Kokosowe kuleczki to idealny pomysł na słodki deser. Składniki: 200 g kokosu 100 g cukru pudru szczypta soli 200 ml mleka słodzonego skondensowanego cukier wanilinowy Wszystkie składniki mieszamy, aby powstała masa. Z tej masy formujemy kuleczki. Układamy je na tacy i schładzamy w lodówce. Smacznego
Pyszności SłodkościWedel Zielony koktajl z roszponką i truskawkami Cytrusowy zawrót głowy Koktajl owocowo-warzywny z truskawkami, szpinakiem i sałatą Koktajl truskawkowy z mleczkiem kokosowym Koktajl truskawkowy z białą czekoladą
Passions hobbies lifeprzedszkolu, a po drugie każdy w rodzinie uwielbia sernik czekoladowy, a ja miałam przy nim mniej pracy i mniej stresu, że mógłby roztopić się w upale. Sernik czekoladowo-kokosowy przygotowałam z tego przepisu —>KLIK. Z tą różnicą, że zrobiłam spód z pokruszonych ciastek, więc całość nie była już bezglutenowa. Sernik ozdobiłam malinami prosto z krzaczka i domowymi bezami
Mienta blogporcja - na blaszkę z piekarnika) 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki orzeszków ziemnych 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki migdałów 1/2 szklanki sezamu 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki rodzynek 3/4 szklanki suszonej żurawiny 1/3 szklanki nasion goji (opcjonalnie) 2 łyżki ciekłego miodu naturalnego 2 łyżki cukru trzcinowego (bakalie kupiłam tutaj ) Przygotowanie: Formę wyłożyć papierem
Kuchcik gotujepewno do powtórzenia! Składniki: 80 g płatków owsianych 40 g płatków quiona 1 garść rodzynek 1 garść orzechów włoskich 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka miodu 3 łyżki skoncentrowanego soku jabłkowego 100% (Natjun) Przygotowanie: W misce wymieszaj płatki z cynamonem, rodzynkami i orzechami. Na patelni rozgrzej olej, a po chwili
Zdrowie na języku :Pjajka ekologiczne - 260 g mąki pszennej (możesz też użyć 240 g mąki owsianej) - 180 g cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - kostka masła - 120 ml mleka krowiego (ewentualnie kokosowe) - 1/4 łyżeczki soli kuchennej - 180 g borówek amerykańskich osuszonych - 3 łyżki malin osuszonych - max. 5 łyżeczek Nutelli W rondelku stapiamy masło, dodajemy mleko, cukier i sól. Mieszamy aby składniki się
SMYKWKUCHNIzrób go w dużej foremce.. Chleb z kaszy gryczanej Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 60 minut Potrzebujesz: 500g kaszy gryczanej niepalonej (białej) 650ml wody 1 łyżka soli olej (najlepiej kokosowy) do wysmarowania foremek *opcjonalnie można dodać do środka lub na wierzch ziarna słonecznika, pestki dyni, kminek, czarnuszkę... co kto lubi Wykonanie: 1 Kaszę gryczaną porządnie przepłucz pod bieżącą wodą
BlendmanKoktajl marchewkowo-jabłkowy Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 1 małe jabłko, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę 1/2 szklanki marchewki (świeżej lub mrożonej) 70ml mleczka kokosowego 100ml soku pomarańczowego 100% 1/4 łyżeczki cynamonu 3-4 kostki lodu *opcjonalnie miód do smaku Wykonanie: 1 Ugotuj marchewki w nieosolonej wodzie. 2 Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera
Blendmanbananowy Koktajl jabłkowo - pomarańczowy Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jagodowo - porzeczkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chia Koktajl kakaowy z pomarańczą i bananem Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami Koktajl owocowy Koktajl owocowy z białym winem Koktajl owocowo - warzywny Koktajl owocowy z płatkami owsianymi Koktajl pietruszkowy Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy
Moja smaczna kuchniaKoktajl jagodowo - śliwkowy z chia i kokosem Składniki: 250 g jogurtu naturalnego 2 garście jagód 3- 4 śliwki cukier lub miód do smaku do posypania nasiona chia i wiórki kokosowe Przygotowanie: Umyte owoce osuszamy, ze śliwek usuwamy pestki. Do blendera kielichowego przelewamy jogurt. Dodajemy jagody i kawałki śliwek. Miksujemy na jednolity płyn. Im więcej dodasz jagód, tym kolor koktajlu będzie
Moja smaczna kuchniapołączenie smakuje :-) SKŁADNIKI 180 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka sody 6 - 7 łyżek mąki gryczanej 1/2 zielonego jabłka (lub inne owoce) olej kokosowy do smażenia Jogurt, jajka i syrop mieszamy razem (wystarczy rózgą, nie musi być mikserem). Następnie dodajemy mąkę i sodę i całość mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Olej rozgrzewamy na patelni
Czary - gary w kuchniwpisów. Kuleczki a'ala rafaello w strzelającej posypce Chłodnik jogurtowy z wiśniami Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla
Codzienna kuchnia niecodzienna500g kurek - 50-100g chudego, wędzonego boczku - 1 duża cebula - 400g dobrej kwaśnej śmietany (u mnie 18% "Jana", bardzo kremowa) - sól i pieprz do smaku - 1/2 łyżki oleju kokosowego (u mnie bezzapachowy) - 1/2 łyżki masła klarowanego (można zastąpić olejem) Dodatkowo: - szczypior do posypania grzybów - i/lub koperek do ziemniaków - ziemniaki lub makaron Kurki dokładnie myję (do wody dodaję łyżkę soli
Smaczne Zdrowemąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 115 gram masła 1/2 szklanki cukru 2 jajka 3/4 szklanki wody czekolada 200ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru wiórki kokosowe Piekarnik rozgrzać do 180C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę zmieszać z proszkiem i sodą. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do masła wlać powoli czekoladę, wbić kolejno jajka
Czerwony GupikPamiętam czasy, gdy z apetytem zjadałam po dziesięć bananów na dzień i nie wyobrażałam sobie dnia bez nich. Być może mi się przejadły, bo ostatnio prawie
Kasia Sarna