kokosowe - 19941 przepisów (strona:886/1330)

Domowe napoje alkoholowe 162

świąt i w międzyczasie nabiorą charakteru i aromatu. Tylko dobrze je schowajcie przed domownikami, jeśli chcecie, aby dotrwały do Świąt 😃. Domowe napoje alkoholowe Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Nalewka farmaceutów (aptekarska

Kulinarne przygody Gatity
Dyniowo-pomarańczowe cupcakes 169

która została mi po wyciskaniu soku na śniadanie. Nie lubię gdy się marnuje, więc zawsze staram się ją do czegoś wykorzystać. 8 sztuk: 60 g masła 30 g cukru kokosowego 4 łyżki soku z pomarańczy skórka starta z połowy pomarańczy 130 g puree z dyni 50 g pulpy owocowo-warzywnej powstałej po wyciskaniu soku (lub startej marchewki) 170 g mąki

Mienta blog
Orzechy, suszone owoce i inne zdrowe produkty od Targroch :) 151

miedzi, fosforu oraz selenu. Tłuszcz zawarty w tych orzechach to głównie tłuszcz jednonienasycony, który obniża poziom złego cholesterolu, a podwyższa pozioma tego dobrego. MIGDAŁY KSYLITOL   OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY  Jaki produkt najchętniej znalazłby się w waszej kuchni

Zdrowie na języku :P
Zupa z soczewicy najprostsza 105

żadnych dodatków. Parę osób w mojej rodzinie jednak życzy sobie wersji wzbogaconej. Polega ona na tym, że pod koniec gotowania wrzucam trochę makaronu "nitki" oraz zabielam mlekiem kokosowym. Ot i cala filozofia. Zupa robi się sama. Niepozorna, ale bardzo zdrowa. Rozgrzeje nas nas w jesienno -zimowe popołudnia. Doda energii i siły

Z Kuchni Do Kuchni
Tagliatelle z dynią 152

Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Cebulę szklimy na odrobinie oleju (najlepiej na oleju kokosowym – nasza potrawa nie będzie miała dodatkowo smaku oleju), następnie dodajemy pokrojoną cukinię i całość dusimy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej . Jak dynia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tom Yum z krewetkami i dorszem. Tajska zupa z krewetkami i dorszem. 230

grubo pokrojonym szczypiorkiem. Całe gotowanie nie powinno nam zająć więcej niż 10-15 minut. Można podać z makaronem ryżowym House Of Asia :) Do tej zupy NIE DODAJEMY MLEKA KOKOSOWEGO ! ! ! Można ją zabielić mlekiem krowim w niewielkiej ilości - około 4- 6 łyżek przy tych proporcjach. SMACZNEGO

Jemy Pijemy
Pyszne placki z kefiru i mąki ryżowej 449

Składniki 800 g kefir 300 g mąka ryżowa 2 szt jajko 1 łyżka kakao opcjonalnie Sposób przygotowania Kefir mieszamy z jajkiem. Nie przerywając mieszania dodajemy mąkę. Smażymy na oleju kokosowym, w średniej temperaturze, wykładając po łyżce masy na placek

Kucharzyca
Mleczny blok z żurawinowym oczkiem i bakaliami 175

Składniki na foremkę keksową, półokrągłą o wym. 35x10x5cm: 150g margaryny zwykłej np.Palma 1/2 szklanki cukru kryształu100ml wody 250g mleka w proszku 100g herbatników zbożowych 20g ryżu preparowanego 20g wiórek kokosowych 50g orzechów laskowych 20g orzeszków sojowych 30g suszonej żurawiny 1 opakowanie rurek waflowych o smaku waniliowym (ok.250g) Sposób przygotowania: Margarynę wraz z cukrem topimy na małym ogniu, następnie dodajemy wodę

