Fenkuł z kuskusem 169kuskusem potrzebujemy: 1 bulwa fenkułu 10-15 cm łodygi pora 2-3 łodygi selera naciowego 100-200 g pieczarek 40 g kuskusu 20 g czerwonej soczewicy 1 łyżeczka oleju kokosowego sól i kolendra mielona do smaku Na patelni lub w woku podgrzewamy olej. Warzywa kroimy w cienkie talarki i wrzucamy do woka. Smażymy krótko, a następnie zmniejszamy ogień i dusimy
Kucharzyca
CHLEB WIEJSKI RODZINNY, RAZOWIEC NA MĄCE Z PŁASKURKI I ORKISZU 213pełnoziarnistej - 200g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 45g soli himalajskiej - 250g zakwasu żytniego (można zastąpić orkiszowym ) - 250g zakwasu orkiszowego (można zastąpić żytnim ) - 1100 g (ml) wody źródlanej lub filtrowanej Dodatkowo: - olej kokosowy lub oliwa do przesmarowania formy - otręby orkiszowe (lub inne) do obsypania formy W misie miksera umieścić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać, ja nie wyrabiam długo, mieszam tylko do połączenia składników
Smaczne Zdrowe
domowe batoniki bounty 201kokos oblane czekoladą czyli domowa podróbka słynnych batoników. Może wizualnie nie są przepiękne ale w smaku po prostu bomba! Składniki na około 20 niedużych batoników: 200 g wiórek kokosowych (najlepiej drobnych) 125 ml śmietanki 30% 60 g cukru pudru 3 łyżki rumu (lub więcej) 80 g masła 200 g czekolady (najlepiej pół na pół mleczna z deserową) 2 łyżki mleka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowy budyń z kaszy jęczmiennej 206Czekoladowy budyń/krem z kaszy jęczmiennej podany z wiórkami kokosowymi suszonym daktylem - jedno z najlepszych śniadań od dawna. to będzie dobry dzień. i wcale was nie nabieram, choć dzisiaj Prima Aprilis. Przepis: własny / 1 porcja/ składniki: 50 g kaszy jęczmiennej /użyłam drobnej/ 250 ml mleka/wody (użyłam domowego gryczanego i wody w ilości 1:1) 50 ml wrzątku
tost z dżemem
Bio Planet – spodziewaj się niespodziewanego 172pojęcia jeszcze co to ani z czym to się je, ale chętnie spróbuję), nasiona chia (je bardzo dobrze znam i chętnie zrobię z nich deser z mlekiem kokosowym i jakimś musem), jagody goi (same w sobie nie są dla mnie rarytasem, ale lubię używać ich do dekoracji – z Bio Planet wyglądają naprawdę fajnie, ponieważ mają piękny i soczysty kolor
Blendman
Tort ambasador 214szklanka mąki 1 jajko 10 dag cukru ½ szklanki mleka 8 dag margaryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki kakao ½ łyżeczki sody oczyszczonej 15 dag dżemu tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie ciasta na spód placka: Margarynę zmiksować z dżemem, dodać jajko, cukier i stopniowo dodawać mleko. Mąkę wymieszać z kakao, cynamonem, sodą oczyszczoną i połączyć z margaryną i dokładnie
Tradycyjna Kuchnia
Pomarańczowy sernik wegański z jagodami, bez glutenu, bez cukru 288Składniki: Spód: 280g orzechów (użyłam włoskich) 180g suszonych daktyli szczypta soli Środek: 500g orzechów nerkowca 180ml świeżego soku pomarańczowego 120ml syropu z agawy lub syropu klonowego 150ml roztopionego oleju kokosowego sok wyciśnięty z 1 cytryny szczypta soli skórka starta z 1/2 pomarańczy Wierzch: 150g jagód świeżych lub mrożonych Spód: 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około
Mała Cukierenka
