cukinie, które zawsze się udają SKŁADNIKI: Cukinia cebula szynka lub boczek papryka czosnek jajko sól pieprz kolendra suszona kurkuma ser do wyboru: mozzarella, żółty, parmezan zioła: bazylia, rozmaryn olej kokosowy Cukinie należy wydrążyć i nie wyrzucać miąższu. W rondlu rozgrzać olej wrzucić pokrojoną cebulkę, zeszklić, dodać pokrojoną (wydrążoną) cukinię, szynkę,paprykę, przeciśnięty czosnek, chwilę smażyć, przyprawić. Po wyłączeniu palnika wbić
harrisanp.owsianej /ryżowej ✔ 2 łyżki jogurtu naturalnego ✔ 2 jajka ✔ 2 łyżki syropu klonowego ✔ 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni
TetiisheriSkładniki: 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 100ml mleka spożywczego 2% 2 łyżki miodu 1 łyżeczka żelatyny spożywczej 2 łyżki kakao figa (owoce mogą być dowolne) orzechy włoskie wiórka kokosowe Sposób przygotowania: Fasolę odcedzić z zalewy i przepłukać wodą. Mleko przelać do rondelka, dodać miód i podgrzać. Następnie do mleka i miodu dodać żelatynę. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści
Prosto i Smacznie z Anetąpapryki i pora Magdalena Naleśniki cynamonowe nadziane ananasem i twarożkiem Magdalena Owsiano-ryżowy omlet z owo cami Marzena Ciasteczka z cukrem kokosowym A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień
Magiczne Życie Martypatelni. Na wersję głęboką czekałam z utęsknieniem, gdyż idealnie nadaje się do przygotowywania makaronu z sosem czy smażenia kotletów. Upodobałam sobie smażenie kotletów/mięs na oleju kokosowym, który w połączeniu ze zbyt nisko umieszczonym pochłaniaczem pryska gdzie popadnie. Głęboka patelnia rozwiązała problem i wreszcie po smażeniu nie mam do mycia całej płyty gazowej. Tak jak pisałam we wcześniejszym
Gotowanie i blogowaniejest podobna w smaku do pietruszki, ale o tyle irytująca, że po obraniu ze skórki natychmiast ciemnieje, więc trzeba ją skropić sokiem cytrynowym. Aha, normalnie to użyłabym gęstego mleka kokosowego, ale oczywiście mi się skończyło, a przy stole czekały już moje sępy, więc użyłam zwykłego mleka sojowego. ps. Przy okazji pokażę Wam jam można zbajerować taką zupę, bo nie oszukujmy
greenscarfSerek wiejski z warzywami lub owocami i bakaliami to jedna z moich ulubionych przekąsek na drugie śniadanie do pracy. Przeważnie jednak robię go z bananem, żurawiną i wiórkami kokosowymi lub w wersji słonej z papryką. Po zobaczeniu przepisu Moniki , stwierdziłam, że pora spróbować coś nowego. Moją ulubioną wersję też kiedyś Wam pokażę na blogu. W ogóle postaram się wstawić
Fabryka pomysłówwilgotne. Dodam, że tort robi się bardzo prosto a mikser jest naprawdę zbędny! Skusicie się? Ciasto: 300 g gorzkiej czekolady 200 g suszonych daktyli 150 g oleju kokosowego lub oleju z pestek winogron, ewentualnie rzepakowego 100 g mielonych migdałów bez skórki 5 jajek (L) 1 łyżka ciemnego kakao duża szczypta soli oraz: 660 g schłodzonej śmietany kremówki
maniapieczeniazłoty kolor. Gotowy obiad wyłóż na talerze, ziemniaki przekrój na połówki, posyp posiekanym koperkiem i zajadaj pyszny obiad :) Uwaga: Danie szybko zmienimy na dietetyczne smażąc kurczaka na oleju kokosowym i bez dodatku panierki
Alutka-Gotujeokoło 22 x 26 cm) 150g masła 80g cukru brązowego 50g miodu (płynnego) 50g syropu klonowego (można zamienić na miód) 250g otrębów osianych (mogą być płatki) 50g wiórek kokosowych 25g pestek dyni 25g pestek słonecznika 80g suszonych owoców (u mnie morele, rodzynki i żurawina) Dodatkowo: plastry jabłek suszonych Na głębokiej patelni (uw. w rondelku) rozpuścić masło, cukier
Di gotujebiszkopt. Możemy go posmarował dżemem jak chcemy złagodzić słodycz. Na wierzch biszkoptu wykładamy resztę masy budyniowej i przykrywam drugim plackiem miodowym. Wierzch ciasta oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto schładzamy w lodówce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyresztę herbatników. Ciasto chłodzony 2-3 godziny. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ja z mlekiem w mikrofalówce. Na zimny sernik rozsmarowujemy polewę i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi lub migdałami. Serniczek dobrze się kroi, jest smaczny i puszysty, przypomina ptasie mleczko
Kulinarne Fantazje Mariolipuree z dyni i nasionkami chia. Bardzo fajny i smaczny pomysł na jesienne zdrowe ciasteczka, bez glutenu, bez cukru z odrobiną miodu, z dodatkiem aromatycznych przypraw i oleju kokosowego. Są to niewątpliwie zdrowe ciasteczka dla dzieci. Nadają się idealnie jak zdrowa przekąska do szkoły, czy też propozycja jako podwieczorek. Ciasteczka można też zjeść na szybkie śniadanie z filiżanką mleka. Samo
SMYKWKUCHNIdanie to bardzo szybka wegetariańska propozycja obiadowa, którą przygotujemy w zaledwie 20 minut. Świetnie sprawdzi się jako danie do pracy lub szybki obiad. Składniki: olej kokosowy do smażenia 2-3 ząbki czosnku papryczka chilli 2 szalotki 300g tofu marchewka sos sojowy 20-30g suszonych grzybów mun ½ słoiczka pędów bambusa opakowanie makaronu ryżowego do podania sos słodko kwaśny Sposób wykonania
Pyry na Gazłyżki siemienia lnianego, np. Kupiec kilka daktyli 2 łyżki rodzynek ( można pominąć ) 2 łyżki miodu płynnego 3 łyżki oleju ( dodałam pistacjowy, ale może być inny lub rozpuszczony olej kokosowy ) 3 łyżki truskawek liofilizowanych Wykonanie: Płatki wsypać do dużej miski. Daktyle pokroić w nieduże kawałeczki, dodać do płatków. Dosypać siemię lniane oraz rodzynki. Miód wymieszać z olejem, wlać
kolorowotorcikowo