Mieszamy aż masa zgęstnieje. Ciepłą masą przekładamy biszkopt. Okrągłą foremką wycinamy mini torciki. Każdy mini torcik polewamy polewą czkoladową (może być rozpuszczona czekolada), ozdabiamy bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi. Możemy ozdobić wiśniami. Smacznego
Salonik smakównaszej kuchni od dnia, w którym powstał w niej po raz pierwszy; - kropką nad "i" w tym królewskim śniadaniu są chrupiące płatki migdałowe (nieprażone) albo, jeśli wolicie kokos, chipsy kokosowe (prażone lub nie); - i żeby było całkiem pięknie, dołóżcie jeszcze listki mięty do dekoracji, której mnie wtedy zabrakło, do tego kawusia i... z takim starterem wolny poranek można zaczynać
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmałe ziarenka! :D Pudding z ich użyciem zawsze wychodzi wyśmienity :) Dodałam do niego jogurt naturalny i świeże borówki :) Pycha! Składniki (1 porcja): 2 łyżki nasion chia 200 ml mleka kokosowego 3 łyżki jogurtu naturalnego garść świeżych borówek Przygotowanie: Do słoiczka lub innego naczynia z pokrywką wsyp nasionka chia i zalej mlekiem. Wstrząśnij. Po 10 minutach ponownie wstrząśnij. Wstaw do lodówki
Zdrowie na języku :Psmakują tak, jak tradycyjne kokosanki, ale są bardzo smaczną alternatywą i można je jeść bez wyrzutów sumienia ;) Przepis znaleziony tutaj . Składniki: 2 średnie przejrzałe banany 1,5 szklanki wiórek kokosowych 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych (zmielonych) pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli ewentualnie : 20 dag gorzkiej czekolady + kilka łyżek mleka(ja pominęłam) Banany obieramy i rozgniatamy dokładnie widelcem
FitKotpieczenia- 1-2 łyżeczki (ja użyłam 2, ale moim zdaniem faworki mogły być niższe i 1 w zupełności by wystarczyła ) Cukier puder-płaska łyżka Sól- szczypta łyżka oleju kokosowego - można pominąć(ten składnik dodałam od siebie) Składniki wsypać do miski i wyrobić ciasto, które następnie należy rozwałkować cienko i kroić w paski. Każdy pasek przeciąć w środku i wywinąć przez
FitKotkrem z pomidorów udekorowany musem gorgonzola z delikatną nutą brandy Zupa Tom Kha Gai podana w wersji Shot Soup ( 9 zł ) - pikantna tajska zupa z kurczakiem na mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej Sałatka Ciepła Koza ( 18 zł ) - mix sałat z ciepłymi grzankami z serem kozim, pomidorkami koktajlowymi i sosem miodowym vinegrette, posypana prażonymi orzeszkami pinii Ciepła Koza Herbata
Atlas Smakówznowu ...:) 100 g popping z amarantusa 4 łyżki miodu majowego łyżka oleju 4 łyżki suszonych owoców ( u mnie rodzynki i żurawina ) 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki wiórek kokosowych Pestki uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wymieszać. Niewielką blaszkę ( tak aby grubość batonika wyszła ok 1 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić składniki. Zapiekać w piekarniku
Atlas SmakówLubię takie śniadania kiedy jest słodko, zdrowo i bardzo smacznie. Kochani polecam, danie robi się samo! Składniki (2 duże lub 4 mniejsze porcje): 1/2 szklanki tapioki 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka mleka krowiego 2 łyżki cukru garść świeżych jagód opcjonalnie syrop klonowy do podania Tapiokę zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie gotujemy 15 minut na wolnym
Mango Papajajest strasznie, na prawdę, choć ta igła do przyjemnych nie należy :/ Po oddaniu dostajemy "posiłek regeneracjyjny" o wartości 4500 kcal, czyli np. w Dębicy 9 czekolad (3x3 smaki - mleczna, kokosowa i teraz orzechowa, kiedyś z bakaliami) i kawę/herbatę jeśli chcemy i zakładają nam małą czerwoną książeczkę do wpisów. Po pierwszym razie byłam strasznie zmęczona. Na początku jak dużo
W kuchni bez szafeknatki pietruszki - może być świeża, ja akurat nie miałam 2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki lubczyku suszonego 2 łyżki ziaren lnu złocistego sól do smaku olej do smażenia - użyłam kokosowego (tylko taki miłam;) Przygotowanie: Cebulę i czosnek posiekać i poddusić w rondelku (ja dusiłam bez oleju) Bób i koperek zmiksować na w miarę gładka masę (nie ma to być pasta
pyszne zdrowościnagrzanego do 180 stopni- piekę w tej temp. ok 15- 20 minut. Często mieszam ciasta ze sobą, Uzyskuje bardzo ładnie wyglądające i smaczne muffiny. Ozdabiam je: czekoladą wiórkami kokosowymi jabłkami orzechami
The Sweet Damselłyżka = 12 g 1 łyżeczka = 4 g Kakao gorzkie: 1 łyżka = 8 g 1 łyżeczka = 3 g Wiórki kokosowe: 1 szklanka = 115 g 1 łyżka = 8 g Kasza manna: 1 szklanka = 190 g 1 łyżka = 12 g 1 łyżeczka
The Sweet Damselpieczenia 1/4 łyżeczki soli 3 łyżki kakao 2 jajka 150 g masła 165 g cukru 170 ml mleka 0,5 szklanki posiekanych orzechów laskowych 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka miodu Wykonanie: Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. Rozpuścić masło z cukrem (odstawić do ostygnięcia). Do suchych składników dodać masło z cukrem,miód, mleko, jajka oraz orzechy. Wymieszać
The Sweet DamselPyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu babka. Możemy ją zmodyfikować i dodać np. kakao, wiórki kokosowe, bakalie lub ulubiony aromat. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 4 całe jajka 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia ulubiony aromat Przygotowanie: Jajka należy utrzeć z cukrem, dodać wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę pszenną
The Sweet Damsel