chleb - 25827 przepisów (strona:915/1722)

Fabada Asturiana gulasz z fasoli chorizo kaszanki 26

słoika, liście laurowe, wymieszaj i gotuj przez około 30 minut. 3. W międzyczasie dopraw danie solą, pieprzem i papryką według własnego smaku. 4. Fabada asturiana podawana jest tradycyjnie z chlebem i piwem cydrowym, oczywiście z Austrii. 5. Nałóż na talerz i delektuj się smakiem tego tradycyjnego dania, jednym słowem pisząc…pożeraj. Teraz możesz cieszyć się smakiem autentycznej fabady asturiana

RafalCook
Jak wykorzystać mąkę z płaskurki w wypiekach? 33

pomoże im usprawnić pracę mózgu, poprawić stan kości i zębów oraz ulepszyć funkcjonowanie układu nerwowego. Do czego konkretnie można wykorzystać wspomnianą mąkę z płaskurki? Na pewno do wypieku domowego chleba, ciast, ciasteczek i naleśników. Mąka okaże się też nieocenionym wsparciem przy tworzeniu wyśmienitych omletów, praktycznie pod każdą postacią. Skorzystają z niej też miłośnicy bułek. Potrawy przygotowywane z tej mąki będą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pasta z ciecierzycy i ogórków kiszonych 29

Hummus inaczej...      Znudziły się Wam dotychczasowe pasty do kanapek🥪❓      Można zrobić oryginalną pastę, oryginalny hummus do posmarowania chleba🍞, do zrobienia kanapek🥪.  👉Jak zrobić hummus z ogórkiem🥒 kiszonym do kanapek🥪❓       Można robić to samo w kółko⭕. Jednak przychodzi czas na nowości! Jeśli nie macie pomysłu na smarowidło

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pasta kanapkowa z surimi 86

przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. A są przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszne pasty kanapkowe. Można je wykorzystać jako smarowidło do chleba, ale także jako baza do wielu smacznych przekąsek. Pasta kanapkowa zaserwowana na grzankach, krakersach czy pumperniklu to bardzo fajny pomysł na imprezowe przekąski. Tym razem zagościła u nas pasta kanapkowa

Przepiski.pl
Grochówka 31

jest bardzo sycąca , często jest to jedyne danie jakie podaję na obiad . Z czym podawać grochówkę? Najprostszym dodatkiem do zupy grochowej jest pajda świeżego pieczywa. Może to być chleb żytni, pszenny czy pełnoziarnisty. Ogólnie każde pieczywo czy to w formie świeżej czy nawet w formie grzanek, sprawdza się jako dodatek do zupy grochowej . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog

MeCooks
Paluchy i rogale – World Bread Day 2023 29

Dzisiaj Światowy Dzień Chleba – World Bread Day 2023. Ten dzień po raz kolejny będę świętowała z piekarzami z całego świata, a to wszystko zasługa Zorry, która już po raz 18 zaprasza nas wszystkich do wspólnego pieczenia. Zapraszam was na rogale lub paluchy. Forma zależy  … The post Paluchy i rogale – World Bread Day 2023 appeared first

Polska Zupa
Sałatka grecka 25

sałatki szczególnie polecam ser apetina (to nie jest przepis sponsorowany), który jest w zalewie i od razu pokrojony w kosteczki, w sam raz do tej sałatki. Ze świeżym chlebem i herbatą to jest śniadanie mistrzów. Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta

Kawa z mlekiem
Tosty serowe 71

Tosty bez chleba! Smakują rewelacyjnie - trzy główne składniki: ser, jajka, majonez i przyprawy - kilka chwil i przekąska gotowa! Składniki: na ok 6 tostów 200 g sera żółtego w kostce, 3 jajka, łyżka majonezu, szczypta soli, pieprzu, łyżeczka oregano Przygotowanie: Ser ścieramy na grubych oczkach, Dodajemy jajka, majonez, przyprawy. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzany toster przekładamy masę.   Zamykamy górną część tostera

Lena Gotuje
Placki ziemniaczane – tradycyjny smak i nowoczesne dodatki 41

Sobieski po wyprawie wiedeńskiej w 1683 roku. Ziemniaki szybko rozprzestrzeniły się na terenach polskich, stając się ulubionym składnikiem wielu potraw. Jedną z nich były placki ziemniaczane, które zastępowały chłopom chleb. Początkowo jadano je tylko z solą i pieprzem, później dodawano do nich cebulę, marchewkę, jajka i mąkę. Placki smażono na smalcu lub oleju, podawano ze śmietaną, cukrem lub sosem gulaszowym

Ugotowane pozamiatane
Grzyby w sosie czosnkowym po Hiszpańsku 29

plasterki, a następnie smażymy na oliwie z dodatkiem posiekanego czosnku i chili. Danie jest gotowe, gdy grzyby stają się miękkie i nasycone aromatycznym smakiem. Często podaje się je z chlebem jako przekąskę lub jako dodatek do innych dań, takich jak mięso czy makarony. Grzyby w sosie czosnkowym po Hiszpańsku Setas al ajillo to prawdziwie hiszpańska klasyka, łatwa do przygotowania

RafalCook
Ryż z jajkiem i dynią 39

różyczek brokuła ugotowanego – został mi też z dnia poprzedniego sól pieprz chili pół łyżeczki przyprawy curry pół łyżeczki granulowanego czosnku 4 jajka 100g pomidorków koktajlowych garść grzanek z chleba listki świeżej bazylii Jak zrobić ryż z jajkiem i dynią: Na patelnię hojnie wlewamy chlust oliwy. Cebulę kroimy w kostkę i dynię też w kostkę i obie przesmażamy na oliwie

Dorota Smakuje
Bakłażany po afgańsku, czyli Borani Banjan 23

afgańsku, czyli borani banjan -talerz posmarowany jogurtem. Następnie, polewamy je pozostałym jogurtem. Posypujemy płatkami chilli i miętą i bakłażany po afgańsku mamy gotowe! Borani banjan tradycyjnie podaje się na chlebie nań albo na tortilli, ale można też serwować z ryżem. Bakłażany po afgańsku, czyli borani banjan. Polecam również bakłażany nadziewane kaszą jaglaną, pastę z bakłażana tzw. baba ghanoush, cykorię

Lamarida.pl
Hiszpański Gulasz z kurczaka i chorizo 25

się królewską kompozycją smaków. Kurczak dostaje wyjątkowy smak, dzięki wyrazistemu chorizo a całość jest uzupełniana przez świeże warzywa i aromatyczne przyprawy. Potrawa jest średnio pikantna i często serwowana z chlebem lub ryżem. Podsumowując Spanish Chicken Chorizo Stew to hiszpańska potrawa, która dzięki połączeniu kurczaka i chorizo wzbogacona świeżymi warzywami i aromatycznymi przyprawami, zdobyła serca smakoszy na całym świecie. Jej historia

RafalCook