świąt i w międzyczasie nabiorą charakteru i aromatu. Tylko dobrze je schowajcie przed domownikami, jeśli chcecie, aby dotrwały do Świąt 😃. Domowe napoje alkoholowe Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Nalewka farmaceutów (aptekarska
Kulinarne przygody Gatityktóra została mi po wyciskaniu soku na śniadanie. Nie lubię gdy się marnuje, więc zawsze staram się ją do czegoś wykorzystać. 8 sztuk: 60 g masła 30 g cukru kokosowego 4 łyżki soku z pomarańczy skórka starta z połowy pomarańczy 130 g puree z dyni 50 g pulpy owocowo-warzywnej powstałej po wyciskaniu soku (lub startej marchewki) 170 g mąki
Mienta blogmiedzi, fosforu oraz selenu. Tłuszcz zawarty w tych orzechach to głównie tłuszcz jednonienasycony, który obniża poziom złego cholesterolu, a podwyższa pozioma tego dobrego. MIGDAŁY KSYLITOL OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY Jaki produkt najchętniej znalazłby się w waszej kuchni
Zdrowie na języku :Pżadnych dodatków. Parę osób w mojej rodzinie jednak życzy sobie wersji wzbogaconej. Polega ona na tym, że pod koniec gotowania wrzucam trochę makaronu "nitki" oraz zabielam mlekiem kokosowym. Ot i cala filozofia. Zupa robi się sama. Niepozorna, ale bardzo zdrowa. Rozgrzeje nas nas w jesienno -zimowe popołudnia. Doda energii i siły
Z Kuchni Do KuchniDynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Cebulę szklimy na odrobinie oleju (najlepiej na oleju kokosowym – nasza potrawa nie będzie miała dodatkowo smaku oleju), następnie dodajemy pokrojoną cukinię i całość dusimy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej . Jak dynia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!grubo pokrojonym szczypiorkiem. Całe gotowanie nie powinno nam zająć więcej niż 10-15 minut. Można podać z makaronem ryżowym House Of Asia :) Do tej zupy NIE DODAJEMY MLEKA KOKOSOWEGO ! ! ! Można ją zabielić mlekiem krowim w niewielkiej ilości - około 4- 6 łyżek przy tych proporcjach. SMACZNEGO
Jemy PijemySkładniki 800 g kefir 300 g mąka ryżowa 2 szt jajko 1 łyżka kakao opcjonalnie Sposób przygotowania Kefir mieszamy z jajkiem. Nie przerywając mieszania dodajemy mąkę. Smażymy na oleju kokosowym, w średniej temperaturze, wykładając po łyżce masy na placek
KucharzycaSkładniki na foremkę keksową, półokrągłą o wym. 35x10x5cm: 150g margaryny zwykłej np.Palma 1/2 szklanki cukru kryształu100ml wody 250g mleka w proszku 100g herbatników zbożowych 20g ryżu preparowanego 20g wiórek kokosowych 50g orzechów laskowych 20g orzeszków sojowych 30g suszonej żurawiny 1 opakowanie rurek waflowych o smaku waniliowym (ok.250g) Sposób przygotowania: Margarynę wraz z cukrem topimy na małym ogniu, następnie dodajemy wodę
Kuchnia w czekoladziesłodkości możesz jeść do woli. Dzisiejsze czekoladki wymagają silnej woli, aby nie pochłonąć za dużo na raz :) Są niesamowite, będziecie zachwyceni :) Składniki: 100 g mlecznej czekolady 1 szklanka wiórków kokosowych 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka 50 g gorzkiej czekolady 5-7 herbatników Czekoladę mleczną roztopić. Wysmarować nią foremkę do czekoladek lub do lodu (ja użyłam silikonowej do lodu
Chocolate Muffin Blogcukier puder – 50 g * żelatyna – 1 łyżeczka KRUSZONKA: * płatki pszenne z otrębami Lubella – 0,5 szkl * cukier drobny – 2 łyżki * masło – 1 łyżka * wiórki kokosowe – ok. 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Czekoladę roztapiamy, dodajemy pokruszone płatki, dokładnie mieszamy. Masą wylepiamy spód i brzegi foremek, odstawiamy do lodówki na godzinę. Żelatynę mieszamy z zimną wodą, odstawiamy
Ostra na Słodkoszybkie muffiny . Moje dzieci takie uwielbiają. Przepis jest do zapamiętania bez zaglądania do przepisownika! Składniki 100 g czekoladowych kropel do wypieków 4 jaja szklanka cukru 4 łyżki oleju kokosowego lub pół margaryny- rozpuść i wystudź łyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki Ubij jaja na puch. Dodaj do masy mąkę, miksuj. Dodaj proszek do pieczenia oraz rozpuszczony tłuszcz. Miksuj. Następnie
Z Kuchni Do Kuchnijaja przepiórcze 1/2 awokado 2 bezglutenowe tosty lub bułeczka ( u mnie bułeczka z quinoa z tego przepisu ) 1 łyżeczka pasty Tahini 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju kokosowego kiełki lucerny Awokado obierz, przekrój na pół i delikatnie wyjmij pestkę. Pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej tłuszcz, połóż plastry awokado i wbij w otwór po pestce jaja przepiórcze.Smaż
Kuchnia bezglutenowawodą, jest nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza - ma działanie odkwaszające. Źródło: internet. Składniki na 1 filiżankę: 1-2 łyżeczki zmielonej kawy 1 filiżanka zimnej wody 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 łyżeczki masła klarowanego kilka łyżek ulubionego mleka cynamon, kardamon do smaku Doprowadź do wrzenia kawę z wodą w małym garnku, odstaw i czynność powtórz jeszcze 2 razy. Przecedź przez
Qlinarnie i Qlinarnieodciekł. MAKARON: W czasie, gdy kalafior się gotuje a sos odpoczywa, wstawiamy wodę na makaron. Solimy ją i dodajemy odrobinę oleju, aby makaron się nie sklejał (użyliśmy oleju kokosowego i makaron się nie skleił i wyszedł dodatkowo pięknie błyszczący). Należy sprawdzać, czy makaron jest już gotowy - wszystko zależy od jego grubości. Makaronu nie przelewamy wodą - zostawiamy na sicie, aby się
Kuchnia od dwojgałyżki * jajko – 1 szt * cebula – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * bułka tarta – łyżki * oliwa – 1 łyżka * sól, pieprz, imbir, chili, imbir * wiórki kokosowe SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KOTLETY: Buraki ścieramy na dużych oczkach, połowę dodajemy do ugotowanej soczewicy. Dodajemy jajko, masło orzechowe, cebulę, czosnek oraz przyprawy-miksujemy. Wrzucamy pozostałe buraki i bułkę tartą. Mieszamy, obtaczamy w wiórkach
Ostra na Słodko