Młody nie zastrajkował i ku mojemu zdziwieniu pochłonął również ciecierzycę. Uff, znowu się udało :) Składniki: 2 nieduże cukinie 2 nieduże cebule 3-4 ząbki czosnku odrobina oleju ( u mnie kokosowy rafinowany ) 2 kawałki kiełbasy (u mnie jakaś śląska) 1 szklanka kaszy bulgur pszenny przecier pomidorowy sól pieprz papryka mielona ostra lub łagodna koperek świeży cukier kurkuma liść laurowy ziele
Blondynka Gotujekakao wanilia szczypta soli szczypta cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia ⅓ szklanki kakao Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W międzyczasie przygotowujemy nasze ciasto. W jednej misce mieszamy razem olej kokosowy z miodem, nasionami chia, jajkami i wanilią, w drugiej misce mieszamy mąkę, nasiona kakaowca, cynamon, sól, oraz proszek do pieczenia. Osobno miksujemy banany. W ten sposób mamy przygotowane 3 główne
PaleoLifekuskus. Od czasu do czasu kaszę mieszamy widelcem, aby ziarenka nam się nie skleiły. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku solą , pieprzem , curry i smażymy na odrobinie oleju kokosowego . Szczypiorek z cebulką drobno siekamy, mieszamy z kuskus i usmażonym kurczakiem. Sałatkę dekorujemy pomidorkami pokrojonymi w ćwiartki. Smacznego! Post Sałatka z kurczaka w curry z kuskus pojawił się poraz pierwszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zarumienienia. Ostudzić. Lukier: Do miski przesiać cukier puder, dodać sok z cytryny i tyle łyżek wody aby aby powstał gesty lukier. Pokryć jagodzianki. Można posypać płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi
Smakołyki Asimojemu ;)). Miłego wtorku Wam życzę :))) Składniki na 3 porcje: 1 szklanka kaszy jaglanej chorizo 1/2 cukinii kilka czarnych oliwek 2 ząbki czosnku natka pietruszki kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia Kaszę wrzucam na sitko, przepłukuję chwile pod wodą, żeby pozbyć się goryczki. Do garnka wlewam 2 szklanki wody i wrzucam kaszę. Gotuję do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę
kruche babeczkilodówki pod przykryciem na co najmniej 2 - 3 godziny (u mnie było na całą noc). Kurczaka po wyjęciu z marynaty smażyć na dobrze rozgrzanym oleju (u mnie na kokosowym rafinowany), aby kawałki były dobrze zarumienione i w środku usmażone, ale nie wysuszone. Najlepiej przekroić i sprawdzić czy mają jednakowy biały kolor w środku (powinny być delikatne i soczyste). Przed podaniem
Kuchcik gotujerównież na kolację w domu. Urozmaicać możemy też dodatki podając różne rodzaje ryżu lub chlebki naan. Dzisiaj proponuję wersję sezonową - z żółtą fasolką szparagową, młodymi ziemniaczkami i pomidorami. Mleko kokosowe i orientalne przyprawy, jak garam masala, nadają daniu aromatu i azjatyckiego posmaku
Milion Smakówmojej ocenie - najlepsze. Miękkie i delikatne. Mojemu synkowi smakują bardzo :-) składniki: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 300 g wiórków kokosowych wykonanie: Wł ączam piekarnik i nagrzewam do 160 stopni. Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dosypuję cukier, cały czas miksując. Na koniec wsypuję wiórki i dokładnie mieszam. Na blaszce wyłożonej papierem układam ły żeczką
babka w formiemałym ogniu na lekko natłuszczonej patelni. Polewa: 1 łyżeczka kakao (5 g), 1 łyżeczka miodu pszczelego (6 g), 5-6 łyżeczek mleka do uzyskania konsystencji + pół łyżki wiórków kokosowych (3 g), łyżeczka posiekanych orzeszków ziemnych (7 g) Wartość energetyczna*: 405 kcal 30 g białka 20 g tłuszczów 31 g węglowodanów 4,2 g błonnika ŻELAZO
Vroblewska-fitlifejajka M (130 g) 30 g wiórków kokosowych (1 łyżka = ok. 6 g) Słodzik wedle uznania (u mnie 1 łyżka erytrytolu) Dodatki: 100 g jogurtu naturalnego, pół średniego banana (ok. 70 g ze skórką) Białka ubić osobno, dodać żółtka i wiórki, lekko wymieszać. Smażyć na lekko natłuszczonej patelni. Z jogurtem są najlepsze! Placuszki dobrze smakują nawet na następny dzień
Vroblewska-fitlifemnie bez laktozy (ok. 15 g) 20 g odżywki białkowej (u mnie Allnutrition orzechowa) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 2 duże jajka (ok. 140 g ze skorupką) 3 łyżki wiórek kokosowych (ok. 18 g) Dodatki: 100 g jogurt naturalny, 7 winogron (ok. 50 g) Płatki zalać mlekiem, odstawić na 3 min do wchłonięcia, dodać pozostałe składniki, wymieszać (ciasto wychodzi dosyć rzadkie
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 2 porcje: 2 łyżki płatków jaglanych (ok. 20 g) 2 łyżki płatków gryczanych (ok. 20 g) 4 łyżki wiórek kokosowych (ok. 24 g) 1 łyżeczka kakao (ok. 5 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 miarka odżywki białkowej (ok. 30 g) 2 duże jajka (ok. 140 g ze skorupką) Twarożek: 125 g chudego twarogu, 3 łyżki mleka
Vroblewska-fitlifemąki pszennej, tym razem tortowej „Basia” i 200 g pełnozirarnistej też „Basia) 300 ml mleka sojowego 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego 100 ml oleju kokosowego opakowanie suchych drożdży (7-8 g) szczypta soli Przygotowanie ciasta drożdżowego znajdziecie tu nadzienie: około 400 g wydrylowanych wiśni 100 g cukru kilka goździków Wiśnie zasyp cukrem najlepiej
greenscarfsuche. 6 jajek 2/3 szkl cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego szczypta soli 6 łyżek oleju 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki wiórek kokosowych 20 dag agrestu ok 2/3 szkl czerwonej porzeczki cukier puder do posypania Jajka zmiksować z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodać sól, olej i cały czas ucierając na małych
Smakołyki Asi