Fit sernik z gorzką czekoladą i migdałami 253Składniki: 0,5 kg serka twarogowego chudego 4 jajka 50 g mąki kokosowej 125 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki ksylitolu czekolada gorzka migdały Wykonanie: Ser biały, jajka, jogurt i mąkę miksujemy na jednolitą masę. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy 40 minut. Po zakończeniu zostawiamy ciasto w piekarniku aż ostygnie. Następnie wkładamy
Bike By Life
FitloveBox Marzec - Kinder Niespodzianka dla Fit Maniaków 198ziemniaczanej) 3. kaszę jaglaną firmy BIO PLANET 4. Morwę białą ZIELONY SMAK (suszony owoc morwy, smakiem przypomina rodzynki) 5. Rebel Kitchen Mylk REBEL KITCHEN (napój z mlekiem kokosowym) Więcej Informacji na temat FitloveBox znajdziecie tutaj >>>> http://bit.ly/1U9oHs0
Sylwetka Od Kuchni
Komosa ryżowa z czekoladą i owocami. 274warzywami - klik) . Dziś mam dla Was wersję na słodko, z dodatkiem pysznej gorzkiej czekolady. Smacznego! Składniki (2 porcje): pół szklanki (90 g) komosy ryżowej białej 1 łyżeczka oleju kokosowego szczypta soli 3/4 szklanki mleka roślinnego 2 łyżeczki miodu (lub więcej, jeśli mleko roślinne nie jest wystarczająco słodkie) szklanka malin (użyłam mrożonych) 1 banan 20 g czekolady gorzkiej, min. 70% kakao
Powiedz dietom nie
Kokosowy budyń z siemienia lnianego 180jeszcze szerzej? ;) Miłego dnia. Niech te słowa podziałają jak zaklęcie :) PRZEPIS: własny / 1 porcja / składniki: 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (lnu mielonego) 150 ml mleczka kokosowego (z puszki) ew. cukier puder/syrop z agawy/miód /syrop klonowy jak zrobić? Siemię lniane, mleczko oraz ewentualnie coś do posłodzenia zmiksować. Przelać do naczynka i schłodzić minimum
tost z dżemem
Kanelbullar - szwedzkie bułeczki cynamonowe. 209się czemu dziwić, bo są doprawdy smaczne. Bardzo aromatyczne, intensywnie cynamonowe i obłędnie słodkie :) Powinny być posypane po wierzchu cukrem perlistym, ale pominęłam ten składnik, zastępując go wiórkami kokosowymi. Na pewno większość z Was zna ten wypiek, choćby ze sklepów Ikea. Z powodzeniem możemy stworzyć taki deser w domu. Będzie jak znalazł po zimowym szaleństwie na śniegu, w towarzystwie gorącej
zadanie-gotowanie
Kakao w stylu amerykańskim z masłem orzechowym i syropem klonowym. 189może nie będziemy w stanie zjeść potem obiadu, może nawet kolacji, ale czyż nie mamy właśnie tygodnia napojów?;) Składniki: 250 ml mleka migdałowego (lub innego ulubionego) 50 ml mleka kokosowego 2 łyżki naturalnego kakao (przesianego) 2 łyżki masła orzechowego 1 - 2 szczypty soli 1/2 łyżeczki cynamonu syrop klonowy (lub syrop z agawy, cukier, miód...) wg uznania (1 - 2 łyżki) Wykonanie
zadanie-gotowanie
Mazurek Czekoladowo- Czekoladowy z Bakaliami 214kawałki 40 g migdałów blanszowanych pokrojonych w słupki 50 g chałwy waniliowej pokruszonej na kawałki 30 g rodzynek namoczonych w rumie (u mnie rodzynki Black Jumbo) 2 łyżki wiórków kokosowych 8 suszonych moreli pokrojonych w paseczki 3 suszone figi pokrojone w paseczki Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta wrzuciłam do blendera i zmiksowałam, następnie wyłożyłam do miski i szybko zagniotłam. Ciasto zawinęłam
Blondynka Gotuje
Pijana śliwka z kremem nutellowym. 411zacznie gotować zmniejszyć gaz i gotować co jakiś czas mieszając około 5 minut aż powstanie gęsta polewa. Odstawić do przestygnięcia. Zimną polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi lub migdałami. Odstawić na noc do lodówki. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili