kokosowe - 19941 przepisów (strona:894/1330)

Kurczak z pastą Tom Yum, bazylią azjatycką i makaronem ryżowym 126

więcej) Dodatkowo: 1 cebula duża 100-150 ml wody 2 łyżeczki pasty Tom Yum 2 szczypty bazylii azjatyckiej curry sól pieprz  Ponadto: olej do smażenia (polecam sezamowy lub kokosowy , ale może być dowolny) Pierś z kurczaka należy umyć osuszyć, a następnie pokroić w kostkę i umieścić w misce. Dodać sos sojowy i obie papryki. Całość dokładnie wymieszać, przykryć folią

Di gotuje
Indyk duszony z gruszką w sosie dyniowym z serem pleśniowym 155

składniki: 500 g piersi z indyka 300 g dyni (bez pestek i skóry) 2 nieduże gruszki 100 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią ok 1/2 szklanki gorącej wody olej kokosowy do smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka tymianku makaron pełnoziarnisty świdry Lubella Dynię pokroić w średnią kostkę, gruszki obrać i pokroić w małą kostkę. Pokrojone składniki odstawić. Pierś z indyka pokroić

Monia miesza i gotuje
Bułeczki z serem i kokosem. 183

łyżki oleju 3 łyżki roztopionego masła  3/4 szklanki cukru  250 g sera białego pół tłustego 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 jajko 2 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie : Do ciepłego mleka dodajemy drożdże, 2 łyżki cukru i 1 łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy resztę cukru, cukier waniliowy, wyrośnięte drożdże i jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Gulasz warzywny z dynią 225

goździków 1/4 łyżeczki imbiru sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju kokosoweo natka pietruszki do podania Sposób wykonania: Cebule kroimy w kostkę i szklimy na 2 łyżkach oleju kokosowego. Marchewkę pietruszkę i seler podobnie kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, wraz z wszystkimi przyprawami i smażymy ok 5 min. Dolewamy bulion i dusimy warzywa

W kuchennej krainie
Zdrowa i ekologiczna żywność od EkoHurtownia :) 157

brytyjska marka, która oferuje organiczne, bezmleczne napoje wegańskie . Dostępnych jest siedem smaków, w tym trzy dedykowane specjalnie dzieciom. Napoje te powstają na bazie wody źródlanej, która wzbogacana jest mlekiem kokosowym i dodatkowo wybranym składnikiem nadającym głównego smaku. Produkty pozbawione są rafinowanego cukru, chemicznych składników, konserwantów, soi, glutenu. Są odpowiednie dla osób na diecie wegańskiej i paleo .  RECENZJA BĘDZIE DOSTĘPNA

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe ciastka dla dzieci! 138

Dzięki zastosowaniu mąk bez glutenu nabrały jeszcze dodatkowej kruchości. Polecam szczerze! Sama radocha ;-))) SKŁADNIKI: - 250 g masła z lodwóki (jeśli chcesz by były bez laktozy użyj 220 g oleju kokosowego) - 400 g mąki kukurydzianej - 150 g mąki owsianej  - 2 jajka - 4 łyżki miodu - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia PONADTO: - 3/4 szklanki żurawiny suszonej

SMYKWKUCHNI
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej podane z batatami 176

porcje (8 kotletów): 1/2 kalafiora 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1 kostka bulionowa (drobiowa) 1 mała cebula 1 jajko sól, pieprz ostra papryka - szczypta gałka muszkatołowa - szczypta olej kokosowy do smażenia bułka tarta 3 bataty tymianek oliwa z oliwek 1 łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: Kalafiora podzielić na kilka różyczek i gotować do miękkości - ok. 20 min po wrzuceniu na wrzątek

Alutka-Gotuje
Owsianka z musem czekoladowym 190

wodą i odstaw na 5-10 minut. W tym czasie przygotuj ulubiony mus. To u mnie dzisiaj połączenie 1-2 łyżek jogurtu greckiego z kakao. Jako dodatek wybrałam wiórki kokosowe oraz suszone owoce morwy białej.  A do tego kromka grillowanego chlebka bezglutenowego.  Chlebek zwykle grilluję, korzystając z grilla elektrycznego Legacy Floral firmy Russell Hobbs. Mówię Wam, kanapeczki wychodzą

