wielkości blachę lub tortownicę max 26 cm: kruche ciasto: 400 g mąki (użyłam 250 g pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 150-200 ml wody po gotowaniu fasoli/ciecierzycy (śmiało używać tej z puszki
greenscarfponieważ są, podobnie jak ona, równie oszałamiające. Składniki na 12 ciasteczek: 120 g zwykłej pszennej mąki 1/3 łyżeczki proszku od pieczenia 30g kakao 100g cukru (u mnie kokosowy, ale może być dowolny) 100g wegańskiej margaryny (u mnie zawsze ALSAN-bio) 50g górskich płatków owsianych 1-2 łyżki roślinnego mleka 30-40g ciemnej czekolady (pokrojonej w drobne kawałki
Roślinna - blog wegańskiwięc ja mieszałam swoją masę ok.2-3 minuty. Można oczywiście dłużej, ale nie ma takiej potrzeby. Gotową masę wyłożyć do dwóch przygotowanych wcześniej form (u mnie delikatnie przesmarowane olejem kokosowym). Masę dokładnie ubić miejsce przy miejscu łyżką maczaną w wodzie, całość wyrównać i obsypać ulubionymi ziarnami, u mnie siemię lniane i sezam, (każdy z moich chlebów ma inną posypkę
Smaczne Zdrowesylwetkę, ale również dla maluchów. Wątpliwe, aby nie zasmakowało! A jakie są wasze ulubione smaki koktajli? Składniki: Banany – 2 zamrożone Mleko roślinne – 500ml (u mnie mleko kokosowe ) Daktyle – 10 sztuk (jeśli używasz suszonych zamocz je wcześniej) Masło orzechowe – 8 łyżek Wanilia – 1 laska Cynamon – 1 łyżeczka Kakao – 3 spore łyżeczki Sól – szczypta
Blendmankawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą, gładką masę. Masa w konsystencji powinna przypominać tradycyjne ciasto naleśnikowe. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni (z odrobiną np. oleju kokosowego lub oliwy z oliwek) z obu stron na złoty kolor. Placuszki powinny być wielkości małego talerzyka deserowego. Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami. Smacznego Notes Przepis własny By Magdalena beta
Słodkie okruszkiPomysł na bardzo proste i efektowne śniadanie. Składniki na jeden omlet (12cm): 1 jako łyżka mąki pszennej odrobina soli odrobina cukru pudru (opcjonalnie) masło lub olej kokosowy do natłuszczenia patelni
Diteczlekko ciepłą żelatynę dodać do ubitej kremówki i szybo ubić oraz wylać na wierzch ciasta, szybko i sprawnie rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu ciasto posypać wiórkami białej czekolady lub wiórkami kokosowymi
Jadło i czytadłotylko udało mi się zrobić w oparciu o składniki dostępne w Polsce. Najważniejsze to przyprawy, cebula, czosnek i imbir z których robi się sos rozcieńczony później pomidorami, mlekiem kokosowym, czy wodą lub bulionem
Milion SmakówBajecznie się po nim zasypia. Przepis na jedną porcję: szklanka mleka roślinnego łyżeczka pasy z kurkumy pół łyżeczki suszonego imbiru lub 1 cm świeżego startego na tarce łyżeczka masła kokosowego łyżka syropu klonowego lub agawy Przygotowanie: pogrzej mleko i dodaj wszystkie pozostałe składniki
greenscarfwymieszamy nasiona z wodą nie będą miały żadnego smaku, można je wtedy doprawić cynamonem, wanilią, miodem lub syropem klonowym. Składniki na 1-2 porcje: 200 ml mleka (może być kokosowe, migdałowe, ryżowe lub jakie lubicie) 3 łyżki nasion chia 1 łyżka syropu klonowego lub miodu 1 mango Przygotowanie: Mieszamy mleko z syropem klonowym lub miodem i nasionami chia, kilkakrotnie powtarzamy
Smakowity Blog Kulinarnytrzeba to zmienić i już. Proste, prawda? Weekendowe ciacho! SKŁADNIKI: -kasza jaglana ½ szklanki (100g), -wrząca woda 1,5 szklanki, -mleko roślinne ½ szklanki, -kakao 20g, -banan 1 sztuka, -olej kokosowy 5g, -ksylitol ¼ szklanki (można śledzić czymś innym). WYKONANIE : Kaszę płuczemy wrzącą wodą, następnie zalewamy 1,5 szklanki(również wrzątku i gotujemy do wchłonięcia. Dodajemy resztę składników I dokładnie blendujemy. Masę przelewamy
fitolarun.blogspot.comsiemienia lnianego 10 czubatych łyżek mielonego siemienia lnianego 1 szklanka ziaren słonecznika 1/2 szklanki płatków migdałowych 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżeczki soli 5 łyżek płynnego oleju kokosowego 1 i 1/2 szklanki letniej wody 1. Wszystkie składniki razem mieszamy. Zalewamy wodą - czekamy min. 40 min - aż nasza masa napęcznieje. 2. Piekarnik nagrzewamy do 185st bez termoobiegu
dlaSmaQopcję znacznie bardziej wartościową dla naszego organizmu. Smacznego! Składniki: 1 szkl. suchej kaszy jaglanej 2 szkl. mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 0.5 szkl. pestek słonecznika 0.5 szkl. wiórek kokosowych 0.5 szkl. rodzynek 0.5 szkl. suszonej żurawiny 0.5 szkl. posiekanych orzechów łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy 1 dojrzały banan Wykonanie: Kaszę jaglaną opłukać i ugotować na mleku. Dodajemy cukier i mieszamy
psgotujemyok.15 placuszków 100 g kaszy jaglanej 50 g mąki ziemniaczanej banan (najlepiej bardzo dojrzały) jajko +/- 1,5 szklanki mleka łyżeczka ksylitolu (cukru brzozowego) czubata łyżeczka sody olej kokosowy Przygotowanie: Suchą kaszę uprażyć w garnuszku do czasu, aż poczujemy przyjemny zapach. Zalać szklanką wody, zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie płyn. Zajmie
Kuchnia Elliecebula garść świeżej kolendry 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry 2 łyżki przecieru pomidorowego 1/4 szklanki wina białego sól masło klarowane lub olej kokosowy Fileta pokroić w dużą kostkę, posypać solą i garam masala, odstawić na 1 godz. Roztopić tłuszcz i wrzucić pokrojoną cebulkę, przesmażyć dodać marchewkę a po chwili rozgnieciony czosnek, poddusić.Odstawić
harrisa