Bezowy placek z czerwonymi porzeczkami

Bezowy placek z czerwonymi porzeczkami

Bezowy placek z czerwonymi porzeczkami

Kruchy, częściowo migdałowy spód, wewnątrz którego znajduje się lekka, miękka, piankowa beza z zatopionymi w niej ślicznymi, rubinowymi kuleczkami porzeczek. Także i w niej znajdują się migdały (podprażone i drobno zmielone). Ciasto jest pyszne, słodkie, ale zrównoważone, bowiem kwaskowatości nadają mu owoce. Sezon na czerwone porzeczki jest bardzo krótki więc warto go należycie wykorzystać piekąc właśnie ten pyszny placek :) Składniki: Ciasto: 200 g mąki 50 g zmielonych migdałów 100 g cukru 2 żółtka 100 g ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, porzeczki, czerwona porzeczka, placki, ciasto z porzeczką, pyszne ciasto, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z białek , ciasto z bezami, kruche ciasto, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, placki ziemniaczane, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.