kokosowe - 19941 przepisów (strona:964/1330)

Super kruche ciastka z piwem karmelowym (wiórkami, rodzynkami i płatkami owsianymi) 167

szklanki piwa karmelowego (może być też zwykłe) 1 szklanka mąki pszennej 100g smalcu (*) 5 łyżek cukru (płaskich; około 60g) 1 szczypta soli 40g płatków owsianych (błyskawicznych) 25g wiórek kokosowych 25g rodzynek Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. (Całość jest lepka.) Masę wstawić do lodówki na minimum 20 minut. Po tym czasie z ciasta uformować kulki - odrobinę większe

Di gotuje
owsianka na wodzie 146

składniki: 5 łyżek płatków owsianych lub orkiszowych 2 łyżeczki maku 2 łyżeczki wiórek kokosowych 2 łyżeczki siemienia lnianego 3 suszone śliwki 5 migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu 1 szczypta kurkumy 1 szczypta gałki muszkatołowej gorąca woda opcjonalnie: jogurt naturalny kefir sok owocowy wykonanie: Płatki owsiane lub orkiszowe, mak, siemię lniane, wiórka koksowe oraz pokrojone na mniejsze kawałeczki śliwki umieszczamy w miseczce

Domowy Smak Jedzenia
Koktajl z kaszy jaglanej, tofu i soku z kokosa 106

kreatywnej zabawy:) Potrzebne składniki na 1 szklankę koktajlu:  2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 20 g tofu sok z kokosa (wychodzi ok. 1/3 szklanki) 0,5 szklanki mleka kokosowego 10 truskawek (u mnie mrożone) Przygotowanie: Wszystkie składki  umieszczamy w misie kielichowego miksera i miksujemy :) http://kulinarnezapiskiolki.blogspot.com/2015/02/zapraszam-na-konkurs.html

Łycha smaków
Faszerowane papryki 175

cebula 1 marchewka 1/3 selera pomidory w puszcze 1 l przecieru pomidorowego (przepis znajdziesz  tutaj ) majeranek, tymianek, bazylia sól ziołowa, pieprz Przygotowanie: Na patelni z łyżką oleju kokosowego podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę, jak się zeszkli dodajemy marchewkę i pietruszkę. Jak warzywa zmiękną dodajemy pokrojone grzyby, pieprz i sól. Całość podsmażamy przez 10 min., po czym dodajemy ugotowany

Łycha smaków
III miejsce w konkursie 88

Pękam z dumy i chwalę się :) Jaglanka z tofu na oleju kokosowym zajęła III miejsce :)  Konkurs organizowała Ola z Kulinarne zapiski Olki :) , gdzie tematem konkursu było: kasza, tofu i kokos.  http://kulinarnezapiskiolki.blogspot.com/2015/03/wyniki-konkursu-kaszatofu-kokos.html?showComment=1425840172318#c626150402159098195

Łycha smaków
Gofry z mąki gryczanej i ryżowej 105

zdrowy:) Gofry idealnie smakowały z dżemem wiśniowym wykonanym przez moją teściową :)  Potrzebne składniki:   200 g mąki gryczanej 100 g mąki ryżowej 2 jajka 1 mleczko kokosowe 1,5 łyżeczki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Pieczemy w gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami

Łycha smaków
Gofry z mąki kukurydzianej i ryżowej 149

wyraźnie czuć w nich kukurydzę.  Podałam z dżemem wiśniowym oraz morwą białą :) Potrzebne składniki:   200 g mąki kukurydzianej 100 g mąki ryżowej 2 jajka 1 mleczko kokosowe 1,5 łyżeczki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Pieczemy w gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami

Łycha smaków
Dzikie gołębie 144

następnie wkładamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy, przewracając kapustę co jakiś czas aż zmięknie.   Ryż czarny i brązowy  gotujemy na sypko. Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju kokosowym i dodajemy rozmrożone grzyby leśne. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Jak grzyby się usmażą dodajmy pokrojoną w kostkę cukinię i pietruszkę zieloną.  Z wyparzonej kapusty delikatnie oddzielamy

