masa stężała. Racuchy smaż na rozgrzanej patelni, przed każdą partią nalej na patelnię łyżkę oleju. Najlepiej smakują z konfiturą lub dżemem. Albo tak jak na zdjęciu, posypane mąką kokosową
Smakuje zdrowotylko. :) Składniki (na 4 placuszki): - 1 banan - 5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Miksujemy blenderem na gładką masę, wylewamy na patelnię (posmarowaną np. olejem kokosowym) formując placuszki. Smażymy aż będą lekko brązowe. I już - jemy z czym chcemy
Smakuje zdrowodynia hokkaido (u mnie około 1kg) - 2 jabłka - 1 cebula - 1/2 szklanki surowego amarantusa - 1 łyżeczka soli himalajskiej - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej warzywno-ziołowej - 1 łyżka oleju kokosowego Amarantus gotujemy 25 minut w 1 szklance wody. W tym czasie cebulę kroimy w plastry i podsmażamy w garnku na oleju przez 5 minut, po czym zalewamy 1 litrem wody. Dynię pozbawiamy
Smakuje zdrowoosoby): - 1 tofu naturalne (użyłam bio tofu firmy Polsoja) - pół małej główki sałaty lodowej, - 1 pomidor, - sos sojowy, - sól czarna "jajeczna" kala namak", pieprz - szczypiorek, - 1 mała łyżeczka oleju kokosowego. Wykonanie: Tofu rozdrobnić w palcach lub pognieść widelcem, skropić je sosem sojowym. Sałatę pokroić w grube kawałki, szczypiorek posiekać. Rozgrzać patelnię, wrzucić na nią tofu, chwilę smażyć żeby się lekko
Co na wege obiad?lubicie najbardziej. Ja je sobie piekę tak co drugi dzień i jadam je na śniadanie. Składniki: 1 duży banan 1/2 soczystego, słodkiego jabłka 7 łyżek wiórków kokosowych 7 łyżek płatków owsianych 1 łyżeczka cynamonu mielonego 1 łyżeczka kurkumy 1/4 łyżeczki imbiru mielonego 1 suszona figa 2 łyżki rodzynek 3 łyżki migdałów z grubsza posiekanych lub migdałów w płatkach
Blondynka Gotujekilka kawałków świeżych bananów i posłodzisz ją na przykład pysznym syropem pomarańczowym. Również jogurt naturalny będzie zupełnie inaczej smakował z dodatkiem ulubionego syropu Paola. Na podwieczorek możesz przygotować budyń kokosowy i polać go aromatycznym, pachnącym syropem o smaku wiśni. Zamiast posypywać placki z jabłkami cukrem pudrem, można osłodzić je kilkoma kroplami syropu gruszkowego. Pierogi z serem czy owocami również możesz
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaryżu - brązowego lub do risotto (brązowy należy gotować przed szkleniem na patelni) 1/2 brokuła 1/2 cukinii 1,5 papryki zielonej ( ja dałam pół czerwonej) 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego Sól, ostra papryka, kurkuma, curry, spirulina (opcjonalnie) Przygotowanie: Podsmażaj ryż w garnku na oleju, do momentu, kiedy stanie się szklisty. Zalej czterema szklankami wrzącej wody, przypraw. Brokuł porozdzielaj; cukinie
Czarnawisienkachia (Esencja Natury) 100 ml zaparzonej trawy cytrynowej (Esencja Natury) 100 ml mleka 1 łyżka ksylitolu 1/2 dużego dojrzałego banana 1 łyżka masła orzechowego dodatki: płatki kokosowe, orzechy włoskie Przygotowanie: Do słoiczka lub szczelnego pojemnika wsyp nasiona chia. W letniej zaparzonej trawie cytrynowej rozpuść ksylitol. Do chia dodaj napar z trawy cytrynowej i mleko. Dokładnie wymieszaj
Zdrowie na języku :Pmożemy jeść jajek to nie musimy go dodawać wtedy zwiększamy o 2-3 łyżki ilość mleka lub wody - olej najlepszy jest rzepakowy ale jak lubimy można użyć kukurydzianego lub kokosowego , ważne aby nadawał się do obróbki w wysokich temperaturach - mąka - ja używam chlebowej typ 750 bo ciasto wychodzi chrupiące i puszyste ,testowałam już różne rodzaje ale ta jest najlepsza
Wypieki Reneduże ,miękkie i lekko słodkie ... a podpieczone na grillu do hamburgerów smakują rewelacyjnie ;) ależ była pyszna kolacja ..... Składniki : - 600 g mąki pszennej typ 550 - 12 g cukru ( u mnie kokosowy z racji niskiego IG ) - 350 ml ciepłej wody ( nie gorącej ) - 60 g mleka w proszku - 45 g roztopionego masła - 15 g świeżych drożdży - 10 g soli Mąkę wsypać do miski
Wypieki Renecukru trzcinowego - 4 żółtka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu Na mus jabłkowy - 10 średnich jabłek - 1 łyżeczka cynamonu - 1- 2 duże łyżki cukru trzcinowego lub kokosowego (ilość zależy od słodkości jabłek i naszego smaku ) - 1 duża łyżka masła - 1 duża łyżka mąki ziemniaczanej Jabłka ścieramy na grubej tarce i wszystko dusimy na wolnym ogniu do rozgotowania
Wypieki Renelitr mleka 4 żółtka 8 łyżek cukru 2 opakowania cukru waniliowego 6 łyżek mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej 500 gram masła roślinnego Dodatkowo: puszka brzoskwiń płatki kokosowe biała czekolada kolorowe perełki Nasączenie: sok z brzoskwiń Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier puder i po jednym żółtku, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (22cm
Bajeczna Kuchniawyjdzie nam zbyt suchy i będzie się kruszył. Wcześniej dodawałam ok.850ml wody, teraz dałam 950ml i to był super krok. Gotową masę przekładamy do dwóch form przesmarowanych delikatnie olejem kokosowym (używam silikonowych form), gdy używamy form metalowych należy je przesmarować i wysypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto w formach dokładnie ubijamy (łyżką maczaną w zimnej wodzie), wygładzamy
Smaczne Zdrowepyszne puree z selera z gałką muszkatołową. Jeśli chodzi o słodkości szczególnie kuszą świąteczne ciasteczka z makiem i lukrem, ciasteczka korzenne z cynamonowym lukrem, domowy makowiec, sernik pomarańczowo-kokosowy, keks "na bogato" z ciemnym rumem, babeczki z żurawiną i lukrem cytrynowym, pyszne i lekkie bananowe brownie czy placek z mielonych migdałów z pomarańczą. Na koniec czekają na nas pyszne napoje
Plate of JoyZdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z wiórków kokosowych... niebo na talerzu - bez grama sztucznego tłuszczu i mąki! Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch
Chocolate Muffin Blog