pieprzem. Dokładnie mieszamy (rozbijamy je) widelcem. Puszkę z tuńczykiem otwieramy, odlewamy olej. Samego tuńczyka lekko rozdrabniamy widelcem i przekładamy do jajek. Całość lekko mieszamy. Na wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego lub oliwy z oliwek patelnię wylewamy naszą masę. Omlet smażymy na mały ogniu. Gdy góra zacznie się lekko ścinać patelnię przykrywamy pokrywką. Smażymy do ścięcia. Omlet przekładamy na talerz. Wierzch posypujemy
Słodkie okruszkiBiałe szparagi często traktowane są po macoszemu. Zupełnie bez powodu. Ich goryczkowaty smak nie musi być w potrawie wyczuwalny. 1 pęczek białych szparagów 500 ml wody 1 łyżka oleju kokosowego 1 pomarańcza – sok Wodę gotujemy z olejem. Szparagi obieramy i łamiemy na mniejsze kawałki – główki odkładamy na później. Szparagi gotujemy we wrzątku, a gdy będą już miękkie przy
KucharzycaSkładniki: 1 cała pierś kurczaka 2 sałaty rzymskie baby 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka smalcu gęsiego -można kupić w sklepie kaufland sok z 1/2 cytryny 1łyżka natki pietruszki 1 łyżeczka tymianku 1,5 łyżeczki papryki czerwonej wędzonej 2-3 ząbki czosnku w plasterkach pół cebuli pokrojonej w kostkę 7-8 pieczarek pół czerwonej papryki sól Wykonanie Umyta
w mojej kuchninależy to traktować. Cukier, cukier, cukier. Którą wersję wybierasz? Przepis Składniki Ciasto 2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1-2 łyżki kakao olej kokosowy (do smażenia) syrop klonowy (opcjonalnie)* Nadzienie serek + banan twarożek + miód / syrop klonowy/banan Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą i smażyć na patelni z dwóch stron. Gotowy placek
lady-och-mistrzyni.blogspot.commieszanki mąk (ja użyłam 1 szklanki mąki z manioku , 1 szklanką mąki z tapioki i 0,5 szklanki mąki ryżowej) 0,5 szklanki cukru trzcinowego 4 łyżki oleju kokosowego 2 jajka 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka sody Masa: 3 szklanki mleka 1 szklanka kaszy jaglanej 2 łyżki cukru z wanilią 1 laska wanilii 150 g masła 3 łyżki syropu
Czary - gary w kuchniowoce się rozmrożą i puszczą sok. Owoce (wraz z sokiem) nakładamy na wierzch owsianek (obu porcji). Obie porcje owocowej owsianki posypujemy mieszanką ziaren (prażony słonecznik, sezam, orzechy arachidowe, wiórki kokosowe i płatki migdałów). Pucharki z owsianką podajemy od razu (jeszcze ciepłe). Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkijeszcze ciepłe :) Składniki: 1 opakowanie kleiku ryżowego 1szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g margaryny lub masła 3 jajka 4 łyżki wiórek kokosowych marmolada Margaryne lub masło zmiksować z jajkami na jednolitą masę. Dodać cukier puder, mąkę, a następnie resztę składników i dalej wyrabiać ręką. Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego
kuchnia doskitruskawkowo-rabarbarowa 200 g płatków owsianych 60 g łuskanego słonecznika 50 g pestek dyni 30 g siemienia lnianego po 40 g orzechów laskowych i migdałów 3 łyżki oleju kokosowego szczypta soli syrop owocowy: dowolny domowy w il. 125 ml lub taki jak poniżej :) 3 ogonki liściowe rabarbaru 1 szkl. truskawek 200 ml wody 4 łyżki cukru trzcinowego
Dzieje kuchennej Wiewiórychleba, ale świetnie się sprawdza w ciastach, a poza tym ta była pierwsza z brzegu i nie chciało mi się szukać w spiżarni) 100 g innego masła roślinnego (najlepiej kokosowego) 1 średni banan 50 g cukru trzcinowego szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia kruszonka: 100 g mąki 70 g masła roślinnego 30 g cukru wykorzystałam też kruszonkę, która została
greenscarfniestety nie został pokochany przez moje dzieci. Aby go przemycić musiałam posłużyć się podstępem. I tak powstały ciasteczka. Bardzo zdrowe, pyszne, lekkie i mięciutkie. W dwóch wersjach: z wiórkami kokosowymi i płatkami żurawiny. Pycha:) Potrzebujemy: 2,5 szklanki amarantusa ekspandowanego 1/2 szkl. płatków owsianych 2 jajka 1/3 szkl. brązowego cukru 4 łyżki roztopionego masła 2 dojrzałe banany
WYSPA SZCZĘSLIWAChlebek bananowy to coś pomiędzy pysznym słodkim chlebkiem a ciastem. Ma w sobie cudownie pyszne dodatki takie jak suszone owoce, orzechy, czekoladę, wiórki kokosowe oraz miód , które możemy dowolnie zmieniać według naszych upodobań. Ja dodałam orzechy włoskie oraz żurawinę. Pamiętajmy, że im bardziej dojrzały banan , tym bardziej jest słodki, dlatego z umiarem dodajemy cukier:) Potrzebujemy: 150 g rozpuszczonego masła
WYSPA SZCZĘSLIWAPudding Chia- pyszny i zdrowy. Każdy lubi przygotowywać go po swojemu. Bardzo popularny jest ten z mleczkiem kokosowym, ale ponieważ ja nie należę do entuzjastów , przygotowałam swój na bazie mleka, kakao oraz miodu. Całość dopełnia domowa konfitura z kawałkami truskawek. Polecam . POTRZEBUJEMY (na 4 porcje) 11/2 szklanki mleka( krowiego, sojowego, migdałowego) 2 łyżki miodu 6 łyżek nasion Chia 4 łyżki
WYSPA SZCZĘSLIWAfarsz. Zawijałam je kolejno. Posypałam naleśniki startym parmezanem i chwilę podgrzałam w piekarniku. Smacznego! Polecam również naleśniki: ZE SZPINAKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MASCARPONE CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI KOKOSOWE NALEŚNIKI Z MANGO W SYROPIE POMARAŃCZOWYM Z SYROPEM KLONOWYM I MASCARPONE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM
potrawyregionalnesoli 0,5 szklanki drobnego cukru do wypieków 0,5 szklanki mąki ryżowej skórka starta z jednej limonki sok z połowy limonki 1 łyżka oleju kokosowego lub rzepakowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Ponadto : 1 banan dojrzały sok z limonki lub cytryny 2 łyżki rodzynek 4-5 sztuk
vaniliowoczekoladowa