malinowy itp) – ok 1 litr wody – cukier do smaku – opcjonalnie mąkę ziemniaczaną sos waniliowy: – dwa kubeczki śmietany kremówki lub 1/2 l mleka (możne być śmietanka kokosowa) – dwa żółtka (w wersji wegańskiej pominąć) – wanilię – cukier Do garnka wrzucamy owoce, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Gdy owoce się rozgotują (traw
Szybko Tanio Smacznieplacuszków) 6 łyżek płatków owsianych 6 łyżek otrębów owsianych 2 łyżki nasion słonecznika 100 g chudego twarogu 1 jajko 3 łyżki ksylitolu pół szklanki cukru 2 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka esencji waniliowej Przygotowanie Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem, ksylitolem oraz esencją waniliową. Masę przełożyć do miski. Ziarno słonecznika uprażyć na suchej patelni, a następnie dodać do masy
coolinarnastrefa.blogspot.combiała część pora Przygotowanie Kaczkę przyprawić solą pieprzem, majerankiem i po ząbku na filet czosnkiem. Skórę naciąć i podsmażyć mięso z obu stron na tłuszczu spod kaczki lub oleju kokosowym. Przełożyć do brytfanki z zielonymi liśćmi pora, kilkoma listkami laurowymi, kilkoma ziarnami jałowca, ziela angielskiego i piec w 180 st C. Na patelnię (przestygniętą - nie będzie pryskać) wlać wino
Gaździnka warzysojowy po prostu wymiata i jak dla mnie staje na podium wśród pasztetów i past. Moim skromnym zdaniem wszystkie składniki użyte do wykonania pasztetu są niezbędne. Duża ilość oleju kokosowego zapewni fajną konsystencję oraz pełny smak. Sos worcester jest składnikiem, który w wersji wegańskiej może być ciężej dostępny (ja swój kupiłem za jakieś śmieszne pieniądze w Kauflandzie). Zawsze można spróbować
Blendmanjest idealnym składnikiem diety dla osób odchudzających się ponieważ zawiera małą ilość kalorii. Spróbuj także: Krem z białych szparagów szparagi pietruszka ziemniaki Zupa krem z batatów bataty marchew mleczko kokosowe Delikatna zupa krem z dyni dynia jajko marchew
Fit&Fast Kitchenczekamy, aż ugotuje się makaron, a na to, by upiekła się dynia. Dynię makaronową dzielimy wzdłuż na dwie połówki. Usuwamy gniazdo nasienne. Środek smarujemy olejem kokosowym i trochę solimy. Układamy na blasze skórką do góry i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. W tym czasie przygotowujemy sos boloński. Ja użyłam 500 g mięsa mielonego z indyka
Kucharzycadlatego postanowiłam zrobić go samodzielnie. Likier wychodzi gęsty, delikatny i co najważniejsze smaczny. Idealny na spotkania w babskim gronie ;) Składniki na 1 litr: 1 szklanka spirytusu 200 g wiórek kokosowych 1 puszka mleka skondensowanego - słodkie 1/2 puszki mleka skondensowanego - niesłodzone 1,5 szklanki mleka 3,2% Przygotowanie: Do słoika wsypujemy 100g wiórek i zalewamy spirytusem - zakręcamy słoik i odstawiamy
Alutka-Gotujesami spróbujcie i się przekonajcie. Połączenie tahini i marchewki to dla mnie nowość, którą na pewno jeszcze powtórzę. Z czym podawać? Ja najczęściej zupy krem serwuję z mleczkiem kokosowym i prażonymi pestkami dyni lub, tak jak w tym przypadku, słonecznika. Bardzo fajnie sprawdzi się również kruszonka z chleba lub grzanki. Wszystko to kwestia gustu oraz możliwości i chęci. Oczywiście można
Blendmanprzeciwieństwie do margaryn ze sklepowych półek, to masło jest wegańskie (chodzi o witaminę D) Warto do wykonania naszego roślinnego masła użyć oleju rzepakowego tłoczonego na zimno oraz bezzapachowego oleju kokosowego. Jeśli chodzi o mleko roślinne, to ja polecam sojowe słodzone , ponieważ najbardziej mi przypomina w smaku mleko, ale jeśli chcesz to możesz użyć również np. mleka migdałowego lub mleka
BlendmanFacebook lub Instagram) pokochałam ten prosty w przygotowaniu krem. Z dowolnymi, ulubionymi dodatkami tworzy mega fajny deser. Spróbujcie! KREM OWSIANO-BANANOWY ✔1 banan ✔4 łyżki płatków owsianych ✔mleko kokosowe ✔1 łyżeczka syropu klonowego ✔popping jaglany @fitlovebox ✔baton bezglutenowy Aloha @fitlovebox Płatki zalewamy przegotowana wodą odrobinę ponad ich poziom. Odstawiamy na kilka minut. Dodajemy banana, mleko i syrop. Blendujemy
Tetiisheriprzyrządzałam, bo gdyby było inaczej obawiam się, że mogłabym zjeść wszystkie i nie przyznać się, że coś dobrego było na deser ;) 8 sztuk: 60 g masła 30 g cukru kokosowego 4 łyżki soku z pomarańczy skórka starta z połowy pomarańczy 180 g puree z dyni 150 g mąki pszennej 30 g mielonych migdałów pół łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka proszku
Mienta blogprzykrywką. Zdejmij z kuchni, odkryj, przemieszaj lekko widelcem i odparuj. Kaszka na śniadanie Składniki: 1 porcja 100 ml kaszy gryczanej łamanej 150 ml wody szczypta soli 1 łyżeczka kokosowego oleju owoce do podania W małym rondelku umieść kaszę, wodę i sól. Zagotuj mieszając i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu. Podaj na ciepło z owocami, polaną miodem lub syropem
codojedzeniaprzepis z udziału w pewnym koktajlowym konkursie (pierwszy TUTAJ ). A przygotowywałam go już kilka razy (w lecie szczególnie). Składniki: 1 szkl. mleka roślinnego (użyłam sojowego, ale może być też kokosowe) 1 dojrzały banan 1 filiżanka świeżej, mocnej kawy (najlepiej espresso) Sposób przygotowania: Zaparzoną kawę studzimy (a jeszcze lepiej chłodzimy). Do kielicha blendera wlewamy mleko roślinne prosto z lodówki, wrzucamy kawałki
Kolorowy Przepisownikciecierzyca (ok. pół słoika, 150 g) pomidorki koktajlowe (6 sztuk) Liście kapusty pokroiłam w paski. Dynię posiekałam. Paprykę i cukinię pokroiłam w plasterki. Wszystko podsmażyłam na oleju kokosowym i zmniejszyłam ogień. Chwilę dusiłam. Dodałam pokrojone w ćwiartki pomidorki i ciecierzycę i jeszcze dusiłam przez chwilę. Jarmuż odcięłam od łodyżki i posiekałam razem z natką pietruszki – dodałam na koniec. Smacznego
Kucharzycapieczarek? Nie spodziewaj się wyrazistej i charakternej zupy. Zupa pieczarkowa krem jest delikatna w smaku, o lekkiej nucie pieczarek ze względu na ich łagodny smak i aromat. Mleczko kokosowe może zostać zastąpione śmietanką. Najważniejsze, żeby czymś dobrze zupę zabielić (najlepiej czymś tłustym), ponieważ wyciągniemy z niej wtedy więcej smaku. Artykuł Zupa krem z pieczarek pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman