ugotowany makaron z oliwą, czubrycą zieloną i parmezanem. Inspiracje kulinarne Nie bój się eksperymentować z czubrycą zieloną. Dodaj ją do pieczonych ziemniaków, marynat do mięsa czy nawet do domowego chleba. Możliwości są nieograniczone! Wykorzystaj czubrycę zieloną do stworzenia nowych, oryginalnych dań, które zaskoczą Twoich gości. Dlaczego warto wybrać czubrycę zieloną Wysoka jakość Dostępna czubryca zielona to starannie wyselekcjonowana mieszanka, gwarantująca
CityTastedomu macie pyszny razowy chleb i kilka serów w lodówce, co robicie? no ciekawa jestem. Ja zrobiłam zapiekanki, pyszne i bardzo pożywne. Takie zapiekanki szybko się robi więc idę do kuchni gotować bo lubię. Jakie to jest dobre. Zapiekanki 4 sery - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewysokiej jakości składniki. Suszone grzyby leśne nadadzą daniu wyjątkowego aromatu, a świeża cebula podkreśli ich smak. Śledzie z suszonymi grzybami można podawać na wiele sposobów. Świetnie smakują na kromce chleba żytniego, jako dodatek do ziemniaków, a także jako samodzielna przystawka. Pamiętaj, że śledzie z grzybami smakują jeszcze lepiej, gdy odstawisz je na kilka godzin do lodówki, aby wszystkie składniki się
Smakowite Daniałososia. W ten sposób powstała prosta i smaczna przekąska, sprawdzająca się na różne okazje. Wędzony na ciepło łosoś idealnie sprawdzi się również jako składnik na grzankach z pełnoziarnistego chleba. Ta ryba to uniwersalny wybór, który na pewno zachwyci Twoich gości co byście z niej nie przyrządzili. Łosoś wędzony na zimno czy łosoś wędzony na ciepło? Dopasuj łososia do swojego menu
codojedzeniamnie rolada serowa to coś takiego, po co ręka sięga sama i można by ją jeść plasterek po plasterku Doskonała sama w sobie, ale też jako dodatek na chleb, czy do sałatki. Taką roladę można również podać na ciepło, np na obiad, natomiast wg mnie najlepiej smakuje po porządnym schłodzeniu, podana w formie przekąski. Pycha! Poniżej wersja z mielonym indykiem
Smaki Na Talerzujest dla mnie najlepszy przepis na chleb, całą zimę robię go tylko jak się skończy to zaraz nastawiam następny. Mąki mieszam, pełnoziarniste z białą, żytnie z orkiszową, jakie mam, czasem robię pół na pół z chlebową, jak chcę mieć bardziej biały... ale za każdym razem jest pyszny, długo zachowuje świeżość, jest wilgotny, nie kruszy się... dla mnie najlepszy... może jest
Swojskie jedzonkopopularny jest karp smażony, który stanowi podstawę wielu wigilijnych posiłków. Mazowszanie starannie dobierają przyprawy do karpia, by podkreślić jego delikatny smak, a tradycja nakazuje podawanie go z ziemniakami lub chlebem. Kutia, przygotowana z pszenicy, maku, miodu i bakalii, jest kolejnym charakterystycznym elementem na mazowieckim stole, przynoszącym odrobinę słodyczy do świątecznej kolacji. W Mazowszu często pojawia się także śledź pod pierzynką
CityTastedań wytrawnych. Najczęściej z podsmażoną kiełbasą i pieczywem w postaci małych okrągłych ciastek. Ja zrobiłem polską wersję i kiełbasę podsmażyłem, a jakże, z cebulą, a jako pieczywa użyłem chleba. Nie jest jasne, jak w regionie Appalachów wymyślono sos czekoladowy. Jedni uważają, że to wpływ hiszpańskiej Luizjany, a konkretnie szlaku handlowego, który z niej prowadził, ale bardziej prawdopodobna historia mówi
Kryzysowa Książka KucharskaDomowy pasztet z air fryer . Domowy pasztet drobiowy z mięsa i warzyw z rosołu, pieczony w air fryer przez 20 minut w 180 stopniach C opcja pieczenie chleba. Wyszedł przepyszny i wilgotny. Został zjedzony na kolację i śniadanie Pyszny pasztet to moja chluba , tym razem postanowiłam go zrobić we frytkownicy beztłuszczowej. Wyszedł lepszy, niż przewidywałam. Idealnie chrupiąca skórka i kremowa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięserem. Placki: Ziemniaczane, z cukinii lub dyni. Do lekkich dań: Kasze i ryże: Z kaszą gryczaną, jęczmienną lub ryżem jako prosty, zdrowy obiad. Ziemniaki: Pieczone, puree czy gotowane. Chleb: Jako dodatek do kanapek z pasztetem, wędliną lub serem. Surówka z kiszonych ogórków – idealna do każdego obiadu Składniki na surówkę z kiszonych ogórków: 500 g ugorków kiszonych 1 średnia cebula
e-PrzepisyKulinarnenastolatków powinna zawierać między innymi: świeże owoce i warzywa – są źródłem witamin, minerałów i błonnika, który wspomaga trawienie. Dodawaj je do każdego posiłku – niech stanowią podstawę jadłospisu. produkty pełnoziarniste – chleb razowy, brązowy ryż czy pełnoziarnisty makaron dostarczają energii i pomagają utrzymać stabilny poziom cukru we krwi. białko – niezbędne do budowy mięśni i regeneracji organizmu. Włącz do diety chude mięso, ryby
Natka Pietruszkibędzie pyszne, domowe pieczywo, warto więc spróbować i upiec taką dużą domową ciabattę, alb mniejsze ciabatty w formie bułek. Przepis i wykonanie zaczerpnięty ze świetnej książki Piotra Kucharskiego " Chleb domowa piekarnia" . Gorąco polecam książkę, bo to skarbnica prostych przepisów na domowe pieczywo. A poniżej moje wykonanie
Walijskie Pichcenie