Zielone szparagi z szynką parmeńską

Zielone szparagi z szynką parmeńską

Zielone szparagi z szynką parmeńską

Przepis na : śniadanie

Szparagi to wielka skarbnica witamin i składników mineralnych potrzebnych naszemu organizmowi. Są szczególnie polecane kobietom w ciąży, bowiem odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu, a także wspomagają karmienie piersią. Wyróżniamy 3 rodzaje szparagów: białe , zielone , fioletowe . Zielona odmiana szparagów jest najbardziej delikatna. Zielone szparagi z szynką parmeńską - składniki: pęczek zielonych szparagów (ok. 12-15 szparagów) szynka parmeńska (tyle plasterków ile mamy szparagów) łyżka masła sól Zielone szp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.