formę tego deseru. Składniki: 300 g drobno startej marchewki 4 jajka ¾ szklanki drobnego cukru (najlepiej brązowy) 200 ml oleju roślinnego ok. 250 g bakalii (orzechy laskowe, orzechy włoskie, wiórki kokosowe, rodzynki) 2,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu masło do wysmarowania formy 300 ml słodkiej śmietany (30-36%) 250 kremowego
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneteraz często go robię, no bo kto nie lubi koktajli truskawkowych? Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy truskawki około 15-20 sztuk dwie łyżeczki miodu 150 ml mleka kokosowego 100 ml wody Wykonanie: Jak zwykle banalnie proste. Wrzucamy wszystko do blendera miksujemy i gotowe
Quinoa Raz!znajdziecie również na moim drugim blogu Składniki: 1 duży i dojrzały banan 4 łyżki ugotowanej czarnej quinoy 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka mąki z amarantusa 1 łyżka mąki kokosowej Wykonanie: Banana blendujemy na gładką masę mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami. Powstałe w ten sposób ciasto nakładamy łyżką na suchą patelnię (z powłoką przeciw przywieraniu), rozsmarowując tworzymy placuszki i pieczemy
Quinoa Raz!owsianej 60 gram bezglutenowej mąki ryżowej 10 gram mąki z tapioki lub ziemniaczanej 300 ml mleka 1 jajko 7 gram drożdży instant 3 łyżeczki brązowego cukru szczypta soli olej kokosowy (lub inny) do smażenia Wykonanie: Z mleka, jajka, mąk, drożdży i cukru robimy ciasto (trzepaczką, lub mikserem), powinno wyjść trochę gęstsze, niż naleśnikowe. Odstawiamy je na pół godziny w ciepłe
Quinoa Raz!lata ;) w sam raz na drugie śniadanie, albo podwieczorek. Kolor cudny :) Dzięki jagodom. Dedykuję to cudo mojej siostrze ;) Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 120 ml mleka kokosowego 50 ml wody garść jagód 2 łyżeczki brązowego cukru Wykonanie: Składniki polecam schłodzić. Wszystko wrzucamy do blendera, włączamy, po chwili wyłączamy i gotowe
Quinoa Raz!pół cebuli czerwonej papryka 1 szt. pierś z kurczaka 1 szt. placki tortilli 8-10 szt. sól i pieprz jajka 2 szt. bułka tarta olej (u mnie kokosowy) sos czosnkowy: jogurt naturalny 400 g majonez 1 łyżka vegeta pieprz koperek czosnek (u mnie granulowany) Najpierw robię sos. Mieszam wszystkie składniki i odstawiam do lodówki. Później kroję pierś na kotlety
Kuchnia Vikiorzechowego 1 łyżka kokosu 1 banan syrop klonowy czarne porzeczki, borówki, lub inne owoce Wykonanie: Kasze ugotuj według instrukcji. Do ugotowanej kaszy dodaj wiórka kokosowe, masło orzechowe, pół banana, i rozgnieć widelcem. Całość przełóż do miseczki, dodaj pokrojonego w plastry banana i porzeczki. Całość polej syropem klonowy. Smacznego
KukuleczkiMożna zjeść całą porcję na raz nawet na kolacji - bez konsekwencji :) Więcej pisać nie będę - spróbujcie sami!* Składniki (1 porcja): - 1 średni upieczony/ugotowany batat - 15g kakao - 100 ml mleka kokosowego - słodzik wg uznania (syrop z agawy, daktyli, namoczone daktyle - co tam lubicie) Batata obrać ze skórki. Miąższ batata oraz pozostałe składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Krem przełożyć do miseczki
CookYourselfbułeczki nas zachwyciły. Prostotą wykonania a przede wszystkim smakiem. Piekliśmy już kilka razy, z różnym nadzieniem, z "kokosową czapeczką" i bez czapeczki. Smakują rewelacyjnie. Szczegółowy przepis na blogu Karinki: http://ile-smaku.blogspot.co.uk/ Smacznego
Maminek kulinarnyświeżych drożdży lub 7 g suszonych (tym razem robiłam na świeżych) 2/3 szklanki wody ciepłej 1/4 szklanki miodu leśnego 3 duże jajka 1/4 szklanki oleju (u mnie nierafinowany kokosowy) 1 łyżeczka soli 4-5 szklanek mąki pszennej 1 żółtko roztrzepane z 1 łyżką wody - potrzebne do posmarowania chałki ziarna sezamu do posypania 1 szklanka kremu daktylowego domowego Sposób przygotowania
Blondynka Gotuje1KG.WYDRYLOWANYCH WIŚNI 6DAG.WIÓREK KOKOSOWYCH 50DAG.CUKRU SOK Z 1/2 CYTRYNY 1OP.ŻELFIX ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ PRZEŁOŻYĆ WIŚNIE DO GARNKA I GOTOWAĆ 10 MIN.NASTĘPNIE DODAĆ WIÓRKI,CUKIER,,SOK Z CYTRYNY ŻELFIX.DOKŁADNIE WYMIESZAĆ I GOTOWAĆ JESZCZE 1-2 MIN.PRZEŁOŻYĆ GORĄCY DŻEM DO SŁOIKÓW.ZAKRĘCIĆ I ODWRÓCIĆ DNEM DO GÓRY.PO 20 MIN.Z POWROTEM ODWRÓCIĆ SŁOIKI I WYNIEŚĆ DO PIWNICY
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiNasiona chia najczęściej są wykorzystywane do przygotowania puddingu np. na mleku kokosowym, szczególnie przez entuzjastów zdrowego odżywiania. Dziś podrzucam inny, ciekawy i bardzo smaczny sposób - lemoniadę z chia. Chia - nasina szałwii hiszpańskiej, bogate są w cenne składniki, min. błonnik, liczne minerały i kwasy tłuszczowe omega-3 oraz omega-6. Lemoniada świetnie gasi pragnienie, nawadnia organizm, a przez dodatek chia jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cebula 4 ząbki czosnku 4 listki limonki kaffir 3 cm świeżego imbiru 2 łyżeczki pasty curry olej do smażenia 2 łyżki sosu rybnego 1000 ml bulionu 400 ml mleczka kokosowego 200 g cienkiej fasolki szparagowej 100 g pędów bambusa 3 łyżki posiekanego szczypiorku świeża bazylia tajska sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Mięso kroimy paski, cebulę w kosteczkę, czosnek w plasterki
Kulinarne przygody Gatitysuche" ciasta. Najlepiej z kruszonką. Do tego dodałam dużą ilość kokosu, dzięki czemu było chrupiące. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1 szklaka cukru 1 szklanki oleju 1 szklanki mleka 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 1,5 szklanki jagód 3 łyżki mąki 2 łyżki masła
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawczoraj przygotowałam je w ramach wczesnej kolacji. Idealne A jeśli szukacie innych przepisów, w których doskonale sprawdzą się pieczarki polecam Wam: makaron w lekkim sosie pieczarkowym (na bazie mleczka kokosowego) , jak również ryżowe muszelki w mięsno-grzybowym sosie. Tego typu przepisów znajdziecie sporo na moim blogu, ponieważ uwielbiam pieczarki i bardzo często wykorzystuje je w moich potrawach. *przepis własny Składniki
Słodkie okruszki