kokosowe - 19941 przepisów (strona:922/1330)

Omlet nadziewany borówkami 212

purerein ✔ 2 łyżeczki cynamonu ✔ syrop czekoladowy @waldenfarmsinternational Białka ubijam na sztywno. Dodaję pozostałe składniki i delikatnie miksuję. Masę wylewam na rozgrzaną patelnię (średnica 18cm) i smażę omlet na PAMie/oleju kokosowym najpierw z jednej strony, pod przykryciem. Dorzucam borówki, smażę chwilę i przewracam omlet na drugą stronę. Smażę pod przykryciem. Zawsze wychodzi taki puszysty!! Smacznego 😘😘😘 Zachęcam do obserwowania mojego profilu

Tetiisheri
Miętowe lody z awokado. 113

awokado i mięty. CYTRYNOWO-MIĘTOWE LODY Z AWOKADO Składniki: 2 dojrzałe, miękkie awokado 2 łyżki masła z nerkowców lub migdałów 1 cytryna - sok i starta skórka 3 łyżki oleju kokosowego 2,5 łyżki miodu szczypta soli kilka listków mięty - 7-8 sztuk Wszystkie składniki zblenduj na kremową masę i przełóż do pojemniczka. Włóż do zamrażarki na kilka godzin. Co pół

Powiedz dietom nie
Wegańskie kruche ciasto a agrestem 171

poradzić. Składniki na standardowej wielkości blachę” 350 g mąki w sumie (u mnie było to 200 g tortowej i 150 g pełnoziarnistej) 1 średni banan 200 g oleju kokosowego (zimnego, czyli w formie stałej) 50 g cukru szczypta soli około 1 kg owoców z czego ja miałam 300 g truskawek i 700 g agrestu 100 g cukru łyżeczka cynamonu

greenscarf
Sernik czarno – biały, Izaura 246

zmielony twarożek, dokładnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciemne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez godzinę. Po ostudzeniu upieczonego ciasta polać górę polewą i obsypać wiórkami kokosowymi. Smacznego, to jest pycha ciasto

Kuchnia Pokoleń
Ciasta bez pieczenia 192

Rolada kokosowa Śmietanowiec Deser lodowo - śmietanowy Cytrynowiec Wafle

NA MOIM TALERZU
Sałatka z kurczaka i szparagów 171

wodzie z odrobiną cukru i soli. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie filet z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na patelni z odrobiną oleju kokosowego (jest bardzo zdrowy) . Po usmażeniu odstawiamy do ostygnięcia. Na talerzu układamy rukolę , kurczaka , pomidorki koktajlowe pokrojone w połówki i pokrojone w mniejsze kawałki szparagi , całość polewamy odrobiną oliwy. Sałatkę możecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza na spodzie z kalafiora 178

cukinia tuńczyk pieczarki przyprawy ( oregano, bazylia, czosnek niedźwiedzi) Wykonanie: Kalafior i ser żółty zetrzyj na tarce, dodaj jajka i przyprawy. Konsystencja musi być zwarta. Rozgrzej piekarnik. Formę wysmaruj olejem kokosowym. Piecz 20 min.  Po pieczeniu dodaj ulubione składniki, na spód sos pomidorowy, polecam z Lidla z włoskiego tygodnia, następnie kładę ser mozzarella, pieczarki, tuńczyk, pomidorki i cukinię. Posypuję przyprawami

Bike By Life
Ciasto z owocami i kruszonką 118

jednej misce, a mokre w drugiej.Następnie wymieszać razem.Ciasto przełożyć do foremki  , ułożyć owoce.Posypać kruszonką , ale można upiec i bez kruszonki [ dodatkowo pod koniec pieczenia posypałam cukrem kokosowym].Piec  w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40 minut.  Ciasto wystudzić , ewentualnie posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Puszysty omlet ciasteczkowy z jabłkiem i sosem chałwowym 147

chałwy, ale gorąco polecam przygotować domową tahini i wykorzystać również w innych przepisach. Składniki: 2 jajka 1 wafel ryżowy 1 łyżka odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 1 łyżeczka mąki kokosowej lub otrębów  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia  Rozgrzać patelnię. Składniki wymieszać widelcem. Wafla drobno pokruszyć i dodać do masy. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Przekroić

Chocolate Muffin Blog
Jaglanka kokosowa z truskawkami i bananami 153

moje owsianki, jaglanki i inne płatki coraz częściej goszczą na talerzu mojej córci i tona jej wyraźne życzenie :-)  SKŁADNIKI 1/4 szklanki kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka syropu klonowego 1/2 banana 5 - 6 truskawek Kaszę wsypujemy na sitko i przepłukujemy wrzątkiem, a następnie przekładamy ją do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości. Dodajemy syrop klonowy

Czary - gary w kuchni
Warzywny gar z ciecierzycą 137

sicie pod bieżącą wodą, nalać świeżej, ponownie dodać sodę oczyszczoną i ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 1/2 dużej cebuli 2 łyżki oleju do smażenia dobrej jakości (u mnie rafinowany kokosowy – tak wiem, ile ludzi tyle opinii, ale właśnie rafinowany do smażenia jest idealny) 200 g pieczarek 100 ml czerwonego półwytrawnego bądź wytrawnego wina 70 g selera 1 marchew

gutfut
STIR-FRY Z KREWETKAMI I MAKARONEM RYŻOWYM 214

papierowym ręczniku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka drobno startego imbiru 1 duża szalotka 1 szklanka ugotowanych różyczek brokuła kawałek papryczki chili (im papryczka mniejsza, tym ostrzejsza) 2 łyżki oleju kokosowego lub roślinnego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka płynnego miodu lub brązowego cukru 1 łyżka oleju sezamowego garść listków świeżej kolendry lub natki pietruszki 1 limonka pokrojona na ćwiartki sól

cool and minty
STEK NAJLEPSZY 222

możliwości wniknięcia w środek mięsa. SMAŻENIE Ważne jest, aby dobrze natłuścić steki przed smażeniem, używając do tego celu klarowanego masła lub oleju, który można rozgrzewać do wysokich temperatur, np. kokosowego, rzepakowego. Tłuszcz nie tylko dobrze przewodzi ciepło, ale też zapobiega przyklejaniu się mięsa do patelni. Rozpoczynamy smażenie na mocno rozgrzanej patelni ( 150℃), po maksymalnie 3 minuty z każdej strony. Należy

cool and minty
NALEŚNIKI ORKISZOWE Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 126

drobniutko pociętego lub pokrojony w kosteczkę przyrumieniony boczek. Gotowe naleśniki przechowujemy pod przykryciem, w lodówce. Bardzo dobrze smakują odgrzewane. Najlepiej odsmażać je na średnim ogniu, na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub innego roślinnego oleju o neutralnym smaku. To jeden  tych przepisów, którego przygotowanie nie sprawia żadnych kłopotów.  SKŁADNIKI NALEŚNIKI / 6-8 szt 120 g mąki orkiszowej

cool and minty
JAGLANKA Z JAGODAMI 157

wyczarowanie takiego śniadania to czysta przyjemność . Nie dość ,że smakują to jeszcze zachęcają i kuszą wyglądem:) POTRZEBUJEMY: garść płatków jaglanych garść malin garść jagód garść bakali 1/2 szklanki mleka kokosowego lub jogurtu 1 lub 2 łyżki miodu Owoce lekko rozgniatamy widelcem. Dodajemy płatki , mleko i miód. Mieszamy. Dekorujemy bakaliami , owocami , miodem . SMACZNEGO

WYSPA SZCZĘSLIWA