kokosowe - 19941 przepisów (strona:895/1330)

CHLEB PEŁNOZIARNISTY ŻYTNIO-GRYCZANY Z ZIARNAMI NA ZAKWASIE 158

zakwas oraz wodę. Wszystko razem mieszam. Mąka żytnia tak jak orkiszowa nie wymagają długiego wyrabiania. Ja mieszam tylko do połączenia składników. Gotową masę przekładam do dwóch delikatnie przesmarowanych olejem kokosowym form. Masę dokładnie ubijam, miejsce przy miejscu łyżką maczaną w wodzie. Następnie wyrównuję i obsypuję ulubionymi ziarnami (u mnie są to: płatki gryczane, ziarna dyni i siemię lniane). Chlebki skrapiam

Smaczne Zdrowe
Chili con carne z odrobiną białego wina 153

sól, pieprz szczypta oregano, majeranku, lubczyku pół lampki białego półwytrawnego wina fasola i kukurydza z puszki 2 puszki sosu pomidorowego chilli  szczypior Przygotowanie Mięso podsmażyć na łyżce oleju kokosowego, dodać przyprawy, drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlać winem i trzymać na ogniu ok 5 min niech alkohol odparuje. Wlać dwie puszki sosu pomidorowego i dusić

Gaździnka warzy
Domowe wegańskie płatki śniadaniowe CiniMinis 177

było, że nie ostrzegałam- uzależniają! Składniki na około 600 g płatków, czyli 2 opakowania: 450 g mąki pełnoziarnistej (u mnie orkiszowa) 130 g nierafinowanego cukru trzcinowego 100 g oleju kokosowego 150 ml mleka sojowego sok z 1 cytryny 2 czubate łyżki cynamonu 2-3 łyżki jakiegoś wege „miodu” u mnie był to syrop ryżowy 2 płaskie łyżeczki sody

greenscarf
Racuchy z jabłkami 928

dokładnie wymieszać. Odstawić na około 1,5 godziny do wyrośnięcia. Jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Gdy ciasto wyrośnie, dodać do niego jabłka. Rozgrzać tłuszcz (u mnie olej kokosowy) i smażyć na złoty kolor, najlepiej smakują te chrupiące. Podawać z ulubionym dodatkiem

Ania i Marcin gotują
CIASTA Z KREMEM 132

Placek czeski Ciasto Marchewkowe 2 Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe Ciasto marchewkowe

Biały fartuszek
BOŻE NARODZENIE 161

Pierniczki idealne Sernik Tradycyjny Sernik z rosą Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe

Biały fartuszek
Fistaszkowy krem z komosy ryżowej. 156

kiwi * z mąką arachidową ***  A takie wypieki ostatnio pojawiają się u mnie na "drugą kolację" :) Drożdżówka ze śliwką i owsianą kruszonką podana  z serkiem kakaowym i kokosowym, malinami i kiwi *** UWAGA! Mam dla Was niespodziankę. :) Robiąc zakupy w sklepie internetowym Stewiarnia.pl za minimum 50 zł , dostaniecie 10% rabatu wpisując kod:  PORANEKNASLODKO Kod ważny jest

Poranek na słodko
Czekoladowe ciasto z serka wiejskiego. 237

serka wiejskiego 50 g mąki gryczanej 15 g kakao 1 jajko kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego ok. 60 ml mleka pasek posiekanej gorzkiej czekolady ekologiczne wiśnie, śliwki i orzechy włoskie Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Następnie

Poranek na słodko
Budyń z kaszy jęczmiennej. 161

Budyń z kaszy jęczmiennej perłowej podany z kremem kokosowym, pestkami granatu, awokado, prażonymi nerkowcami i organicznymi ciasteczkami waniliowymi Biostyle *** MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KASZY JĘCZMIENNEJ /PRZEPIS WŁASNY/ 65 g kaszy jęczmiennej perłowej 350-400 ml napoju migdałowego Alpro szczypta soli kilka kropli ekstraktu migdałowego 1 - 2 łyżki mąki migdałowej 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa Do rondelka z gotującym się mlekiem

Poranek na słodko
Dyniowe scramble z płatków jęczmiennych. 90

Mało czasu na przygotowanie śniadania?  Najlepszym rozwiązaniem będzie jajecznica... bez jajek! :)  Dyniowe scramble jęczmienne ze świeżym daktylem, pomarańczą i lekko ubitym mleczkiem kokosowym

Poranek na słodko
Makaron z serem. Klasycznie? Ależ skąd! Czyli KitKat z Japonii i dżem z guawy. 103

TWAROGIEM /przepis własny/ 50 g makaronu żytniego razowego szczypta soli 200 g twarogu sernikowego łyżeczka pasty waniliowej jajko łyżka dżemu z guawy 25 g budyniu waniliowego (proszku) olej kokosowy do natłuszczenia naczynka + KitKat o smaku zielonej herbaty Matcha + pestki granatu + pestki dyni  Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut pod przykryciem.  Jeżeli

Poranek na słodko
Dyniowe pączki inaczej, czyli ebelskivers. 204

wegańskiego żółtka  MyEy około 80 ml naturalnego mleka sojowego 80 g gęstego puree z dyni 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka syropu daktylowego olej kokosowy do natłuszczenia formy Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.  Powinna być gęsta, ale łatwo spływać po łyżce. Smażyć w dobrze rozgrzanym wypiekaczu około 4 minut. Wyjąć, udekorować i podawać. Smacznego

Poranek na słodko
Marchewkowe pancakes... jak ciasto! 128

przyprawy korzennej 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru (u mnie z kwiatu kokosa) jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g mąki pszennej pełnoziarnistej 20 g mąki gryczanej olej kokosowy do smażenia Marchew, jogurt, jajko i cukier zmiksować na gładką masę. Następnie dodać składniki suche i ponownie zmiksować. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej patelni

Poranek na słodko
Deser owsiany z ricotty. 128

ricottowa owsianka z musem z persymony, malinami,  płatkami migdałów i bezglutenowymi goframi z wanilią RICOTTOWA OWSIANKA OVERNIGHT /przepis własny/ /1 porcja/ 60 g ekologicznych płatków owsianych gorące mleko kokosowe bio (około 150 ml) 150 g ricotty szczypta soli 1/3 łyżeczki mielonych goździków 2 płaskie łyżki miodu garść malin Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu. Odstawić na 10 minut

Poranek na słodko