części i umieścić w blenderze. Dodać banana, obrany kawałek imbiru, sok wyciśnięty z połowy cytryny i wodę. Miksować aż powstanie gładki napój. Wg. uznania można dosłodzić, np. miodem, cukrem kokosowym lub syropem klonowym
Ze smakiem i z pasjąjesteśmy zwolennikami kuchni fit. Dobra patelnia pozwala przecież przyrządzać potrawy z minimalną ilością tłuszczu, choć smażenie na tłuszczu wraca nieco do łask- przy użyciu ostatnio bardzo modnego oleju kokosowego. Patelnia nie służy jednak tylko do smażenia- można w niej potrawy dusić a także zapiekać w piekarniku- oczywiście nie każdy model jest do tego dostosowany. Warto jednak zainwestować w takie naczynie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 1 filet z kurczaka 1/2 średniej cukinii 1 cebula 1 puszka mleka kokosowego 1 słoik sosu curry Blue Dragon 2 łyżeczki curry sól sos sojowy przyprawa orientalna do podania: … Czytaj dalej Curry z cukinią
czarrna od kuchnibłonnika , dostarczający go aż 10 g! Gdzie dzienne zapotrzebowanie dla dorosłej osoby wynosi 25 g na dobę. Składniki: 1 szklanka malin 1 łyżka jagód goji 1 szklanka wody kokosowej 1 miarka czekoladowego białka roślinnego (SunwarriorPolska) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj na gładką konsystencje. Wartość odżywcza całego koktajlu: energia: 215 kcal białko: 23 g tłuszcz
Zdrowie na języku :Pjest oki :-). Udanego dzionka Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: boczek w plastrach (10 szt. plasterków) 4 figi 2 gruszki mała cukinia natka pietruszki sól różowa pieprz olej kokosowy do smażenia makaron Makaron gotuję al'dente. Na rozgrzany na patelni olej wrzucam pokrojoną cukinię, solę i podsmażam chwilkę, dodaję pokrojony w paski boczek, na samym końcu gruszkę, pokrojone figi
kruche babeczkisię skuszą i chociaż spróbują :) Makaron z pomidorami i tuńczykiem - składniki: puszka pomidorów (najlepiej krojonych) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula makaron tagliatelle sól cukier pieprz oregano olej kokosowy ser żółty Makaron z pomidorami i tuńczykiem - przepis: Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie oleju. Jak będzie szklista dodajemy pomidory z puszki. Całość dusimy aż sok z pomidorów odrobinę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!identyczny jak bułka tarta, zwłaszcza ten złoty. Fasolka z zasmażką Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 500g fasolki szparagowej zielonej lub żółtej 3 łyżki siemienia lnianego 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju kokosowego szczypta pieprzu *opcjonalnie ostra papryka w płatkach i czosnek Wykonanie: 1 Fasolkę ugotuj, odcedź i osusz. 2 W garnku rozgrzej olej, podsmaż chwilkę siemię lniane i dodaj pozostałe składniki, łącznie
Blendmankawy, do pracy, dla dzieci. Jest to bardzo wydajny przepis, wychodzi z niego około 35 sporych ciasteczek. Powiem jedno-uzależniają. Możecie zrobić z dowolnymi dodatkami, np z wiórkami kokosowymi, z czekoladą i innymi ziarnami. Ja robię z orzechami i słonecznikiem, są wspaniale chrupiące i nie za słodkie, bardzo gorąco polecam Wam te ciasteczka, są ekstra. No to zaczynamy SKŁADNIKI
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutemperaturze 170 stopni. Wyciągamy z blaszki, i studzimy. Następnie kroimy bardzo ostrym nożem na batoniki. I gotowe :-) Oczywiście możecie sobie zmieniać dodatki, można dodać żurawinę, rodzynki, chrupki zbożowe, wiórki kokosowe i inne Bardzo polecam, syta, smaczna przekąska
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusiemię lniane) Wszystkie składniki odważam do misy miksera, wlewam wodę i mieszam, tylko do połączenia składników. Ciasta nie wyrabiam. Gotową masę wykładam do dwóch form przesmarowanych delikatnie olejem kokosowym (formy metalowe trzeba posmarować tłuszczem i wysypać dokładnie otrębami lub mąką (nadmiar strzepujemy). Masę dokładnie ubijam łyżką maczaną w wodzie (dokładnie miejsce przy miejscu, by usunąć powietrze), wyrównuję. Posypuję ziarnami
Smaczne ZdroweBardzo lubię gęste, treściwe koktajle, dlatego chętnie dodaję do nich np. płatki owsiane albo komosę ryżową. Masło orzechowe oraz olej kokosowy także nadają szejkom fajnej konsystencji i smaku :) Czytaj więcej
Kasia Sarnazamrażalnika. Dzięki temu prostemu rozwiązaniu, gdy mam ochotę na smoothie , wystarczy, że sięgnę do zamrażarki i wrzucę do blendera już umyte i pokrojone owoce. Ja lubię dolać mleka kokosowego, ale z braku laku… tfu, mleka oczywiście i woda dobra. Ilość płynów zależy od preferowanej konsystencji. Artykuł Jak zrobić smoothie? Gotowe i proste rozwiązanie dla leniwych pochodzi z serwisu Blendman.pl
Blendmanpełni jedynie funkcje ozdobne. Mnie to pomarańczowe cudo kojarzy się przede wszystkim z Halloween :) Co nie oznacza, ze nie gości w mojej kuchni. Bardzo lubię przygotowywać pikantną zupę dyniowo-kokosową. Jest niezwykle rozgrzewająca. Ale dynia to warzywo, które sprawdzi się również w deserach. Chyba nie ma osoby, która by nie słyszała o amerykańskiej tarcie dyniowej, czyli pumpkin pie. Można
zadanie-gotowaniezamroź Zamrożone owoce zmiksuj w malakserze Przełóż do salaterek, polej czekoladą i delektuj się :) Polewa: 2 paski czekolady gorzkiej (dałam z orzechami laskowymi) 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mleka sojowego łyżka kakao łyżka masła orzechowego 100% Przygotowanie: Umieść czekoladę, olej i mleko w rondelku, podgrzewaj na wolnym ogniu Jak zacznie skwierczeć zdejmij z ognia i dobrze wymieszaj
pyszne zdrowościoliwy 12 łyżek kwaśnej śmietany lub jogurtu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 łyżki octu 1/2 kg wydrylowanych śliwek lub wiśni kruszonka 1 żółtko 15 dag wiórek kokosowych 10 dag masła roślinnego 15 dag cukru Wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka, olej, śmietanę miksujemy. Do zmiksowanej masy dodajemy mąkę. Miksujemy jeszcze przez kilka minut
kgwjanczewo