Łycha smaków
Botwinka z jajkiem 108

Zwariowałam  na punkcie botwinki :). Wczoraj postało pesto z botwinki, pasztet, zupa z mleczkiem kokosowym, wszystkie przepisy pojawią się w tym tygodniu. Ogłaszam go jako tydzień botwinkowy:) A oto moja Czarnuszka - ogląda TV :) Potrzebne składniki:   pęczek botwinki 1 l wywaru warzywnego mały jogurt naturalny 1/3 pęczka pietruszki sól, pieprz 1 jajko puszka fasolki białej puszka fasolki czerwonej

Łycha smaków
Jaglanka z zapiekanymi szparagami 116

czym zalewamy wrzątkiem dodajemy 0,5 łyżeczki soli i gotujemy, aż kasza będzie miękka. Szparagi obieramy i dokładnie myjemy. Przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać, dodajemy olej kokosowy, gałkę muszkatołową, pieprz, sól i zapiekamy z 180 st przez ok. 20 min.  Do lekko przestudzonej kaszy dodajemy szparagi, pokrojone w kostkę pomidory, oliwki,  oliwę

Łycha smaków
Miętowa zupa z ogórków małosolnych 147

zupie bardzo fajny posmak. Potrzebne składniki:  10 ogórków małosolnych 1 l wywaru warzywnego mały jogurt naturalny 5 ziemniaków sól, pieprz 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oleju kokosowego garść mięty garść koperku do posypania Przygotowanie: Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Gotujemy wywar wraz z ziemniakami. Cebulkę z czosnkiem zalewamy wywarem i gotujemy

Łycha smaków
Zupa dyniowa na ostro 147

zupka wychodzi bardzo pyszna. Dynia nadaje jej słodkości, którą przełamałam ostrą papryką.  Potrzebne składniki: 1 średnia dynia hokkaido 1 l bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oleju kokosowego garść ziół: majeranek, tymianek, oregano 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 papryczki chili 1 łyżka płatków pomidorów parmezan do posypania pieprz, sól Przygotowanie: Dynię  myjemy

Łycha smaków
Placuszki brzoskwiniowe 100

jaglanej 30 g mąki z pszennej  2 brzoskwinie  120 ml mleka  1/4 łyżeczki sody oczyszczonej   1 łyżka jogurtu naturalnego 2 jajka   1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Mąki wraz z sodą mieszamy dodajemy jogurt, żółtko, olej i mieszamy. Odstawiamy na 5 min. W tym czasie ubijamy białko na sztywną pianę. Wszystkie składniki łączymy i smażymy

Łycha smaków
14. Zimno, zimniutko: czyli rozgrzewająca figowa jaglanka z kurkumą 136

figowo - bananowa jaglanka z kurkumą: - 50g kaszy jaglanej  - 4-5 sztuk suszonych fig - duża szczypta kurkumy - szczypta cynamonu - średni, dojrzały banan - łyżka płatków migdałów - odrobina mleka roślinnego - polecam kokosowe (ew. krowie)  Wykonanie: 1. Kaszę jaglaną zalej wodą i zostaw na noc lub podpraż ją na suchej patelni przed samym gotowaniem.  2. Opłukaną kaszę i pokrojone figi wrzucamy

Pland based fille
Krem jaglany z jagodami goji 136

Nowym Roku  Lidl Polska  oferuje mnóstwo zdrowych produktów. Makarony razowe, bio mleka, pyszne bio sery,  bio  jogurty, owsianki, nasiona chia, smoothie na bazie mleczka kokosowego( pycha).  Życzę Wam zdrowego odżywiania w Nowym Roku. Przygotowałam dla Was  pyszną kaszę jaglaną w cudownym kolorze.  Lekko i smacznie.  2 szklanki ugotowanej kaszy 2 łyżki miodu

AZgotuj!