łyżki miodu - 1/2 szklanki rodzynek - 1/4 szklanki słonecznika - 1/2 łyżeczki carry - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/2 łyżeczki imbiru - 2 łyżki lnu mielonego - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli - łyżka oleju kokosowego Produkty dobrej jakości znajdziecie na www.Skworcu.com.pl 1. Kaszę przelewamy wrzątkiem żeby pozbyć się jej goryczki, a następnie gotujemy wg. przepisu, po ugotowaniu odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej kaszy dodajemy mleko
Apetyczna babeczkawypróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza jaglana ( ugotowana ) – 370 g * jajko – 2 szt * „słodzidło” – cukier trzcinowy, erytrol, ksylitol, stevia – ok. 0,5 – 3/4 szkl * olej kokosowy roztopiony – 60 g * jogurt naturalny – 0,5 szkl * prawdziwe kakao – 0,5 szkl * proszek do pieczenia -1 łyżeczka * sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki przekładamy
Ostra na Słodkomianowicie tofu z makaronem ryżowym. Orientalnego smaku doda sos oraz smażona marchewka. :) Składniki: 1/2 kostki tofu naturalnego 100g makaronu ryżowego 1 marchewka przyprawa chińska 5 smaków Kamis olej kokosowy Marynata dla tofu: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu terijaki 1 łyżka musztardy sarepskiej papryka słodka mielona szczypta pieprzy cayenn Sposób przygotowania: Tofu kroimy w kostkę i zalewamy marynatą
Truskawkowa Fiestadodajemy wodę i mieszamy całość tylko do połączenia składników. Chleby orkiszowe nie wymagają długiego wyrabiania. Gotową masę przekładamy do przygotowanej wcześniej formy (ja swoje formy bardzo delikatnie smaruję olejem kokosowym- są już trochę wiekowe, gdy mamy nowe, nie jest to konieczne). Formy metalowe musimy dokładnie wysmarować i wysypać mąką lub otrębami. Masę dokładnie ubijamy (miejsce przy miejscu) łyżką maczaną
Smaczne ZdroweMuffin twarogowy*, z gruszką i kruszonką* *z twarogiem z kostki * z manny, olejku kokosowego i cukru są rzeczy za których zrobienie zabieram się długi czas, bo zawsze znajdzie się coś innego do zrobienia/ spróbowania w ten sposób moja lista pomysłów (nie tylko tych na śniadanie!) zamiast się kurczyć cały czas rośnie, też tak macie? miałam zrobić lekki odwyk od kawy
More food, love and dreamsjuż w poleceniach). Ale w końcu się na taki peeling skusiłam. Jak zrobić? Ja robię z fusów po kawie, ale można zrobić też ze zmielonej kawy nieparzonej. Dodaję olej kokosowy albo oliwę (albo trochę żelu do mycia ciała), sól gruboziarnistą albo takiż cukier, można dodać cynamon (ale trzeba uważać, bo rozgrzewa i może alergizować), imbir, kilka kropli olejku eterycznego
Zdrowa Kuchnia SowyWarstwy ciasta : 1. Ciasto ciemne 2. połowa dżemu porzeczkowego 3. połowa masy budyniowej 4. ciasto jasne 5. dżem porzeczkowy 6. masa budyniowa 7. ciasto ciemne 8. polewa 9. wiórki kokosowe Odstawić do lodówki
Sama słodycz i szczypta chilismażone z porem, z sosem z tahini i płatków drożdżowych (vegan) a na osłodę kakaowe tartaletki owsiane z daktyli, z kakaowy kremem z awokado, daktyli i mleczka kokosowego (vegan
More food, love and dreamsprzy tym- jak na strączki- jest lekkostrawna. Marchewka nadaje lekkiej słodyczy, zaś maślanka delikatnej, kremowej nuty... Jak dla mnie pyszności, zaraz po zupie z ciecierzycy z mlekiem kokosowym , która otwiera listę moich ulubionych 'nietradycyjnych' zup :) Koniecznie spróbujcie! * wywar warzywny / mięsny- 1 litr * marchewka- 5 średnich sztuk (około 400 g) * soczewica czerwona- 1 szklanka * maślanka- 200 ml (jogurt/śmietana) * koncentrat
Kraina Miodem Płynącajajko 100 g mix'u daktyli , moreli , rodzynek (RAWFOODS) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki kakao 15 g oleju kokosowego 150 ml mleka Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na "paćkę". Suszone owoce drobno pokrój. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Piekarnik nagrzej na 180*C. Masę przełóż
Zdrowie na języku :Pśrodku. Bezy można przechowywać w szczelnym pudełku nawet przez 2 - 3 tygodnie. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: Perfekcyjna beza - To się musi udać! Eton Mess Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem var file = "http://maniapieczenia.blogspot.com/2016/02/bezy-przepis-podstawowy.html"; var title = "maniapieczenia.com"; var type = "6"; var size = "width:35px;height:33px;"; var current= window.src == location.href ? document.referrer || location.href : location.href; var url ='http://zszywka.pl/widget.html?type='+(type)+'&title='+(encodeURIComponent(title))+'&source_file_url='+(encodeURIComponent(file))+'&source_url='+(encodeURIComponent(current));
maniapieczeniamąki pszennej (plus trochę do podsypania stolnicy) 150 g stopionego i ostudzonego masła 35 g drożdży 3 jajka ok 50 g cukru 1 szklanka mleka (u mnie kokosowe) żółtko + mleko do posmarowania wierzchu W miseczce umieszczamy pokruszone drożdże, 2 łyżki cukru, odrobinę mleka i 1 łyżkę mąki. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok 10-15 minut
Szybko Tanio Smaczniewody. Dosłownie rozpływają się w ustach. Karmelowy smak owoców w połączeniu z migdałowym masłem czekoladowym to połączenie, które zachwyca. Kulki można dodatkowo obtoczyć w nasionach, mielonych orzechach bądź wiórkach kokosowych. Ja tym razem postawiłam na prostotę :) Składniki: 100 g daktyli (RAW FOODS) 20 g rodzynek manuka (RAW FOODS) 50 g moreli (RAW FOODS) 40 g masła czekoladowego (RAW FOODS
Zdrowie na języku :Pjest rozdzielona. (około 35 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej 180g masła (zimnego) 220g twarogu (mielonego; użyłam z kostki) 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 5 łyżek wiórek kokosowych Dodatkowo: dżem/konfitura (użyłam konfitury z truskawek od Premium Rosa ) Masło posiekać z mąką. Dodać ser (uprzednio go podusiłam) i resztę składników. Całość zagnieść na miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto
Di gotujepora - 1/2 szklanki kukurydzy z puszki - 5 łyżek mąki ziemniaczanej - 2 ząbki rozgniecionego czosnku - szczypta pieprzu Wszystkie składniki łączymy, wilgotnymi dłońmi formujemy placuszki. Smażymy na małej ilości oleju (najlepiej kokosowego) około 10 minut z każdej strony
Smakuje zdrowo