łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 300g chudego sera białego 90 g maślanki naturalnej 2 jajka + białko 18g niesłodkiego kakao cukier brązowy, miód lub inne dowolne słodzidło wiórki kokosowe Składniki na spód mieszamy razem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i rozprowadzamy powstałą masę. Podpiekamy 10 minut w 180 stopniach. Ser, maślankę, żółtka i kakao blendujemy razem. Dosładzamy według własnych
Czerwona Porzeczkasyropem zero kalorii od Warszawski Koks . Składniki: 3 łyżki mąki ryżowej 2 jajka 10 tabletek słodziku szczypta proszku do pieczenia aromat śmietankowy truskawki syrop orzechowo-karmelowy ZERO KALORII olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania: Jajka z słodzikiem ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na rozgrzaną patelnię z olejem
Truskawkowa Fiestaszkoda żebyście nie spróbowali :D SKŁADNIKI: - 500g jabłek startych na średnich oczkach +cynamon - bardzo dojrzały banan -100g mąki (u mnie gryczana) - 100g płatków owsianych -50g mąki kokosowej - odrobina proszku do pieczenia +słodzik u mnie 20g erytrolu WYKONANIE: 1. Banana zblenduj z żółtkami oraz słodzikiem. 2. Do banana dodaj mąki, płatki i proszek. 3. Wypełnij tortowinicę
fitolarun.blogspot.compłatki jaglane na mleku kokosowym z truskawkami i masłem orzechowym ~ W końcu nadszedł ten czas kiedy objadam się kilogramami polskich, świeżych i najlepszych na świecie truskawek! ♥ Najlepsze owoce świata... W dzisiejszym śniadaniu wypróbowałam takze pierwszy produkt ze sklepu bioindygo.pl i nie trudno się domyśleć, że było to masło orzechowe ;) Jak wiecie lubię masła o lejące konsystencji - to jest niestety gęste
breakfast of dreams350g Cebula – 2 sztuki Por – 2 małe Cytryna – 1/2 sztuki Czosnek – 3 ząbki Bulion – 800-1000l Tymianek – 1 spora łyżeczka Olej kokosowy – 1 łyżka (do smażenia) Pieprz do smaku Wykonanie: Pora pokrój drobno a cebulę w piórka. W garnku rozgrzej olej i zacznij je smażyć. W międzyczasie posiekaj czosnek i przetrzyj boczniaki
Blendmankoperek, ugotowaną ale już zimną kaszę jaglaną i resztę przypraw. Wszystko mieszam. Z wyrobionego mięsa formuje kotlety obtaczam w bułce tartej i kładę na rozgrzaną patelnie (przeważnie używam oleju kokosowego, jest rewelacyjny! nie czuć smaku kokosa, tłuszczu a zapach też jest całkiem inny niż przy zwykłym oleju). Smażę do uzyskania złoto-brązowego koloru. Życzę smacznego
Kuchnia VikiSkładniki : 1 duże jabłko jajko 3/4 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżka mąki kukurydzianej łyżka posiekanych orzechów włoskich olej kokosowy do smażenia Przygotowanie : Jabłko obrać i zetrzeć na tarce, jajko roztrzepać, dodać miód, cynamon, olej, orzechy i mąkę, starte jabłko - dokładnie połączyć składniki Na koniec dodać płatki i jeszcze
Proste Potrawyktóry trzeba odsączyć ) Krok 2 Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy miękkie masło i mieszamy. Odmierzamy mąką z proszkiem do pieczenia i przesiewamy, dodajemy do jaj.Dodajemy wiórka kokosowe, mieszamy. Krok 3 Formę prostokątną smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i kładziemy odsączony rabarbar.Pieczemy w 17- stopniach 45 minut. Po wyjecie z pieca tak wygląda, stygnie teraz
Różowa kuchniapieczemy w nagrzanym piekarniku do zarumienienia tj. około 15-20 minut. Gotowe :) Studzimy. TOPPING 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka kakao lub więcej - jeśli lubicie 200 mleczka kokosowego z puszki Składniki mieszamy i wylewamy na ostudzoną masę. Wstawiamy do zamrażarki na noc. Na drugi dzień wyjmujemy z zamrażarki, odstawiamy na max 30 min, po czym kroimy i zajadamy. SMACZNEGO
Tetiisheribyć coś lepszego? Nie sądzę :) Składniki: - 200g mieszanki nasion i orzechów (u mnie: słonecznik, nerkowce i orzeszki ziemne) - 150g płatków owsianych (mogą być bezglutenowe) - 6 0g masła lub oleju kokosowego - 60g suszonego mango (i/lub rodzynek, daktyli, moreli..) - 50g siemienia lnianego - 1 jabłko - 1-2 łyżki miodu/syropu klonowego - sok z połowy cytryny - 1 łyżeczka cynamonu - szczypta soli Nasiona, orzechy i płatki
Be Fit Be Strongjednolitą masę. Tak przygotowanym kremem możecie smarować wafle ryżowe, pieczywo chrupkie lub andruty i podawać z owocami. Możecie też krem zmiksować z płatkami owsianymi i jogurtem lub mlekiem kokosowym - powstanie fantastyczny koktajl na śniadanie :-) Jeszcze inna możliwość to zmieszanie kremu z bakaliami i granolą lub pokruszonymi herbatnikami - po schłodzeniu otrzymacie fantastyczny deser
Czary - gary w kuchnimleka ciepłego 25 g świeżych drożdży lub 7 g suchych (1 opakowanie) 60 g cukru ziarenka z 1 laski waniliowej 80 g roztopionego masła 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy olej nierafinowany ) 1 jajko 1 żółtko (białko do posmarowania chałki) 1/2 łyżeczki soli Kruszonka: 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła roztopionego Sposób przygotowania: Na początku
Blondynka Gotujemasłem orzechowym wygrywa. Tylko 5 składników i 5 minut pracy. Zdrowa Sycąca Słodka - naturalnie! Kremowa Orzechowa I wyjątkowo pyszna!!! SKŁADNIKI 50 g płatków owsianych 125 g mleka kokosowego / migdałowego 1 łyżka nasion chia 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka syropu klonowego TOPPING banan, truskawki KROK PO KROKU 1. W słoiku wymieszaj mleko, chia, oraz masło orzechowe. Możesz dodać
Tetiisherijogurtu to klasyczna i pyszna propozycja na letnie śniadania i przekąski. POTRZEBUJEMY (na jedną porcje) 2 duże nektarynki 1/2 banana kilka łyżek gęstego jogurtu garść borówek wiórki czekoladowe i kokosowe (opcjonalnie) Nektarynki i banan miksujemy blenderem na mus. Układamy w słoiku: jogurty, mus owocowy, borówki. Posypujemy wiórkami i gotowe. Pięknie, zdrowo i pysznie. Zainspirujcie się:) SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWA