kokosowe - 19941 przepisów (strona:901/1330)

CUKINIA FASZEROWANA SZYNKĄ I PAPRYKĄ 158

cukinie, które zawsze się udają SKŁADNIKI: Cukinia cebula szynka lub boczek papryka czosnek jajko sól pieprz kolendra suszona kurkuma ser do wyboru: mozzarella, żółty, parmezan zioła: bazylia, rozmaryn olej kokosowy Cukinie należy wydrążyć i nie wyrzucać miąższu. W rondlu rozgrzać olej wrzucić pokrojoną cebulkę, zeszklić, dodać pokrojoną (wydrążoną) cukinię, szynkę,paprykę, przeciśnięty czosnek, chwilę smażyć, przyprawić. Po wyłączeniu palnika wbić

harrisa
Puszyste placuszki dyniowe 260

np.owsianej /ryżowej ✔ 2 łyżki jogurtu naturalnego ✔ 2 jajka ✔ 2 łyżki syropu klonowego ✔ 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni

Tetiisheri
PANNA COTTA Z CZERWONEJ FASOLI 180

Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 100ml mleka spożywczego 2% 2 łyżki miodu 1 łyżeczka żelatyny spożywczej 2 łyżki kakao figa (owoce mogą być dowolne) orzechy włoskie wiórka kokosowe Sposób przygotowania: Fasolę odcedzić z zalewy i przepłukać wodą. Mleko przelać do rondelka, dodać miód i podgrzać. Następnie do mleka i miodu dodać żelatynę. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści

Prosto i Smacznie z Anetą
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 30.09.2016r. 147

papryki i pora     Magdalena  Naleśniki cynamonowe nadziane ananasem i twarożkiem   Magdalena  Owsiano-ryżowy omlet z owo cami Marzena      Ciasteczka z cukrem kokosowym       A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień

Magiczne Życie Marty
Idealna patelnia do Twojej kuchenki - wersja głęboka - Fiskars 176

patelni.  Na wersję głęboką czekałam z utęsknieniem, gdyż idealnie nadaje się do przygotowywania makaronu z sosem czy smażenia kotletów. Upodobałam sobie smażenie kotletów/mięs na oleju kokosowym, który w połączeniu ze zbyt nisko umieszczonym pochłaniaczem pryska gdzie popadnie. Głęboka patelnia rozwiązała problem i wreszcie po smażeniu nie mam do mycia całej płyty gazowej. Tak jak pisałam we wcześniejszym

Gotowanie i blogowanie
Kremowa zupa z gruszki i pietruszki 153

jest podobna w smaku do pietruszki, ale o tyle irytująca, że po obraniu ze skórki natychmiast ciemnieje, więc trzeba ją skropić sokiem cytrynowym. Aha, normalnie to użyłabym gęstego mleka kokosowego, ale oczywiście mi się skończyło, a przy stole czekały już moje sępy, więc użyłam zwykłego mleka sojowego. ps. Przy okazji pokażę Wam jam można zbajerować taką zupę, bo nie oszukujmy

greenscarf
Serek wiejski z gruszką, orzechami i miodem 158

Serek wiejski z warzywami lub owocami i bakaliami to jedna z moich ulubionych przekąsek na drugie śniadanie do pracy. Przeważnie jednak robię go z bananem, żurawiną i wiórkami kokosowymi lub w wersji słonej z papryką. Po zobaczeniu przepisu  Moniki , stwierdziłam, że pora spróbować coś nowego. Moją ulubioną wersję też kiedyś Wam pokażę na blogu. W ogóle postaram się wstawić

Fabryka pomysłów
Tort czekoladowy z malinami (bez mąki) 203

wilgotne. Dodam, że tort robi się bardzo prosto a mikser jest naprawdę zbędny! Skusicie się?  Ciasto: 300 g gorzkiej czekolady  200 g suszonych daktyli 150 g oleju kokosowego lub oleju z pestek winogron, ewentualnie rzepakowego 100 g mielonych migdałów bez skórki 5 jajek (L) 1 łyżka ciemnego kakao duża szczypta soli oraz: 660 g schłodzonej śmietany kremówki

maniapieczenia
Ziemniaki w mundurkach z kurczakiem i marchewką 143

złoty kolor. Gotowy obiad wyłóż na talerze, ziemniaki przekrój na połówki, posyp posiekanym koperkiem i zajadaj pyszny obiad :) Uwaga: Danie szybko zmienimy na dietetyczne smażąc kurczaka na oleju kokosowym i bez dodatku panierki

Alutka-Gotuje
Batoniki owsiane z dodatkami (z otrębów owsianych) 117

około 22 x 26 cm) 150g masła 80g cukru brązowego 50g miodu (płynnego) 50g syropu klonowego (można zamienić na miód)  250g otrębów osianych (mogą być płatki) 50g wiórek kokosowych  25g pestek dyni 25g pestek słonecznika 80g suszonych owoców (u mnie morele, rodzynki i żurawina) Dodatkowo: plastry jabłek suszonych  Na głębokiej patelni (uw. w rondelku) rozpuścić masło, cukier

Di gotuje
Ciasto Królewiec 439

biszkopt. Możemy go posmarował dżemem jak chcemy złagodzić słodycz. Na  wierzch biszkoptu wykładamy resztę masy budyniowej i przykrywam drugim plackiem miodowym. Wierzch ciasta oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto schładzamy w lodówce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
SERNIK ŚNIEŻNY PUCH 635

resztę herbatników. Ciasto chłodzony 2-3 godziny.  Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ja z mlekiem w mikrofalówce.  Na zimny sernik rozsmarowujemy polewę i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi lub migdałami.  Serniczek dobrze się kroi, jest smaczny i puszysty, przypomina ptasie mleczko

Kulinarne Fantazje Marioli
Zdrowe ciasteczka dla dzieci. Owsiane z nasionami chia. 168

puree z dyni i nasionkami chia. Bardzo fajny i smaczny pomysł na jesienne zdrowe ciasteczka, bez glutenu, bez cukru z odrobiną miodu, z dodatkiem aromatycznych przypraw i oleju kokosowego. Są to niewątpliwie zdrowe ciasteczka dla dzieci. Nadają się idealnie jak zdrowa przekąska do szkoły, czy też propozycja jako podwieczorek. Ciasteczka można też zjeść na szybkie śniadanie z filiżanką mleka. Samo

SMYKWKUCHNI
Makaron ryżowy z warzywami i tofu 147

danie to bardzo szybka wegetariańska propozycja obiadowa, którą przygotujemy w zaledwie 20 minut. Świetnie sprawdzi się jako danie do pracy lub szybki obiad. Składniki: olej kokosowy do smażenia 2-3 ząbki czosnku papryczka chilli 2 szalotki 300g tofu marchewka sos sojowy 20-30g suszonych grzybów mun ½ słoiczka pędów bambusa opakowanie makaronu ryżowego do podania sos słodko kwaśny Sposób wykonania

Pyry na Gaz
Granola z truskawkami i siemieniem lnianym 152

łyżki siemienia lnianego, np. Kupiec kilka daktyli 2 łyżki rodzynek ( można pominąć ) 2 łyżki miodu płynnego 3 łyżki oleju ( dodałam pistacjowy, ale może być inny lub  rozpuszczony olej kokosowy )  3 łyżki truskawek liofilizowanych Wykonanie: Płatki wsypać do dużej miski. Daktyle pokroić w nieduże kawałeczki, dodać do płatków. Dosypać siemię lniane oraz rodzynki. Miód wymieszać z olejem, wlać

kolorowotorcikowo