kokosowe - 19941 przepisów (strona:941/1330)

Trifle z adwokatowym ryżem, kiwi i ananasem 102

znaleźć sposób, na deser który spowoduje że będę w stanie go zjeść, a może nawet polubię. I chyba mi się udało, bo mi smakowało. To połączenie ryżu jaśminowego, mleka kokosowego, ajerkoniaku, domowego kisielu z kiwi i ananasa oraz anyżków. A zapomniałabym i kremu custard. Wszystko w maleńkim deserze, który nie tylko ładnie wyglądał ale i smakował. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mięso mielone z indyka z pełnoziarnistym makaronem i pomidorem 145

wczesną kolację. Składniki: 100g mięsa mielonego z indyka 50g makaronu penne pełnoziarnistego  1 średni pomidor przyprawy do mięsa: pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej i osolonej wody wrzucamy makaron i gotujemy go al dente (7-8 minut). Między czasie doprawiamy mięso mielone z indyka przyprawami. Pomidora myjemy, osuszamy

Truskawkowa Fiesta
Szarlotka szybko znikająca 172

jabłkami najeżone wspomnieniami Smakołyki Asi -  Szarlotka królewska z bitą śmietaną Kulinarna Maniusia -  Jabłecznik na zimno Izioni pyszne smaki -  Jabłecznik z prażonymi jabłkami Cafe amaretto -  Jabłecznik kokosowy z budyniem Esmeralda ze smakiem -  Torcik jabłkowy z mascarpone

Ewusiowe Smaki
"Stefan" - ciasto bez pieczenia 211

pewno Wam zasmakuje.  *blaszka 25*34 cm Składniki: 40 sztuk herbatników kakaowych 1,5 l mleka 1.5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki drobnych wiórek kokosowych 300 g masła 200 g  czekolady mlecznej z kawałkami orzechów 1/4 szklanki śmietanki kremówki (lub ewentualnie mleka) Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia, dno wyłożyć połową herbatników. Kaszę mannę wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Koktajl truskawkowy 123

każdy lubi. A Wy w dzieciństwie jedliście ryż lub makaron z koktajlem? Składniki: Truskawki – 600g Orzechy nerkowca – 100g Daktyle – 100g Wanilia – 1 łyżeczka/laska Mleczko kokosowe – puszka Mięta (świeża) – garstka Wykonanie: Truskawki daj na kilkanaście minut do zamrażarki, aby dobrze się schłodziły. Daktyle i nerkowce namocz w zimnej wodzie na noc (minimum 30 minut

Blendman
Kasztanki bez cukru i masła 170

posmakują :) Składniki: 170 g ciastek owsianych, można upiec samodzielnie lub kupić dobrej jakości bez sztucznych dodatków  4 łyżeczki mleka w proszku 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju kokosowego, ew. masła klarowanego  6 łyżek mielonych orzechów włoskich 1 łyżka miodu lub dowolnego słodzika  2 łyżeczki kakao Ciastka zmielić na drobny pył. Olej rozpuścić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać

Chocolate Muffin Blog
Niedziela w kuchni 137

ciepłego piekarnika. Wyciągamy i na roztopionej czekoladzie układamy po jednej malinie. Na kolację lub przekąskę sałata na ciepło 2 papryki 1/2 cebuli 3 garści miksu sałat 1 łyżka oleju kokosowego Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krótko warzywa. Zmniejszamy ogień i dusimy dodając sałatę. Mieszamy często, aż sałata zwiędnie. Podajemy na ciepło

Kucharzyca
Frisco.pl nowa kampania agencji Streetcom 107

Zakupy w Frisco.pl są łatwe i wygodne. Asortyment jest szeroki (12 000 produktów) i bez problemu udało mi się skompletować zamówienie. Bardzo cieszy mnie ogromy wybór zdrowej żywności - oleje kokosowe, mleko sojowe czy syrop z agawy i tapioka. Wszystkie zakupy mogę zrobić w jednym sklepie, bez konieczności odwiedzania stacjonarnego sklepu ze zdrową żywnością. Bardzo lubię zakupy online, bo mieszkam

Gotowanie i blogowanie
Dietetyczne curry z indyka 137

przygotowanie curry jest trudne? Oczywiście że nie. A co zrobić, żeby curry było dietetyczne, nie używając mleczka kokosowego, bo ono niestety należy do składników kalorycznych? Odpowiedź jest bardzo prosta, wystarczy użyć jogurtu. Jogurt w połączeniu z przyprawami typowymi dla kuchni indyjskiej stworzy idealne, pyszne curry, do tego dużo warzyw i mamy zdrowy, dietety czny obiad. Przepis od naszej pani dietetyk

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kakaowa tarta z cytrynowym kremem lemon curd 165

jeszcze ciepłego, dodać masło i zmiksować do uzyskania aksamitnego kremu. Na upieczone ciasto wyłożyć ciepły jeszcze krem cytrynowy. Tartę podawać dobrze schłodzoną w lodówce. Lubicie tarty? Może spróbujecie także kokosowej tarty z bitą śmietaną i bezami ? A może waniliowej tarty z gruszkami lub kakaowej tarty z musem z rabarbaru i melona z bezą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Masa kajmakowa – wegański kajmak 142

tubkach lub kajmakiem? Składniki: Napój ryżowy w proszku – 115g (sprawdź czy na pewno produkt jest wegański) Cukier trzcinowy – 130g Mleko sojowe – 120ml (lub inne roślinne) Olej kokosowy – 30g Sól – szczypta Wanilia – 1-2 łyżeczki (opcjonalnie) Wykonanie: Cukier wraz z napojem w proszku umieść w kielichu blendera i miksuj około minuty – ma powstać proszek

Blendman
Czekoladowy tort z owocami 105

pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
MAKARON Z KURCZAKIEM, BOCZKIEM I KOZIM SEREM W KREMOWYM SOSIE 208

dałam twardego w plastrach) kartonik 250-300 ml śmietany 12% (dałam pół na pół z kremówką 30%) 1 łyżeczka majeranku suszonego 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju (rzepakowego, kokosowego) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 0,5 łyżeczki suszonego tymianku sól i świeżo zmielony czarny pieprz listki bazylii WYKONANIE: Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i pozostaw makaron

Słodko-Słony Świat Ilony
Kruche ciasto z kremowymi brzoskiwniami 112

wielkości blachę lub tortownicę max 26 cm: kruche ciasto: 400 g mąki (użyłam 250 g pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 150-200 ml wody po gotowaniu fasoli/ciecierzycy (śmiało używać tej z puszki

greenscarf
Proste wegańskie czekoladowe ciasteczka 148

ponieważ są, podobnie jak ona, równie oszałamiające.  Składniki na 12 ciasteczek: 120 g zwykłej pszennej mąki 1/3 łyżeczki proszku od pieczenia  30g kakao 100g cukru (u mnie kokosowy, ale może być dowolny) 100g wegańskiej margaryny (u mnie zawsze ALSAN-bio) 50g górskich płatków owsianych 1-2 łyżki roślinnego mleka 30-40g ciemnej czekolady (pokrojonej w drobne kawałki

Roślinna - blog wegański