łyżki oleju 3 łyżki roztopionego masła 3/4 szklanki cukru 250 g sera białego pół tłustego 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 jajko 2 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie : Do ciepłego mleka dodajemy drożdże, 2 łyżki cukru i 1 łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy resztę cukru, cukier waniliowy, wyrośnięte drożdże i jajka
Sama słodycz i szczypta chiligoździków 1/4 łyżeczki imbiru sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju kokosoweo natka pietruszki do podania Sposób wykonania: Cebule kroimy w kostkę i szklimy na 2 łyżkach oleju kokosowego. Marchewkę pietruszkę i seler podobnie kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, wraz z wszystkimi przyprawami i smażymy ok 5 min. Dolewamy bulion i dusimy warzywa
W kuchennej krainiebrytyjska marka, która oferuje organiczne, bezmleczne napoje wegańskie . Dostępnych jest siedem smaków, w tym trzy dedykowane specjalnie dzieciom. Napoje te powstają na bazie wody źródlanej, która wzbogacana jest mlekiem kokosowym i dodatkowo wybranym składnikiem nadającym głównego smaku. Produkty pozbawione są rafinowanego cukru, chemicznych składników, konserwantów, soi, glutenu. Są odpowiednie dla osób na diecie wegańskiej i paleo . RECENZJA BĘDZIE DOSTĘPNA
Zdrowie na języku :PDzięki zastosowaniu mąk bez glutenu nabrały jeszcze dodatkowej kruchości. Polecam szczerze! Sama radocha ;-))) SKŁADNIKI: - 250 g masła z lodwóki (jeśli chcesz by były bez laktozy użyj 220 g oleju kokosowego) - 400 g mąki kukurydzianej - 150 g mąki owsianej - 2 jajka - 4 łyżki miodu - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia PONADTO: - 3/4 szklanki żurawiny suszonej
SMYKWKUCHNIporcje (8 kotletów): 1/2 kalafiora 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1 kostka bulionowa (drobiowa) 1 mała cebula 1 jajko sól, pieprz ostra papryka - szczypta gałka muszkatołowa - szczypta olej kokosowy do smażenia bułka tarta 3 bataty tymianek oliwa z oliwek 1 łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: Kalafiora podzielić na kilka różyczek i gotować do miękkości - ok. 20 min po wrzuceniu na wrzątek
Alutka-Gotujewodą i odstaw na 5-10 minut. W tym czasie przygotuj ulubiony mus. To u mnie dzisiaj połączenie 1-2 łyżek jogurtu greckiego z kakao. Jako dodatek wybrałam wiórki kokosowe oraz suszone owoce morwy białej. A do tego kromka grillowanego chlebka bezglutenowego. Chlebek zwykle grilluję, korzystając z grilla elektrycznego Legacy Floral firmy Russell Hobbs. Mówię Wam, kanapeczki wychodzą
Tetiisherizakwasu i drożdży, która przypomina naleśnik) – chleb żytni figami i orzechami na zakwasie żytnim oraz dwa smarowidła: – pastę z fasoli z czosnkiem i majerankiem – masło kokosowe z miodem, świeżym tymiankiem i sezamem Dziękujemy Akademii Smaku Bosch za zaproszenie na Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą”, które były bardzo ciekawe i inspirujące, oraz za zdjęcia, które wykorzystałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktóre swym smakiem potrafi zaskoczyć niejedną osobę. Składniki: -> 200g świeżego szpinaku -> 2 szklanki mąki tortowej ( może być 1 ½ w zależności od szpinaku) -> ½ szklanki cukru kokosowego -> 2 jajka -> ¾ szklanki oleju -> 2 łyżeczki proszku do pieczenia -> Kilka kropel aromatu waniliowego Krem jogurtowy : -> 2 opakowania jogurtu greckiego -> 1 galaretka ( preferowana agrestowa
Jedz zdrowo żyj zdrowo!mango , następnie wszystko razem bardzo dokładnie mieszam i stopniowo dodaję mleko , ciasto ma być troszkę gęstsze niż ciasto naleśnikowe . Kiedy mamy ciasto przygotowane , rozgrzewam patelnie z odrobiną oleju kokosowego i smażymy placuszki do wykorzystania całego ciasta . Jak mamy usmażone wszystkie placuszki , możemy podawać , bardzo fajnie smakują ze świeżymi owocami
Mój Smakdrożdże w mleku i wlewamy do mąki oraz wsypujemy cukier. Na samym końcu dodajemy miękkie masło. Wyrabiamy jakieś 15 minut. Formę prostokątną smarujemy masłem i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy nasze wyrobione ciasto, smarujemy je galaretka pomarańczową i zostawiamy je do wyrośnięcia 1.1/2 godziny. Kruszonka: Na stolnice silikonową wsypujemy ksylitol kokos i masło.Wyrabiamy rękoma elastyczne ciasto, dopiero
Różowa kuchniadobrze, to sklepowe. Jeśli nie masz erytrolu, nic straconego, dodaj inny zdrowy zamiennik cukru. Jeśli szukacie zdrowych pomysłów na ciastka, dodajcie zamiast tradycyjnego tłuszczu, właśnie masło orzechowe lub olej kokosowy, to doskonałe a przede wszystkim zdrowe zamienniki. Cukier również możecie zastąpić na kilka sposobów. Ciacha idealne do kawy czy jako przegryzka w chwilach słabości. Nadadzą się również na drugie śniadanie
Mieszam w Garnkuolej i dodatkowo patelnie przykrywam pokrywką, gdy widzę, że już spód się rumieni, przekręcam je na drugą stronę i dalej smażę bez przykrycia. Podaję z jogurtem naturalnym, albo wiórkami kokosowymi. Smacznego
Cynamonowe szczęścieamarantusowej. Wystarczy preparowana kasza, daktyle i trochę masła klarowanego. Znów bogactwo tkwi w prostocie. Składniki: - 1 szklanka suszonych daktyli - 2 szklanki preparowanej gryki/prosa/amarantusa - 4 łyżki rozpuszczonego masła klarowanego/oleju kokosowego Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Odsączamy. Dodajemy masło i miksujemy na gładką masę. Mieszamy masę z preparowaną kaszą i formujemy kulki. Wkładamy do lodówki
Smakuje zdrowozakwas oraz wodę. Wszystko razem mieszam. Mąka żytnia tak jak orkiszowa nie wymagają długiego wyrabiania. Ja mieszam tylko do połączenia składników. Gotową masę przekładam do dwóch delikatnie przesmarowanych olejem kokosowym form. Masę dokładnie ubijam, miejsce przy miejscu łyżką maczaną w wodzie. Następnie wyrównuję i obsypuję ulubionymi ziarnami (u mnie są to: płatki gryczane, ziarna dyni i siemię lniane). Chlebki skrapiam
Smaczne Zdrowe