ricotty kropelka aromatu waniliowego 1-2 łyżeczki miodu, stevii, erytrolu 100g serka homogenizowanego Składniki dokładnie wymieszać za pomocą łyżki. Wystudzone spodu nadziewać kremem. Można posypać kakao lub wiórkami kokosowymi. Po nałożeniu kremu przechowywać w lodówce. Smacznego
Chocolate Muffin Blogktóry zwiększył zawartość białka w cieście. Więcej o nim znajdziecie pod przepisem. A tym czasem zapraszam Was na słodką mleczno-serową pokusę :) Spód: 120 g daktyli 100 g mąki kokosowej 100 ml mleka Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 4 jaja słodzidło (u mnie 2 łyżki ksylitolu, 2 łyżki syropu klonowego) 50 g białkofitu (Sorel) Przygotowanie: Składniki
Zdrowie na języku :Pmąki 1 ½ szklanki cukru 4 jajka 20 dag masła 25 dag twarożku homogenizowanego ½ szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag dowolnych bakalii tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Miękkie masło utrzeć z cukrem, twarożkiem, żółtkami i śmietaną. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz sztywno ubitą piane z białek i bakalie. Delikatnie i dokładnie
Tradycyjna Kuchniapiekarnika w trakcie pieczenia się ciasta ponieważ babki są wrażliwe na takie działania i może nam powstać zakalec Przepisy na babki, keksy: Piernikowy keks na konfiturze Piernikowy murzynek z kokosowym lukrem Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa
W Moim Magicznym Domumusimy dodawać już słodziwa. Skład nadal pozostaje krótki: 250-300 g chudego twarogu (kulka, kostka, klinek) 2 jajka 2 średnie banany 2 łyżki mąki (dowolnej, ja użyłam kokosowej) Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy na puszystą masę. Masę przelewamy do silikonowych foremek lub natłuszczonej metalowej formy na muffiny. Ponieważ w masie nie ma tłuszczu, będzie przywierała do papierowych papilotek. Pieczemy
Kucharzycaszkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 450 g ajerkoniak wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem az powiększą swoją objętość
Camilla w kuchniObiad na szybko? Proszę bardzo :) Składniki: 1/2 szklanki kaszy bulgur 1/2 cukini 5 pieczarek marchewka 2 filety z dorsza ajwar sól morska pieprz natka pietruszki zioła prowansalskie olej kokosowy do grillowania warzyw Wykonanie: Kasza : nastawiam wodę na kaszę. W tym czasie na sitku oczyszczam kaszę pod bieżącą wodą. Gotuję około 12 minut lub do momentu aż będzie dobra
Bike By Lifetakim kremem wszystko będzie smaczne ;) Składniki: 1/2 szklanki soku z cytryny (około 3-4 cytryny) 1/2 szklanki słodzika w proszku (u mnie pół na pół erytrol i cukier kokosowy – stąd ciemniejszy kolor ;) ) 2 duże jajka 2 duże żółtka 6 łyżek masła klarowanego (około 90-100g) Przygotowanie: Zaczynamy od wymieszania soku z cytryny, sproszkowanego słodzika, jajek
Jak gotować i nie zwariowaćkupować kapustę od lokalnych sprzedawców, z beczki. Sprawdzić smak, kolor i mieć pewność, że jesz pełnowartościowy produkt 🍀 Składniki: 1 cebula duża lub 2 mniejsze (kostka) 1 łyżka oleju kokosowego 15 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka nasion kminu 6 liści laurowych 2 duże marchewki (starte na tarce) 1 pietruszka (starta na tarce) 1kg kapusty kiszonej (nie odsączonej, pokrojonej) 1kg kapusty
Apetyt na Zielonejednoporcjowe ciasto szpiankowo-bananowo-kokosowe nadziane gorzką czekoladą~ Nooo Kochani, w końcu mamy wiosnę! Na razie, z tego co widać, jedynie kalendarzową, ale mam nadzieję, że z dnia na dzień bedzie coraz cieplnej i słoneczniej :) Aby godnie powitać nową porę roku upiekłam dziś na śniadanie zielone ciacho :) Bo na dworze też niedługo będzie bardziej zielono :) Przy okazji zielony to kolor
breakfast of dreamschlebek, idealny na takie fikuśne kanapki. Kanapki, które przypominają francuskie tosty . Kanapki na słodko Składniki: 4 kanapki Frangipane 50 g zmielonych migdałów 50 g masła 1 jajko 50 g kokosowego cukru 2 łyżki migdałowych płatków 4 kromki chleba, u mnie tostowy z tego przepisu owoce do dekoracji Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Zmiksuj
codojedzeniaCzekoladowe ciasto Składniki: 1 szklanka mąki orkiszowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki ryżowej pół łyżeczki proszku do pieczenia BIO (opcjonalnie) 1 jajko 1 dojrzały banan pół szklanki oleju słonecznikowego 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao miód/agawa czekolada gorzka/posypka (opcjonalnie) Wszystkie składniki suche: mąki, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszałam ze składnikami mokrymi: banan, jajko, olej, mleko
nietadietaszklanki mąki gryczanej 1 szklanka skrobi ziemniaczanej 8g drożdży instant ½ szklanki nasion słonecznika 1 płaska łyżeczka soli 1 czubata łyżka cukru 500 ml ciepłej wody 1 łyżka oleju kokosowego Do dużej miski przesiej mąkę oraz skrobię. Przygotuj zaczyn: do małej miseczki odsyp ze składników drobinę mąki, cukru oraz ciepłej wody, dodaj drożdże i zamieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce
Roślinna - blog wegański