Pozwoli to utrzymać właściwy kształt mięsa i zapobiegnie jego rozpadnięciu się podczas duszenia. Pieczarki kroimy w plastry i gotujemy w wodzie. Przecedzone i opłukane podsmażamy na jednej łyżce oleju kokosowego, a następnie dodajemy rolady z kurczaka, które obsmażamy delikatnie na złoty kolor z każdej strony. Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy po 1 łyżce curry i kurkumy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Smakowały wszystkim, polecam :) Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia —>KLIK 75 g mąki konopnej 50 g surowego kakao 200 g daktyli bez pestek 40 g oleju kokosowego virgin łyżka matchy ziarenka z laski wanilii dodatkowo kakao do obtoczenia trufli Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut po czym je odsączamy. Mieszamy z resztą składników i wyrabiamy
Mienta blogdzisiejsze śniadanie i pewnie jutrzejsze i pojutrzejsze i.... :) Składniki (porcja/całość około 400kcal-bez uwzględnienia słodzidła): 30g płatków żytnich zmielonych na mąkę 100g chudego twarogu 10g uprażonych wiórek kokosowych 10g orzechów włoskich 3/4 szklanki ciepłego mleka 0,5% łyżeczka kakao cynamon jakieś słodzidło wg. smaku kawałki kokosa i jagody goji firmy Skworcu do posypania Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSkładniki: 2 jajka 2 białka (opcjonalnie) 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka młodego jęczmienia 2 łyżki mąki orkiszowej szczypta proszku do pieczenia dżem lub powidła do posmarowania wiórki kokosowe do posypania olej do smażenia Sposób przygotowania: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy na rozgrzanej patelni
Truskawkowa Fiestagrzybami i orzechami laskowymi - śledzie w grzybach i ziołach do tego orzechowy wafelek - karpia w maku i kokosie, jabłko i gruszkę z pęczakiem na domowym winie - karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem I powiem szczerze, że mimo iż moja grupa przygotowała przepyszną zupę świąteczną na bazie orzechów włoskich to deser skradł moje serce i uważam
Niezły Młynekszklanki wody 1 opakowanie mleka w proszku (moja paczka miała 400g) 6 łyżek kakao (płaskich) Dodatkowo: 250g herbatników (w oryginale 6 paczek) Opcjonalnie: dowolne bakalie (dodałam wiórki kokosowe) Herbatniki pokruszyć na na mniejsze kawałki. Zagotować wodę z margaryną i cukrem (powinien się rozpuścić). Garnuszek zdjąć z ognia i wsypać mleko w proszku oraz kakao. Całość wymieszać (energicznie
Di gotujeOrzechowe pralinki z ciecierzycy (ciecierzyca, mąka orzechowa, masło orzechowe, daktyle, banan, mąka kokosowa. cynamon) uwielbiam takie pralinki
More food, love and dreamsłyżki ksylitolu (lub cukru, np.trzcinowego) - 2 jajka - 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki sody (8g) - 1/2 łyżeczki soli himalajskiej - 2 większe jabłka - 2 łyżeczki cynamonu (nie trzeba) Dodatkowo: - olej kokosowy (bezzapachowy) lub dowolny inny do smażenia - puder trzcinowy lub mielony ksylitol do posypania - płynny miód - płatki migdałów Jajka roztrzepać w misie miksera razem z ksylitolem, dodać kefir. Następnie partiami dodawać mąki
Smaczne Zdrowepudding chia kokosowy (na dole) i kakaowy (na górze) z kiwi~ Zaczynamy kolejny tydzień...Mam nadzieję, że nie będzie cieżko pod względem szkoły...Do ferii jeszcze 28 dni :D Czyli 4 tygodnie...Jakoś zleci
breakfast of dreamsOwsianka i jaglanka w jednym. podziękowania dla mojej siostry za użyczenie swojej ręki owsianka z kaszą jaglaną (owsianko-jaglanka) na mleku sojowym; chipsy kokosowe, kandyzowana skórka pomarańczowa i syrop ryżowy Przepis: własny / 1 porcja / 20 g kaszy jaglanej 30 g płatków owsianych 300 ml wody i mleka w dowolnych proporcjach Kaszę jaglaną podprażyć
tost z dżememżeby była para, mały kwiatek nakładamy na duży i robimy nacięcia wzdłuż listka ale nie do końca, lekko dociskamy środek kwiatka. W rondlu rozgrzewamy olej z 2 łyżkami oleju kokosowego który daje niesamowity zapach.Smażymy partiami na złoty kolor z obydwu stron.Szpryckę do dekoracji napełniamy powidłami i dołek kwiatka wypełniamy. Lekko oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :) Wspólnie smażyłam
Sama słodycz i szczypta chilismak się zmienił. Piekłam w dwóch keksówkach: dużej i małej, ale myślę, że można piec tylko w jednej dużej. Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka kefiru 1 szklanka cukru 6 białek 20 dag margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia garść rodzynek garść żurawiny suszonej garść ananasa kandyzowanego 1 łyżka rumu (opcjonalnie) Margarynę rozpuścić
talerz przyjemnościSkładniki: 6 jajek 1 1/2 szklanki cukru 400 g orzechów laskowych mielonych(może być 200 g orzechów i 200 g wiórek kokosowych) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 słoiczki wiśni w syropie (drylowanych) 2 budynie śmietankowe 400 g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżki żelatyny 2 łyżki przegotowanej wody Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem
kgwjanczewobulionu (1,25l wody + 1 łyżka domowego koncentratu bulionu warzywnego ) - 700-750g buraków - 2 cebule - sok z 1 pomarańczy - skórka z 1/2 pomarańczy - 2 łyżki oleju kokosowego - 4 ząbki czosnku - 3 gałązki majeranku - 3 gałązki tymianku Buraki myjemy, szorujemy szczoteczką i osuszamy. Kroimy na pół (jeżeli mam małe buraczki), ćwiartki lub ósemki. Każdy kawałek zawijamy w folię (matową
Be Fit Be Strongczas temu, ale wyszło tak, że nigdy nie było okazji by ją otworzyć, aż do dzisiaj, generalnie jak to taka mąką jest bardziej chłonna, ale nie aż tak jak kokosowa, więc też trzeba ją wyczuć, ale jak na pierwszą zabawę z tą mąką to jestem zadowolona ^^ a jak zakupy? Standardowo.. wszystko kupione.. to co nie trzeba
More food, love and dreams