Składniki: 1 szklanka orzechów włoskich 1/2 kostki masła 1 szklanka mleka w proszku 3-4 łyżki syropu klonowego 1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie wiórki kokosowe Przygotowanie: Orzechy zmielić i wymieszać … Czytaj dalej Pralinki orzechowe
czarrna od kuchniużyjecie np. makaronu rurki, albo świderki to dużo łatwiej będzie Wam zabrać to danie do pracy :) Dietetyczny makaron z sosem bolońskim - jak przygotować: Na odrobinie oleju (najlepiej na oleju kokosowym) podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Jak już będzie szklista dodajemy pokrojoną w półplasterki marchew , pietruszkę i pokrojonego w kostkę selera . Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy razem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!podczas upałów potrzeba nam więcej napojów które wzbogacą nasz organizm o składniki mineralne gdyż po prostu więcej się pocimy i musimy uzupełnić niedobory. Doskonałą "kroplówką" jest woda kokosowa którą warto popijać bo zawiera wszystko co nam trzeba. Dziś w koktajlu z melonem który doskonale zaspokoi nasze pragnienie. Zapraszam na pyszny i zdrowy napój. Melonowy napój izotoniczny. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowaniezdrowie" i przydadzą się na przyszłość :) Składniki na naleśniki (4 szt.) 100 g mąki kukurydzianej (Biogo) 250 ml wody 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka oleju kokosowego Składniki na farsz: quinoa czarna (Biogo) papryka zielona pomidorki koktajlowe miks sałat ziarna słonecznika Przygotowanie: Składniki na naleśniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej
Zdrowie na języku :Pselera naciowego 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 50 ml zimnej wody 2 - 3 łyżki oleju kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/4 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz suszony majeranek mieszanka ziół prowansalskich 1 puszka tuńczyka w oleju starty ser cheddar
Czary - gary w kuchniskorzystania z przepisu :) Z podanej ilości składników można przyrządzić 12 sztuk . Muffiny z białą czekoladą i porzeczkami Składniki: 260g mąki pszennej 250g jogurtu greckiego 80ml oleju (u mnie kokosowy) 80g cukru trzcinowego 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g białej czekolady 200g czerwonej porzeczki Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - porzeczki przebrać, umyć, osuszyć - czekoladę posiekać na kawałki
Smakołyki Berenikihave" każdego zdrowomaniaka. WEGAŃSKIE PIEROGI Z JARMUŻEM Ciasto (ok. 80 cienkich, małych pierogów): 300 g mąki pszennej (zwykłej, białej) + trochę do podsypywania 200 ml wrzątku 25 g oleju kokosowego szczypta soli łyżka nasion chia (można pominąć lub zastąpić siemieniem lnianym) Farsz: 3 garści umytego jarmużu 180 tofu wędzonego (w wersji niewegańskiej można zastąpić serem żółtym) 3 ząbki czosnku
Powiedz dietom niepaseczki. Na rozgrzaną patelnię (tradycyjnie smażyłam bez tłuszczu) nakładamy ciasto łyżką, a następnie wciskamy w nie kawałki moreli. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Ja podałam posypane wiórkami kokosowymi i z odrobiną jogurtu
Cynamonowe szczęściezajadam "aptekę". No to powiem tak: wolę zajadać taką "aptekę" niż potem biegać po leki do apteki. Porzeczki czarne w tych placuszkach sprawdzają się idealnie. Kokosowe placuszki z czarną porzeczką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniektóry będzie się do was "uśmiechał" o poranku. A po takim śniadaniu, nie pozostaje mi nic, tylko życzyć Wam MIŁEGO DNIA! Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki siemienia lnianego 1/2 szklanki słonecznika 1 szklanka orzechów (laskowych, włoskich, brazylijskich) 1/2 szklanki płatków migdałów 4 suszone morele, drobno pokrojone 1/4 szklanki rodzynek 1/4 szklanki suszonej żurawiny
Smakowity Blog KulinarnyUdanego poniedziałku :-)) Składniki: 1 średnia cukinia 1-2 marchewki 1 ząbek czosnku 1 cebula szalotka natka pietruszki sól różowa pieprz troszkę kurkumy 2 jajka 6 łyżek mąki olej kokosowy lub rzepakowy do smażenia Cukinię jak jest młoda, myje i ścieram na tarce na małych oczkach. Oprószam solą i odstawiam na jakieś 30 minut, żeby puściła wodę. Po tym czasie odciskam
kruche babeczkiciasta i galaretki zostało mnóstwo skrawków, a że Wielkopolanie słyną ze sknerstwa, no powiedzmy oszczędności, to zrobiłam z nich deser. Dodatkowo ubiłam na sztywną pianę połowę puszki mleka kokosowego, które pozostało mi z obiadu, i tak oto powstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych resztek biszkoptu, galaretki wiśniowej, „bitej” śmietany, zwieńczone gorzką czekoladą
greenscarfIdealne na deser i leniwe śniadanie. Składniki: 2 białka 2 żółtka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 szklanka mleka sojowego 1 szklanka wody 1 łyżka oleju kokosowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego Szczypta soli Dodatki u mnie: Syrop klonowy do polania, truskawki, banan, kiwi i listki świeżej mięty. Przepis: Białka należy ubić
Emcia Pichcimarchewka 1/4 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku 3 gałązki natki pietruszki 3 łyżki serka mascarpone 1 jajko 3 łyżki kaszy manny pół łyżeczki curry 3 łyżki oleju kokosowego, bądź rzepakowego sól pieprz Ponadto: 1 łyżeczka mąki do zagęszczenia powstałego sosu Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce na małych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej
MamaOskarkawielości) 75g mąki pszennej 50g masła/margaryny 25-30g cukru pudru 1 jajko (małe) Dodatkowo: 30g pistacji (użyłam solonych i prażonych; waga bez łupinek) 20g wiórek kokosowych Pistacje zmielić (młynkiem/malakserem) na drobniutkie kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i schłodzić (około 20 minut) w lodówce. Następnie ciasto cienko rozwałkować (podsypując odrobiną mąki) i wykrawać z niego dowolne kształty
Di gotuje