę. Formujemy kulki i mamy gotowe zdrowe słodycze. Smacznego
kulinarnyJaWykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i syropem amaretto na puch. Najszybciej będzie mikserem Mąkę mieszamy z płatkami migdałowymi, następnie dodajemy do utartego masła. Zagniatamy gładkie ciasto i wkładamy do lodówki na min. 30 min. Z ciasta formujemy nieduże kulki, które rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym
IMPRESJA SMAKUpokroiłam w ćwiartki. W czasie, kiedy warzywa się marynowały, zrobiłam klopsiki. Mięso, szczypiorek, jajko, pieprz ziołowy, mieloną paprykę, płatki chili, pieprz, płaską łyżeczkę soli, majeranek ( suszonego ok. 1 i 1/2 łyżeczki, świeżego posiekanego ok. 2 łyżki) dokładnie wymieszałam. Formowałam małe kulki, obtoczyłam w mące, na 2-ch łyżkach rozgrzanej oliwy krótko obsmażyłam na silnym ogniu. W naczyniu żaroodpornym
Kuchnia Prezydentowejsuszona żurawina Banany rozgniatamy albo miksujemy za pomocą blendera, kostki czekolady rozgniatamy na mniejsze kawałki. Dodajemy miękkie masło, płatki owsiane i pozostałe ziarna. Dokładnie mieszamy i odstawiamy w misce na ok. 15 minut. Na łyżkę nabieramy wyrobioną masę i formujemy kulkę. Kulkę ustawiamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy do kształtu ciasteczka. Zapiekamy w temp 170 stopni
upichconaMasło, cukier i mleko gotuję, dodaję do tego kakao i mieszam by nie było grudek. Wsypuję płatki zmieszane z wiórkami kokosowymi, dokładnie mieszam za pomocą łyżki z powstała czekoladą i odstawiam by masa przestygła. Wilgotnymi dłońmi formuję niewielkie kulki i układam na desce. Wstawiam do lodówki na ok 2 godz. Po tym czasie przekładam ciasteczka
Ciasteczkowy Potwórwyrabiamy go, podsypując cukrem pudrem. Możemy użyć biały lukier i zabarwić go barwnikiem. Na początku formujemy średniej wielkości kulki, które następnie formujemy w łezkę. Od spodu podsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy na bok. Łezki będą stanowiły bazę do podczepiania naszych płatków róż. Teraz przygotujemy płatki. Przydatna będzie wykrawaczka, z której z łatwością wytniemy kwiatka. Jeśli nie macie takiej foremki
Sajkofanka smakuPosypka łyżka ciemnego siemienia lnianego łyżka złocistego siemienia lnianego łyżka płatków owsianych Wymieszać ze sobą mąki, cukier, sól, drożdże, zioła i 3 łyżki oliwy. Stopniowo dolewać wodę i wyrabiać ciasto. Gdy stanie się jednolite i nie będzie się przyklejać do rąk ani miski, polać łyżką oliwy i uformować w kulkę. Przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia
Weekendy w domu i ogrodziełyżki siemienia lnianego 1,5 szklanki mąki żytniej razowej 3/4 szklanki mąki pszennej + około 1 łyżka do podsypania Dodatkowo (na wierzch): 1 jajko, 1 łyżka mleka, garść płatków owsianych Płatki, miód, masło i sól zalać gorącą wodą i odstawić do wystygnięcia. Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i cukrem i również odstawić. Wszystko wymieszać z mąką żytnią i pszenną oraz siemieniem(...)podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na około 10 części. Każdą uformować w kulkę, ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczyć. Przykryć ściereczką i ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przed samym pieczeniem bułki posmarować jajkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać płatkami owsianymi. Piekarnik nagrzać do 200°C. Piec około 15 minut
Bulliołyżki siemienia lnianego 1,5 szklanki mąki żytniej razowej 3/4 szklanki mąki pszennej + około 1 łyżka do podsypania Dodatkowo (na wierzch): 1 jajko, 1 łyżka mleka, garść płatków owsianych Płatki, miód, masło i sól zalać gorącą wodą i odstawić do wystygnięcia. Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i cukrem i również odstawić. Wszystko wymieszać z mąką żytnią i pszenną oraz siemieniem(...)podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na około 10 części. Każdą uformować w kulkę, ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczyć. Przykryć ściereczką i ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przed samym pieczeniem bułki posmarować jajkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać płatkami owsianymi. Piekarnik nagrzać do 200°C. Piec około 15 minut
Bullio