chleb - 26084 przepisów (strona:911/1739)

Soczysty łosoś i kremowy sos – duet idealny na każdą okazję! 26

dodać do gorącego sosu, nie gotować więcej. Ugotować ryż na sypko. Posypać danie świeżą kolendrą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem (opcjonalnie) i podać z ryżem, ćwiartkami limonki i chlebem np. pita lub naan . Czy skorzystałeś już z tego przepisu? Daj znać jak Ci poszło? Otaguj mnie na instagramie @codojedzenia The post Soczysty łosoś i kremowy sos – duet idealny na każdą

codojedzenia
Bułki pszenno-żytnie na poolishu 16

Skórka natomiast staje się cudownie chrupiąca. Dzięki pre-fermentowi ciasto ma doskonałą strukturę – pieczywo nie kruszy się, jest elastyczne i dłużej zachowuje świeżość. Niezależnie od tego, czy pieczesz bułki, chleb czy bagietki, poolish sprawdzi się doskonale jako fundament każdego przepisu. Bułki pszenno-żytnie na poolishu – idealne do wszystkiego! Łatwe do przygotowania wieczorem! W przypadku bułek pszenno-żytnich zastosowanie poolishu

codojedzenia
Ciasto dyniowe z żurawiną i czekoladą 14

ozdabiają mieszkanie. Ostatnio byli u nas znajomi, zrobiłam coś tam do przekąszenia. I jak już usiadłam przy stole i zaczęłam im mówić co zrobiłam… a tu macie chleb z dynią. Tu sos. A tu ciasto. Dżizas. Mogłam im jeszcze wcisnąć świeżą. I to wcześniej wspomniane ciasto właśnie dziś jest gwiazdą wpisu. To na imprezę zrobiłam z żurawiną i orzechami

Kardamonovy
Bułki pszenno-żytnie na poolishu 17

Skórka natomiast staje się cudownie chrupiąca. Dzięki pre-fermentowi ciasto ma doskonałą strukturę – pieczywo nie kruszy się, jest elastyczne i dłużej zachowuje świeżość. Niezależnie od tego, czy pieczesz bułki, chleb czy bagietki, poolish sprawdzi się doskonale jako fundament każdego przepisu. Bułki pszenno-żytnie na poolishu – idealne do wszystkiego! Łatwe do przygotowania wieczorem! W przypadku bułek pszenno-żytnich zastosowanie poolishu

codojedzenia
Pasta z pieczonego łososia z puszystym serkiem 15

Blisko mojego miejsca zamieszkania powstała nowa piekarnia. Pieczywo tam jest przepyszne, na zakwasie, na mąkach chlebowych i pełnoziarnistych. Do takiego chleba trzeba zjeść coś pysznego. Tym coś okazała się pasta z pieczonego łososia, chrzanu ogórka  kiszonego i puszystego serka.  Składniki: 300 - 400 g łososia 2 opakowania serka śmietankowego puszystego (uwielbiam Rondele President) 2 kiszone ogórki sól i pieprz

AZgotuj!
Zapiekanka z batatów z fasolą i porami 17

masła 2 pory 2 puszki fasoli 1/2 łyżeczki cząbru 3 łyżki kwaśniej śmietany 18% 100 g startego parmezany 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz 1 kajzerka albo kawałek chleba Wykonanie: Bataty pociąć na cienkie plasterki. Pory posiekać na kawałki - białą część i trochę zielonej. Na sporej patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać pory i przesmażyć aż zmiękną i lekko

Smaczny zeszyt
Dieta mind – przykładowy jadłospis 11

brązowym ryżem i duszonym jarmużem. – Podwieczorek: Garść migdałów oraz smoothie z bananów, szpinaku i truskawek. – Kolacja: Zupa krem z soczewicy z dodatkiem warzyw korzeniowych i pełnoziarnistego chleba. Wpływ diety dash na zdrowie i starzenie się mózgu Wiele badań pokazuje, że dieta mind może zmniejszyć ryzyko chorób neurodegeneracyjnych. Dieta mind związana jest z redukcją ryzyka choroby Alzheimera, co potwierdzają

ZGruntuFit
Tosty francuskie z chałki 11

Lubię tosty francuskie, zazwyczaj robię z chleba. Tym razem wykorzystałam chałkę i naprawdę świetnie się sprawdziły. Można je podać z owocami czy dżemem. Składniki: 8 kromek chałki (ok 1,5 cm grubości) 2 jajka 1/3 szklanki mleka szczypta soli masło klarowane do smażenia Sposób przygotowania: 1. Jajka, mleko, szczyptę soli wymieszać.  2. Każdą kromkę maczać z obu stron

Kuchnia domowa Ani
Dyniowe brioche 15

Dzisiaj 14 października, obchodzimy więc Światowy Dzień Chleba 2024. Z tej okazji już po raz kolejny dołączam do ogromnej rzeszy blogerów świętujących ten dzień pod przewodnictwem ZORRY, która organizuje dla nas to wydarzenie. Postanowiłam świętować ten dzień niesamowitym wypiekiem. Idealnie słonecznym , co jest dodatkowym  … The post Dyniowe brioche appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Pasta z grzybów do słoików – jesienny hit w kuchni 731

zbieraniu grzybów. Z czym podawać pastę z grzybów? Pasta z grzybów to niezwykle wszechstronne danie, które można podawać na wiele sposobów. Oto kilka pomysłów: Na pieczywie: Na świeżym, chrupiącym chlebie, najlepiej żytnim lub graham. Możesz dodać masło, twarożek, a nawet kozi ser dla większej wyrazistości smaku. Możesz także podgrzać bagietkę z pastą, posypaną serem żółtym w tosterze lub piekarniku

e-PrzepisyKulinarne
Przepis na pyszny bezglutenowy chlebek bananowy fit 37

kalorii, a jednocześnie dostarcza energii na cały dzień. Dostosowanie chlebka do własnych potrzeb – czy warto dodać kakao? Jeżeli preferujesz inne dodatki, zawsze możesz je dodawać do swojej wersji chleba bananowego. Na przykład, zamiast gorzkiej czekolady można dodać kakao lub nutellę. Możliwości jest naprawdę wiele, a każda z nich może wzbogacić smak tego wyjątkowego ciasta bananowego.   Bez względu

ZGruntuFit
Nutella z awokado – dietetyczny keto krem czekoladowy (przepis) 16

wersja zdecydowanie lepsza dla osób, które pragną utrzymać zdrową dietę, jednocześnie nie rezygnując z ulubionych smaków. Zapraszamy do wypróbowania tego prostego przepisu, który może stać się ulubionym dodatkiem do chleba, naleśników czy deserów.   Cieszymy się, że możemy pomóc w odkrywaniu nowych kulinarnych możliwości i zachęcamy do dzielenia się swoimi pomysłami oraz komentarzami. Dziękujemy za odwiedzenie naszego bloga i życzymy

ZGruntuFit
Pasztet z fasoli i grzybów – kuchnia podkarpacka 17

więc lubicie tego typu potrawy, zapraszam serdecznie do skorzystania z przepisu. Panie z KGW do pasztetu z fasoli i grzybów polecają sosy lub surówki, ja natomiast wolę zwykłą kromkę chleba :) Pasztet z fasoli i grzybów – kuchnia podkarpacka Składniki na keksówkę 34x11 cm: 700 g fasoli „Jaś” 100 g suszonych grzybów 2 duże cebule 4 jajka 8 łyżek bułki tartej

Trzeci talerz