jako dodatek do jogurtu naturalnego. Przepis na domowe kuleczki czekoladowe nesquik Składniki 1 szklanka mąki 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki zmielonych migdałów 1 białko 1 łyżka oleju kokosowego lub jogurtu greckiego 3 - 4 łyżki syropu klonowego szczypta soli himalajskiej Wykonanie Wszystkie składniki ugniatamy (ja zmiksowałam w thermomixie) i formujemy małe kuleczki. Jest przy tym trochę pracy, dlatego
lady-och-mistrzyni.blogspot.comtarce, dodaję jajka, mąkę, sól i pieprz i całość mieszam. Następnie smażę na rozgrzanej patelni z olejem lub z masłem (ja akurat smażę na oleju kokosowym-REWELACJA) na złoto-brązowy kolor jednego dużego placka. Teraz zostaje już tylko wyłożyć placka na talerz polać go sosem i posypać startym na małych oczkach serem. I gotowe
Kuchnia Vikigotowałam na mleku i całość dosłodziłam miodem. Następnym razem zamiast miodu mam w planie użyć świeżych daktyli lub żurawiny. Możecie również spróbować opcji z gotowaniem kaszy na mleku ale kokosowym a zamiast jagód użyć samych daktyli, malin czy innych owoców o dość intensywnym smaku. Przypominam również o przygotowaniu kaszy jaglanej do gotowania. Aby pozbyć się goryczki z kaszy, warto
Mieszam w Garnkuowoców, u mnie było to dokładnie: 200 g aronii 3 figi 5 śliwek 2 nektarynki 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 100 g masła/oleju kokosowego 3 łyżki płatków owsianych 50 g migdałów w płatkach 1 banan Przygotowanie: 3/4 masła, cukru, mielonych migdałów i banana zblenduj na gładką masę. Wyłóż formę do pieczenia ciastem. Przelej masę na ciasto. Ułóż
greenscarfserii kremowej. Użyłam do niej wywaru z gotowania ośmiornicy ale równie dobrze nada się wywar z warzyw czy tylko woda. Polecam gorąco, popróbujcie. Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNastępnie suche składniki wsypujemy do mokrych i wszystko dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki do połączenia się składników. Gotowe! Masę nakładamy do silikonowych foremek, papierowych papilotek lub nasmarowanej olejem kokosowym blaszki do 3/4 wysokości. Na górze każdej muffinki układamy po kilka-kilkanaście sztuk jagód wciskając je lekko do środka. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 26 muffinek. Pieczenie: Temperatura - 180ºC
Cooking Monsterjogurtu naturalnego kilka malin dowolne dodatki do podania Rozgrzewamy opiekacz do tostów lub patelnię. Jajko mieszamy z jogurtem, dodajemy mąkę i łączymy. Powierzchnię, na której będziemy piec smarujemy olejem kokosowym. Wylewamy połowę masy, układamy maliny na środku i przylewamy pozostałym ciastem. Pieczemy pod przykryciem 4-6 minut w zależności od mocy urządzenia. Jeśli używamy patelni, pieczemy po 4 minuty
Chocolate Muffin BlogWitam po dłuższej nieobecności (niestety pochłonęły mnie studia i nauka :) Dzisiaj zaprezentuję Wam przepis na ciasto kokosowe z dżemem porzeczkowym. Robiłam je pierwszy raz w życiu i nie wiedziałam czy będzie zjadliwe ale wyszło przepyszne. Przynajmniej tak twierdzili Ci którzy próbowali :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaNadzienie: Śliwki, 1 brzoskwinia Piana z białek: 2 białka 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu waniliowego Kruszonka: 3 łyżki mąki, 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 1 łyżka wiórek kokosowych WYKONANIE Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wykładamy na wysmarowaną olejem i wysypaną bułką tartą formę żaroodporną do tarty (średnica 27 cm). Nakłuwamy widelcem, posypujemy bułką tartą. Układamy obrane
słodki bratekskórki pomarańczowej 1/3 szklanki syropu klonowego lub płynnego miodu 2 jajka rozbełtane lub piana ubita z 2 białek 2-4 łyżki stołowe oleju migdałowego lub oleju arachidowego lub oleju kokosowego opcjonalnie: 2-3 łyżki posypki czekoladowej i 2 łyżki likieru Amaretto Uwaga : jako składników możemy też użyć innych suszonych owoców (moreli, śliwek, żurawiny) oraz dowolny rodzaj orzechów i ziaren
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataopróżnia. Tym razem przyszła kolej na curry wegetariańskie, na bazie dyni i marchewki. Na złagodzenie ostrego smaku papryczki cayenne i zielonej pasty curry, danie przygotowałam na bazie delikatnego mleka kokosowego. Takie curry cudownie rozgrzewa w chłodniejsze dni i idealnie nadaje się do zabrania ze sobą na lunch do pracy
Milion Smakówinne owoce na głowę. Dzisiaj przygotował wersję " na drogę" w zamykanym słoiczku, jednak możecie oczywiście zrobić deser w pucharkach ja w przepisie tutaj . Na 4 porcje: puszka mleka kokosowego 100 ml mleka waniliowego (u mnie sojowe) 4 łyżki nasion chia 2 łyżki syropu ryżowego (albo innego płynnego słodziwa) 2 marakuje Mleka, nasiona i syrop wymieszać energiczni przy pomocy trzepaczki
Humanistka w kuchniCzas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 250g komosy ryżowej (quinoa) 1 puszka pomidorów pelati 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 250ml bulionu warzywnego 1 łyżka oleju kokosowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej papryczki jalapeno 1 łyżeczka chilli w płatkach lub proszku 1 łyżeczka kuminu sól i pieprz do smaku 1 awokado 1 limonka garstka posiekanej kolendry Wykonanie
Blendmanmasłem orzechowy i bananem wcinał Adam Małysz. Bananowe sushi Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: banany masło orzechowe *do obtoczenia: ekspandowane ziarna, starta czekolada, pokruszone orzeszki, wiórki kokosowe itd. Wykonanie: 1 Banany obierz ze skórki i wysmaruj masłem orzechowym. 2 Tak przygotowanego banana obtocz, np. w startej czekoladzie i potnij na kawałki o wielkości około 1-2cm. Artykuł
Blendmanmasła, 1 szkl. mąki krupczatki Lubella , 1 szkl. mąki pszennej tortowej, 2 żółtka, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1/3 szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki wiórek kokosowych, szczypta soli Dodatkowo: cukier puder, marmolada twarda wielowocowa Jamar , 1 białko WYKONANIE W misie malaksera umieszczamy suche składniki, dodajemy masło pokrojone w kostkę, żółtka oraz śmietanę, mieszamy aż składniki się
słodki bratek