drobniutko pociętego lub pokrojony w kosteczkę przyrumieniony boczek. Gotowe naleśniki przechowujemy pod przykryciem, w lodówce. Bardzo dobrze smakują odgrzewane. Najlepiej odsmażać je na średnim ogniu, na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub innego roślinnego oleju o neutralnym smaku. To jeden tych przepisów, którego przygotowanie nie sprawia żadnych kłopotów. SKŁADNIKI NALEŚNIKI / 6-8 szt 120 g mąki orkiszowej
cool and mintywyczarowanie takiego śniadania to czysta przyjemność . Nie dość ,że smakują to jeszcze zachęcają i kuszą wyglądem:) POTRZEBUJEMY: garść płatków jaglanych garść malin garść jagód garść bakali 1/2 szklanki mleka kokosowego lub jogurtu 1 lub 2 łyżki miodu Owoce lekko rozgniatamy widelcem. Dodajemy płatki , mleko i miód. Mieszamy. Dekorujemy bakaliami , owocami , miodem . SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAryżowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki amarantusowej 1/2 szklanki cukru dark muscavado 1 łyżeczka imbiru 1 łyżka cynamonu szczypta kardamonu 1/4 szklanki mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju kokosowego (płynnego) Przygotowanie: Zmieszać suche składniki, dodać olej i wymieszać, stopniowo dodawać mleko i zagnieść ciasto (powinno być spoiste, lekko klejące, ale nie sprężyste) Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić
pyszne zdrowościprosty i szybki deser , a przy tym smaczny i orzeźwiający. Do deseru można wykorzystać dowolne sezonowe owoce np. leśną borówkę i borówkę amerykańską. Śmietankę można zastąpić jogurtem lub kokosową śmietanką. Deser jagodowy Składniki: 2 porcje 200 g jagód 4 czubate łyżki cytrynowego kremu, tutaj przepis 150 ml śmietanki 2-3 łyżki jagód 1 listek żelatyny Namocz żelatynę w zimnej wodzie
codojedzeniaDziś mamy dla Was przepis z książki „Smaki Izraela” na pyszny i słodki tort czekoladowo-kokosowy, a do tego idealny dla osób na diecie
Kuchenne Wariacjedodatki jak zredukowany sos balsamiczny, przepis tutaj we wpisie o sałatce z szparagów lub ser np. typu feta (jak ktoś spożywa nabiał w diecie paleo), albo krem z mleka kokosowego, jagody goji, albo śledzie co kto lubi. Śledź z arbuzem to było by ciekawe połączenie a do tego ogórek kiszony. Ogranicza nas tylko wyobraźnia i zawartość lodówki lub spiżarki. Ciekawe
PaleoLifeKrem z batatów to lekko słodkawa, przyjemna zupa. Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem czosnku, chilli, mlekiem kokosowym i pierożkami. Myślę że wersji na podanie tego kremu jest dużo. Dzisiaj podałam ją ze struklij, śmietanką i papryką
Kulinarne Fantazje Mariolismakowe, jak i wizualnie. Ryba delikatna ale bez wyrazu i smaku. Podana z rzadką pianą z maślanki wyglądała blado. Ciekawym akcentem były pikle z kwiatów czosnku, marynowane w occie kokosowym. Niestety smak kokosa, maślanki i ryby zupełnie do mnie nie przemówił. Ok, a co z dodatkami? A no pojawiła się kontynuacja kokosa - mus + wiórki, pojawiła się mocno pomidorowa galaretka oraz
Spektrum SmakuNiebo w gębie Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu / masy krówkowej … Czytaj dalej Tarta karmelowo-malinowa
czarrna od kuchniciepło, ale tym razem mięsa już nie było ... Wcale nie żałuję, nie myślcie sobie. Podano nam bowiem szparagi z zasmażką z orzechów laskowych i arachidowych, smażonej na oleju kokosowym . Boska, zasmażka BOSKA !!! Najeść się nie mogłam. Takiego połączenia smaków się nie spodziewałam. Polecam każdemu - naprawdę warto tego dania spróbować, choć do lekkich ( przez ową zasmażkę ) ono nie należy. W bardzo
kolorowotorcikowopomocą sitka oddziel ziarenka od płynu. Z grejpfruta wytnij miąższ. Ananas pokrój w kostkę. Jeśli jest za kwaśny lub mało dojrzały podpraż go na patelni z odrobiną oleju kokosowego. Za pomocą blendera, stopniowo, zmiksuj owoce z płynem lnianym i syropem z agawy. Koktajl – kisiel serwuj na ciepło lub w temperaturze pokojowej udekorowany jagodami goji. Jest smaczny, zdrowy a co najważniejsze
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: (na 2 porcje) 50 g płatków owsianych błyskawicznych 50 g płatków jaglanych 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka wiórków kokosowych garść orzechów laskowych maliny borówki Przygotowanie: W garnuszku podgrzewamy mleko z wodą. Gdy będzie ciepłe wsypujemy płatki, kokos i siemię lniane. Gotujemy około 5 minut, mieszamy od czasu do czasu
Smakowity Blog Kulinarnyminut. Przygotowanie sosu: Orzechy nerkowca namaczamy w wodzie przez noc, wrzucamy wszystkie składniki do blendera i blendujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję sosu (ja jeszcze dodałem trochę kremu kokosowego, który się tworzy na górze puszki mleka, ale to opcjonalne). Ps. To danie nadaje się również do przygotowania na grillu. Smacznego! Artykuł Polędwica zawijana w boczku. pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifesię z Wami nie podzieliła tym pomysłem. Jedzcie, póki sezon truskawkowy trwa! :) Składniki: - 1/2 szklanki płatków ryżowych - 1,5 szklanki mleka roślinnego (lub wody) - u mnie 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki + 1 szklanka wody - 1 rozgnieciony banan - garść rozgniecionych truskawek Płatki gotujemy 3 minuty, dodajemy owoce, ew. dosładzamy (ja łyżeczką miodu
Smakuje zdrowoczęsty przypadek ;-) Zachęcam Was więc do skorzystania z mojej propozycji :-) SKŁADNIKI ok. 500 g fileta z kurczaka 100 - 120 g świeżego szpinaku 200 g śmietany 30 % 2 łyżki oleju kokosowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz ok. 300 g makaronu Fileta kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, listki szpinaku odrywamy od ogonków i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy
Czary - gary w kuchni