mielonego z łopatki 1 czerstwa bułka 1 jajko sól i pieprz do smaku 10 dag sera camembert z zielonym pieprzem bułka tarta olej do smażenia np. kokosowy PRZYGOTOWANIE : Czerstwą bułkę moczymy w wodzie. Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odciśniętą czerstwą bułkę i 2 łyżki bułki tartej - wyrabiamy na jednolitą masę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiskładniki: 3 łyżki nasion chia 250 ml mleka (zwykłego, migdałowego, orzechowego, ryżowego, kokosowego – pół na pół z wodą lub ze zwykłym mlekiem itp.) 2 łyżki miodu (lub więcej, do smaku) 3 łyżki kakao dodatkowo: konfitura malinowa lub wiśniowa do podania wykonanie: Do mleka dodajemy nasion chia, kakao i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się kakao. Odstawiamy
Domowy Smak Jedzeniaśnieżką na sztywno, na końcu dodajemy pozostałą część tężejącej galaretki i miksujemy do połączenia. Ubitą śmietanę łączymy z serem i delikatnie mieszamy. składniki na kokos smażony: 100 g wiórków kokosowych 50 g masła 80 g cukru kryształu wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy i podsmażamy na patelni. dodatkowo: ok. 2 -3 łyżki dżemu np. z czarnej porzeczki Wystudzone biszkopty przekładamy masą serową
Domowy Smak Jedzeniaoliwek lub dowolny olej 1 szt jajko Sposób przygotowania Mąkę mieszamy dokładnie z proszkiem do pieczenia, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (np. olej kokosowy, rzepakowy) i smażymy porcje z obu stron
Kucharzycapapier do pieczenia. (Ja po lekkim ostudzeniu formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego i każdą z nich delikatnie spłaszczałam.) Zostawić do wyschnięcia/stężenia. Część płatków owsianych można zastąpić wiórkami kokosowymi, rodzynkami - czy innymi bakaliami
Di gotujekuskusem potrzebujemy: 1 bulwa fenkułu 10-15 cm łodygi pora 2-3 łodygi selera naciowego 100-200 g pieczarek 40 g kuskusu 20 g czerwonej soczewicy 1 łyżeczka oleju kokosowego sól i kolendra mielona do smaku Na patelni lub w woku podgrzewamy olej. Warzywa kroimy w cienkie talarki i wrzucamy do woka. Smażymy krótko, a następnie zmniejszamy ogień i dusimy
Kucharzycapełnoziarnistej - 200g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 45g soli himalajskiej - 250g zakwasu żytniego (można zastąpić orkiszowym ) - 250g zakwasu orkiszowego (można zastąpić żytnim ) - 1100 g (ml) wody źródlanej lub filtrowanej Dodatkowo: - olej kokosowy lub oliwa do przesmarowania formy - otręby orkiszowe (lub inne) do obsypania formy W misie miksera umieścić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać, ja nie wyrabiam długo, mieszam tylko do połączenia składników
Smaczne Zdrowekokos oblane czekoladą czyli domowa podróbka słynnych batoników. Może wizualnie nie są przepiękne ale w smaku po prostu bomba! Składniki na około 20 niedużych batoników: 200 g wiórek kokosowych (najlepiej drobnych) 125 ml śmietanki 30% 60 g cukru pudru 3 łyżki rumu (lub więcej) 80 g masła 200 g czekolady (najlepiej pół na pół mleczna z deserową) 2 łyżki mleka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCzekoladowy budyń/krem z kaszy jęczmiennej podany z wiórkami kokosowymi suszonym daktylem - jedno z najlepszych śniadań od dawna. to będzie dobry dzień. i wcale was nie nabieram, choć dzisiaj Prima Aprilis. Przepis: własny / 1 porcja/ składniki: 50 g kaszy jęczmiennej /użyłam drobnej/ 250 ml mleka/wody (użyłam domowego gryczanego i wody w ilości 1:1) 50 ml wrzątku
tost z dżemempojęcia jeszcze co to ani z czym to się je, ale chętnie spróbuję), nasiona chia (je bardzo dobrze znam i chętnie zrobię z nich deser z mlekiem kokosowym i jakimś musem), jagody goi (same w sobie nie są dla mnie rarytasem, ale lubię używać ich do dekoracji – z Bio Planet wyglądają naprawdę fajnie, ponieważ mają piękny i soczysty kolor
Blendmanszklanka mąki 1 jajko 10 dag cukru ½ szklanki mleka 8 dag margaryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki kakao ½ łyżeczki sody oczyszczonej 15 dag dżemu tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie ciasta na spód placka: Margarynę zmiksować z dżemem, dodać jajko, cukier i stopniowo dodawać mleko. Mąkę wymieszać z kakao, cynamonem, sodą oczyszczoną i połączyć z margaryną i dokładnie
Tradycyjna KuchniaSkładniki: Spód: 280g orzechów (użyłam włoskich) 180g suszonych daktyli szczypta soli Środek: 500g orzechów nerkowca 180ml świeżego soku pomarańczowego 120ml syropu z agawy lub syropu klonowego 150ml roztopionego oleju kokosowego sok wyciśnięty z 1 cytryny szczypta soli skórka starta z 1/2 pomarańczy Wierzch: 150g jagód świeżych lub mrożonych Spód: 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około
Mała Cukierenkaokoło 15 muffinek (Erykowi wyszło 10, może to kwestia wielkości foremek) - 1,5 szklanki mąki (pół na pół zwykła pszenna i pełnoziarnista) - 1,5 szklanki mleka (najlepiej roślinnego np. kokosowego lub sojowego) - 1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego - 0,5 szklanki puree jabłkowego (zblendowane 2 małe jabłka) - 3/4 szklanki ksylitolu (lub innego słodzidła) - u nas ksylitol z BadaPak.pl - 1/3 szklanki
two broke sistersSkładniki: 0,5 kg serka twarogowego chudego 4 jajka 50 g mąki kokosowej 125 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki ksylitolu czekolada gorzka migdały Wykonanie: Ser biały, jajka, jogurt i mąkę miksujemy na jednolitą masę. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy 40 minut. Po zakończeniu zostawiamy ciasto w piekarniku aż ostygnie. Następnie wkładamy
Bike By Lifeziemniaczanej) 3. kaszę jaglaną firmy BIO PLANET 4. Morwę białą ZIELONY SMAK (suszony owoc morwy, smakiem przypomina rodzynki) 5. Rebel Kitchen Mylk REBEL KITCHEN (napój z mlekiem kokosowym) Więcej Informacji na temat FitloveBox znajdziecie tutaj >>>> http://bit.ly/1U9oHs0
Sylwetka Od Kuchni