Kuchnia w czekoladzie
Domowe mleczne pralinki z białą czekoladą i kokosem 223

słodkości możesz jeść do woli. Dzisiejsze czekoladki wymagają silnej woli, aby nie pochłonąć za dużo na raz :) Są niesamowite, będziecie zachwyceni :) Składniki: 100 g mlecznej czekolady 1 szklanka wiórków kokosowych 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka 50 g gorzkiej czekolady 5-7 herbatników Czekoladę mleczną roztopić. Wysmarować nią foremkę do czekoladek lub do lodu (ja użyłam silikonowej do lodu

Chocolate Muffin Blog
KREM ORZECHOWY I BABECZKI SEROWO-CZEKOLADOWE – pyszności! 171

cukier puder – 50 g * żelatyna – 1 łyżeczka KRUSZONKA: * płatki pszenne z otrębami Lubella – 0,5 szkl * cukier drobny – 2 łyżki * masło – 1 łyżka * wiórki kokosowe – ok. 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Czekoladę roztapiamy, dodajemy pokruszone płatki, dokładnie mieszamy. Masą wylepiamy spód i brzegi foremek, odstawiamy do lodówki na godzinę. Żelatynę mieszamy z zimną wodą, odstawiamy

Ostra na Słodko
Najszybsze muffiny 151

szybkie muffiny . Moje dzieci takie uwielbiają. Przepis jest do zapamiętania bez zaglądania do przepisownika! Składniki 100 g czekoladowych kropel do wypieków 4 jaja szklanka cukru 4 łyżki oleju kokosowego lub pół margaryny- rozpuść i wystudź łyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki Ubij jaja na puch. Dodaj do masy mąkę, miksuj. Dodaj proszek do pieczenia oraz rozpuszczony tłuszcz. Miksuj. Następnie

Z Kuchni Do Kuchni
Kanapki z jajkiem sadzonym w awokado 129

jaja przepiórcze 1/2 awokado 2 bezglutenowe  tosty lub bułeczka ( u mnie bułeczka z quinoa z tego przepisu ) 1 łyżeczka pasty Tahini 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju kokosowego kiełki lucerny Awokado obierz, przekrój na pół i delikatnie wyjmij pestkę. Pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej tłuszcz, połóż plastry awokado i wbij w otwór po pestce jaja przepiórcze.Smaż

Kuchnia bezglutenowa
Kawa kuloodporna, Café latte (Seinfeld) 169

wodą, jest nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza - ma działanie odkwaszające. Źródło: internet. Składniki na 1 filiżankę: 1-2 łyżeczki zmielonej kawy 1 filiżanka zimnej wody 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 łyżeczki masła klarowanego kilka łyżek ulubionego mleka cynamon, kardamon do smaku Doprowadź do wrzenia kawę z wodą w małym garnku, odstaw i czynność powtórz jeszcze 2 razy. Przecedź przez

Qlinarnie i Qlinarnie
Jesienna strona makarona 160

odciekł. MAKARON: W czasie, gdy kalafior się gotuje a sos odpoczywa, wstawiamy wodę na makaron. Solimy ją i dodajemy odrobinę oleju, aby makaron się nie sklejał (użyliśmy oleju kokosowego i makaron się nie skleił i wyszedł dodatkowo pięknie błyszczący). Należy sprawdzać, czy makaron jest już gotowy - wszystko zależy od jego grubości. Makaronu nie przelewamy wodą - zostawiamy na sicie, aby się

Kuchnia od dwojga
VEGEBURGERY ( wegetariańskie burgery z soczewicy i buraków w domowych bułeczkach z chili i czarnuszką ) 227

łyżki * jajko – 1 szt * cebula – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * bułka tarta – łyżki * oliwa – 1 łyżka * sól, pieprz, imbir, chili, imbir * wiórki kokosowe SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KOTLETY: Buraki ścieramy na dużych oczkach, połowę dodajemy do ugotowanej soczewicy. Dodajemy jajko, masło orzechowe, cebulę, czosnek oraz przyprawy-miksujemy. Wrzucamy pozostałe buraki i bułkę tartą. Mieszamy, obtaczamy w wiórkach

Ostra na Słodko