sałatki/ surówki! W tej książce znajdziecie wiele ciekawych, świeżych i nowych przepisów na śniadania, obiady, przekąski czy nawet słodkości! Znajdziecie przepisy na croissanty z kremem migdałowym i rabarbarem, na kokosową owsiankę z konfiturą z rabarbaru i czereśni, śniadaniowy krem z burakiem i owocami leśnymi czy przepis na wegetariańską kanapkę BLT z upieczonym burakiem! Wszystko wygląda tak cudownie apetycznie, kusi pięknymi
Plate of Joykostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody Masa serowa: 50 dag sera 4 jajka szklanka cukru 1/2 kostki masła wiórki kokosowe do posypania WYKONANIE Przygotowanie ciasta. Margarynę, cukier gotować ok. 5 min. Po ostudzeniu dodać żółtka, delikatnie ubijać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W oddzielnym naczyniu ubić na sztywno
W kuchennym oknie Ewypowstało gładkie ciasto. Następnie po łyżce, wciąż mieszając energicznie albo miksując, wsypywać suche składniki do mokrych. Wszystko ma się dobrze połączyć. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego albo masła klarowanego. W międzyczasie połączyć serek z kremem miodowym. Serwować naleśniki posmarowane serkiem i zwinięte w rulonik lub złożone w trójkącik. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkoSKŁADNIKI: 400 g mąki żytniej razowej 150 g mąki pszennej typu graham lub pszennej razowej 1850 350 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju kokosowego 40 g drożdży Najpierw robimy rozczyn z drożdży cukru i 1 łyżki mąki pszennej oraz 2 łyżek ciepłej wody. Pozostałe składniki oprócz oleju wsypujemy do miski i gdy rozczyn urośnie
harrisagarnka z warzywami. Wrzucamy do całości soczewice i gotujemy 15 - 20 minut. Wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy do miękkości warzyw. Możemy dodać trochę mleka kokosowego. Smacznego :) Wegetariańska zupa z soczewicą - łatwa i smaczna Wegetariańska zupa z soczewicą - łatwa i smaczna
Pyza i Surówkamieszamy z jajkiem, cynamonem i ostudzoną kaszą. Prawda, że proste? Teraz wrzucamy na patelnię i smażymy na placuszki na złoty kolor. Podajemy np.jak ja posypane żurawiną i wiórkami kokosowymi lub z jogurtem naturalnym
Cynamonowe szczęścierozgrzewającą zupę. SKŁADNIKI: 400 g dyni 2 marchewki 1 ząbek czosnku 1 mała szalotka oliwa 1/2 łyżeczki startego imbiru (świeżego) 2 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki mleka kokosowego ok. 300 ml bulionu sól, pieprz grzanki prażony słonecznik A jak to zrobić: Dynię wydrążyć, obrać ze skóry i pokroić ma mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i pokroić na talarki. Warzywa
Kuchnia w opałachorzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten dyniowo- orzechowy mini torcik. Składniki: Spód: 250 g herbatników maślanych 100 g miękkiego masła Łyżka mąki kokosowej Składniki na masę dyniową: 1 szklanka puree z dyni 2 galaretki pomarańczowe Składniki na masę orzechową: 250g orzechów włoskich ¾ szkl. mleka 4 łyżki cukru pudru kostka masła Składniki na mase
Podróż w kulinarianiczego, sama ze sobą, no i surowizna - trochę kapusty pekińskiej, czerwone papryki, ogórki kiszone. Dobre. Reszta rodziny, nie będąca na diecie, zjadła dodatkowo ziemniaki z marchewką pogniecione z olejem kokosowym, więc były i węglowodany, i białko, i tłuszcz, i dobra kapusta. Dla wszystkich, którzy z dietą dr Dąbrowskiej spotykają się pierwszy raz, przypominam starsze wpisy na ten temat
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEdobrej jakości liofilizowaną kawą. Mieszanka nie wymaga suszenia. Grubość soli i kawy dowolna. • SÓL Z LIŚĆMI LIMONKI KAFFIR – do wykończenia curry, kurczaka, potraw z ziemniaków i ryżu. Do mleka kokosowego, białych ryb. Z jogurtem i serem labneh. Świeże lub mrożone liście limonki kaffir ucieramy z solą w moździerzu lub w blenderze. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól
Karo in the KitchenSKŁADNIKI: Pstrąg lub inna ulubiona wasza rybka bakłażan brokuła cebula suszone zioła: tymianek, majeranek, cząber sól pieprz olej kokosowy Pstrąga posypałam solą, pieprzem i ziołami, odstawiłam na 2 godziny a następnie ugotowałam w naczyniu na parze. Gdy włożyłam rybę do parowania pokroiłam cebulę w krążki i kilka włożyłam do rybki a resztę poukładałam na rybce. W czasie gdy ryba się
harrisajego wykorzystanie. Do tego odrobina słodkiej papryki, sól i pieprz; i naprawdę więcej nie potrzeba. Krem jest przyjemnie gęsty, intensywnie warzywny, po prostu pyszny. Można dodać kremówki czy mleczka kokosowego, dla złagodzenia smaku i jeszcze większej kremowości. Dodatki to brukselka, lekko podsmażona na patelni, dzięki czemu zyskuje na smaku; oraz chrupiąca, prażona cebulka. Całość wyszła zaskakująco pyszna i oryginalna
Pożeraczka, czyli raz adobrzeekstraktu migdałowego 150g drobnego białego cukru 125g rozpuszczonego i ostudzonego masła 82% tłuszczu 120g mąki pszennej TYP 500-550 500ml letniego mleka (2%, 3,5%, z mleka migdałowego czy kokosowego też wyjdzie) szczypta soli cukier puder do posypania owoce do przyozdobienia
Karo in the KitchenŚwięta...czyli coraz bliżej gwiazdka:) Bardzo lubimy dostawać prezenty. A WY?? Bardzo lubimy dawać też prezenty. To dla Was;) Składniki; 80 g masła, 3 łyżki płatków migdałowych lub kokosowych, 150 g cukru, 150 g miodu, 3 łyżki sody oczyszczonej Wykonanie; Cukier i masło roztapiamy. Następnie dodajemy miód ok. 3 minut zostawiamy na gazie mieszając:). Po tym czasie zdjemujemy
Anioły w kuchni