Tetiisheri
Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą” 155

zakwasu i drożdży, która przypomina naleśnik) – chleb żytni figami i orzechami na zakwasie żytnim oraz dwa smarowidła: – pastę z fasoli z czosnkiem i majerankiem – masło kokosowe z miodem, świeżym tymiankiem i sezamem Dziękujemy Akademii Smaku Bosch za zaproszenie na Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą”, które były bardzo ciekawe i inspirujące, oraz za zdjęcia, które wykorzystałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Leśny mech z masą jogurtową 148

które swym smakiem potrafi zaskoczyć niejedną osobę.   Składniki: -> 200g świeżego szpinaku -> 2 szklanki mąki tortowej ( może być 1 ½ w zależności od szpinaku) -> ½ szklanki cukru kokosowego -> 2 jajka -> ¾ szklanki oleju -> 2 łyżeczki proszku do pieczenia -> Kilka kropel aromatu waniliowego Krem jogurtowy : -> 2 opakowania jogurtu greckiego -> 1 galaretka ( preferowana agrestowa

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Ryżowe placuszki FIT z mango 157

mango , następnie wszystko razem bardzo dokładnie mieszam i stopniowo dodaję mleko , ciasto ma być troszkę gęstsze niż ciasto naleśnikowe .  Kiedy mamy ciasto przygotowane , rozgrzewam patelnie z odrobiną oleju kokosowego i smażymy placuszki do wykorzystania całego ciasta . Jak mamy usmażone wszystkie placuszki , możemy podawać , bardzo fajnie smakują ze świeżymi owocami

Mój Smak
Drożdżówka z galaretką pomarańczową i kokosem 108

drożdże  w mleku i wlewamy do mąki oraz wsypujemy cukier. Na samym końcu dodajemy miękkie masło. Wyrabiamy jakieś 15 minut. Formę prostokątną smarujemy masłem i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy nasze wyrobione ciasto, smarujemy je galaretka pomarańczową i zostawiamy je do wyrośnięcia 1.1/2 godziny.   Kruszonka: Na stolnice silikonową wsypujemy ksylitol kokos i masło.Wyrabiamy rękoma elastyczne ciasto, dopiero

Różowa kuchnia
Ciastka gryczane z masłem orzechowym 118

dobrze, to sklepowe. Jeśli nie masz erytrolu, nic straconego, dodaj inny zdrowy zamiennik cukru. Jeśli szukacie zdrowych pomysłów na ciastka, dodajcie zamiast tradycyjnego tłuszczu, właśnie masło orzechowe lub olej kokosowy, to doskonałe a przede wszystkim zdrowe zamienniki. Cukier również możecie zastąpić na kilka sposobów. Ciacha idealne do kawy czy jako przegryzka w chwilach słabości. Nadadzą się również na drugie śniadanie

Mieszam w Garnku
Jabłkowe placuszki owsiane - fit śniadanie 174

olej i dodatkowo patelnie przykrywam pokrywką, gdy widzę, że już spód się rumieni, przekręcam je na drugą stronę i dalej smażę bez przykrycia. Podaję z jogurtem naturalnym, albo wiórkami kokosowymi. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Karmelowe szyszki gryczane 205

amarantusowej. Wystarczy preparowana kasza, daktyle i trochę masła klarowanego. Znów bogactwo tkwi w prostocie. Składniki: - 1 szklanka suszonych daktyli - 2 szklanki preparowanej gryki/prosa/amarantusa - 4 łyżki rozpuszczonego masła klarowanego/oleju kokosowego Daktyle zalewamy gorącą wodą  i odstawiamy na 10 minut. Odsączamy.  Dodajemy masło i miksujemy na gładką masę.  Mieszamy masę z preparowaną kaszą i formujemy kulki. Wkładamy do lodówki

Smakuje zdrowo