śniadania - 47413 przepisów (strona:912/3161)

Bezglutenowe placuszki bananowe z czarna quinoą 176

size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Placuszki bananowe robię w najróżniejszych odmianach, najczęściej na drugie śniadanie. Banan stanowi świetną słodką bazę i zlepia sypkie składniki w masę, z której powstają za każdym razem nieco zmienione, eksperymentalne placki. Inne wersje znajdziecie również na moim drugim blogu

Quinoa Raz!
Bezglutenowy pierniczkowy koktajl z quinoą i karobem 164

font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W klimacie nadchodzących świąt, zrobiłam sobie ostatnio na śniadanie korzenny koktajl na gorąco ;) Wyszło całkiem ciekawie, a w połączeniu z bezglutenowym chrupkim pieczywem, masełkiem i miodkiem zapewniło mi świetny humor na resztę dnia ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej

Quinoa Raz!
Śniadaniowa quinoa z persymoną, suszoną papają i migdałami 110

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dziś kolejna wersja pysznego śniadania z quinoą na ciepło, która w dodatku przywróci do życia wasze jelita. Składniki: 6 łyżek ugotowanej quinoy 4 łyżki bezglutenowych płatków owsianych 2 łyżeczki nasion chia 1 łyżeczka mielonego

Quinoa Raz!
Sałatka z quinoą i cytrusami 133

Ostatnio dostałam od taty piękne pomelo, a następnego dnia udało mi się w końcu kupić pomarańcze moro, więc z radością zrobiłam a drugie śniadanie tą wesołą sałatkę ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 sałata rzymska mini pół pomelo 2 czerwone pomarańcze sok z połowy cytryny 1 łyżeczka miodu czarny sezam. Wykonanie: Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze

Quinoa Raz!
Quinoa z rzodkiewką, czosnkiem niedźwiedzim i olejem rzepakowym 99

korzystania z tego bogactwa naturalnej witaminy C. Natomiast olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego wykazuje działanie antyoksydacyjne. Sałatka poleca się na drugie śniadanie ;) Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy pęczek rzodkiewki pęczek czosnku niedźwiedziego 3 - 4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno sok z 1 cytryny łyżka różowego pieprzu sól Wykonanie: Quinoę przesypujemy

Quinoa Raz!
Bezglutenowe podpłomyki z mąką z quinoy 108

Kocham podpłomyki, chleb wcale nie musi dla mnie istnieć, ale podpłomyki co jakiś czas goszczą w moim menu. Idealne do moczenia w oliwie z oliwek, na śniadanie z twarożkiem i szczypiorkiem, jako kanapka na uczelnię, albo dodatek do aromatycznych dań kuchni indyjskiej. Długo szukałam bezglutenowej receptury, która by się sprawdziła, za zwyczaj wychodziły mi twarde suchary. Te w końcu

Quinoa Raz!
Śniadaniowy koktajl quinoa + sok jabłkowy + bazylia cynamonowa 125

Kupiłam ostatnio bazylię cynamonową, która cudownie komponuje się z sokiem jabłkowym. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wykorzystała tego połączenia do stworzenia koktajlu z quinoą. Lubię je robić na śniadanie, bo są pożywne, zdrowe i szybkie w wykonaniu. Quinoe gotuje dzień wcześniej, rano wrzucam tylko wszystkie składniki do blendera i po chwili mogę popijać koktajl. W międzyczasie tuszuję rzęsy

Quinoa Raz!
Quinoa z młodym bobem, natką pietruszki i dojrzewającą polędwicą 115

Zaledwie kilka doskonałych składników, prostota i jakość, a efekt powala. Danie jest bardzo uniwersalne, można przyrządzić na ciepło, lub na zimno, świetnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, obiad, lub kolacja.  Kolejna moja miłość, młody bób <3 W bobowym sezonie mogłabym się żywić tylko nim, ale po co skoro jest jeszcze quinoa, świeża nać pietruszki i prawdziwy rarytas

Quinoa Raz!
Ciasteczka kukurydziane z otrębami i bakaliami 165

pokroić ciasto na kawałki takiej wielkości jakiej mają być ciasteczka. Piec ok. 20 min. w temp. 170-180*C. Idealne jako deser do szkolnej śniadaniówki, lub z mlekiem na śniadanie

Lubię to gotuję
Placuszki ze śliwkami, masłem orzechowym i płatkami 126

osób lubiących słodnie śniadania lub do pracy do lunch-boxa zamiast kanapek Czytaj więcej

Pasja tworzenia
KASZA JAGLANA Z MASŁEM ORZECHOWYM I KOKOSEM 121

Uwielbiam kaszę jaglaną. Ostatnio często gości u mnie na śniadanie. Ciesze się latem, owocami, więc wykorzystuje ten okres jak tylko mogę. Dzisiaj jaglana z czarną porzeczką, bananem i masłem orzechowym. Cudowny, kremowy smak. Miłego dnia!  Składniki: pół szklanki suchej kaszy jaglanej 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka kokosu  1 banan  syrop klonowy  czarne porzeczki, borówki

Kukuleczki
Batoniki granola 131

się raczej z niczym wartościowym. Jednak ten oto baton granola jest inny niż wszystkie 🙂 Zdrowy, pożywny i pyszny – czyli kombinacja idealna. Jeśli szukacie pomysłu na urozmaicenie dziecku drugiego śniadania do szkoły, to te batoniki są strzałem w dziesiątkę. Ze względu na dużą ilość ziaren są bardzo pożywne i […] Artykuł Batoniki granola pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Koktajl bananowo - brzoskwiniowy 216

ostatnio bardzo jakoś na rękę jest mi zmiksować śniadanie ;-) Chwila roboty, a zdrowo i smacznie :-) W prawdzie cały czas próbuję się przekonać do zielonych dodatków typu glony czy młode zboża, ale wszystko inne jak najbardziej wchodzi w grę :-) W tym dzisiejszym koktajlu smaki fantastycznie się przenikają, a jeśli nie lubicie koktajli z mlecznym dodatkiem, to tu możecie go śmiało

Czary - gary w kuchni
Tapas śniadaniowe 223

Dzisiaj proponuję pyszne i proste śniadanie inspirowane kuchnią hiszpańską i typowymi dla niej produktami. Ze zwykłej kajzerki, pomidora, serka homogenizowanego, jajek oraz oliwek, sera manchego i kiełbasy chorizo przyrządziłem wyborne tapas śniadaniowe.  Do przygotowania dania użyłem: 4 kajzerek, 10 gram masła, 1 pomidora, 50 gram serka homogenizowanego naturalnego, 10 zielonych oliwek, 10 kropel tabasco, 4 jajek, 8 plasterków

Wyprawy kulinarne
Pan Cakes z musem owocowym 131

Śniadania nie muszą nam się kojarzyć tylko z kanapkami:) Warto poświęcić chwilkę czasu i przygotować dla domowników pyszne Pan Cakes z ich ulubionymi dodatkami. Ja zrobiłam placuszki pszenno-żytnie z dodatkiem musu owocowego. Pycha!  Składniki:   szklanka mąki pszennej,  szklanka mąki żytniej,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  3 jajka,  szklanka mleka,  szczypta soli

Z miłości do słodkości