łyżka miodu naturalnego 1 jajko 150ml jogurtu naturalnego Masa: 100g jogurtu naturalnego 1/4 słoika dżemu z czarnej porzeczki niskosłodzonego 1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wrzącej wody dodatki: wiórki kokosowe, rodzynki lub według własnego uznania Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, miód, jogurt naturalny i wbijamy całe jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, aż do połączenia
Truskawkowa Fiestamiski wlej maślankę , dodaj jajka , cukier , cukier waniliowy i roztopione masło , wszystko wymieszaj mikserem.Następnie ciągle mieszając dodawaj mąkę z sodą. Rozgrzej patelnię , ja dodałam odrobinkę oleju kokosowego , nakładaj małą chochelką porcje ciasta , smaż z obydwu stro około 2 minut na złoty kolor. Podawaj z dowolnym syropem , miodem i owocami. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilijaja 5 dag tłuszczu 2 dag tłuszczu do formy 1/2 jaja do smarowania ciasta Ponadto: 2 budynie + składniki do ich przygotowania wiórki kokosowe do posypania gotowy lukier Wykonanie: Mąkę przesiać, zagrzać. Dużą szeroką prostokątną blachę posmarować tłuszczem, opruszyć mąką. Zrobić rozczyn: drożdże rozetrzeć z cukrem, zmieszać z 1/4 l letniego mleka i 25 dag ogrzanej
Pychotkaaapołudniowej kawy. Składniki (małą tortownica 22 cm): Biszkopt rzucany 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: Paczka kokosu 100 gram (można zrobić z większej ilości mi zabrakło masy na boczki) aromat waniliowy 3/4 szklanki cukru masło mleko tyle żeby przykryło lekko kokos Biszkopt upiec tak jak zwykle
PychotkaaaSkładniki: Beza 6 białek 3/4 szklanki cukru pudru 150g wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Krem budyniowy 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 1 kostka miękkiego masła 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa 1/4 kostki margaryny 2 łyżki ciemnego kakao bez cukru
Pychotkaaasera 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy piana 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórek kokosowych Wykonanie: Z składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, następnie wyłożyć je na brytfankę (w czasie gdy robię ser zazwyczaj podpiekam delikatnie ciasto). Składniki na ser zmiksować ze sobą i wylać
Pychotkaaaszklanka mąki pszennej 1 szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa 2 szklanki mleka kostka masła w temperaturze pokojowej 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek wiórków kokosowych 1 żółtko 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli dodając cukier. Gdy białka będą sztywne wlać margarynę i delikatnie zmiksować. Na końcu dodać mąkę
Pychotkaaajest kasza jaglana. Mega pyszne trufle z trzech składników i naprawdę nie potrzeba im nic więcej .Są doskonałe. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej ,suchej 125 g białej czekolady wiórki kokosowe,około 100 g Kaszę ugotować w dwóch szklankach wody przez 15 minut ,przestudzić .Białą czekoladę rozpuścić w mikrofalówce i połączyć z ugotowaną kaszą ,wymieszać dokładnie i odstawić do lodówki
Ladylaura.proszku do pieczenia lub sody Sos truskawkowy: - ok. 120g mrożonych truskawek - łyżeczka naturalnego dżemu/ syropu z agawy/stewii - odrobina wody Wykonanie gofrów: 1. Rozgrzej posmarowaną cienką warstwą oleju (świetny będzie kokosowy, ale zwykły rzepakowy też się nada) gofrownicę. 2. Białka ubij na sztywną pianę z odrobiną soli. 3. Dodaj przyprawy, proszek do pieczenia i słodzidło, dokładnie zamieszaj. 4. Dodaj przesianą przez
Pland based fillekostkę, dokładamy do warzyw, - 2-3 ząbki czosnku kroimy w plasterki lub wyciskamy do warzyw, - następne przyprawy: pół łyżeczki soli morskiej, łyżeczka ziół prowansalskich, - teraz tłuszcz czyli łyżka oleju kokosowego, - dokładamy jeszcze płaską łyżeczkę kurkumy i zalewamy wszystko - 0,5 litra soku pomidorowego, - mieszamy i zostawiamy bez pokrywki na średnim ogniu. Teraz komosa. Przed gotowaniem ziarna należy porządnie przepłukać, żeby
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIENajlepszy budyń jaki kiedykolwiek zrobiłam! Może poza kokosowym, chałwowym i marchewkowym... Bez dodatku mąki ziemniaczanej, na bazie zmielonych płatków owsianych i mleka. Idealny na śniadanie, lunch lub jako alternatywa tradycyjnego budyniu :) Składniki: 1 szklanka mleka 1 i 1/2 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu (niekoniecznie) 2 łyżki mielonych płatków owsianych 3/4 szklanki mleka zagotować, wsypać kakao i gotować na małym
Chocolate Muffin BlogPrzy niedzieli zapraszam was na pysznego murzynka z powidłami. Ciasto kusi wyglądem i zniewala smakiem. Zapraszam również na: - murzynka z pianką kokosową - murzynka z bananami i śmietaną Składniki : 125 gram masła 3 jaja 2 szklanki mąki pszennej typ 500 5 łyżek powideł śliwkowych 1 pełna szklanka ksylitolu fińskiego Kłos - Pol 1 kopiasta łyżeczka sody
Różowa kuchniasobie sprawę, że to danie dnia i wszystko leży w dużym garze :) Jednak za taką ceną oferta warta pokuszenia się. Zamówiliśmy również zielone curry z wegańskimi "krewetkami" z mleczkiem kokosowym i warzywami, podawane z limonką i ryżem (koszt 180 CZK). "Krewetki" wegańskie wyglądem i fakturą przypominały te prawdziwe. Maugo: wegańskie "krewetki" wyglądem wywarły na mnie takie wrażenie, że aż zrezygnowałam
Bananowe Poledyniowo-kokosowy krem z fasoli z sosem kakaowym~ Wczorajszy dzień był cudowny <3 Na pewno długo go nie zapomnę... :D Dziękuję wszystkim za wspaniały czas! Dzisiaj nie starczy mi czasu aby wszystko opisać, bo za dużo się działo, ale mam i zdjęcia i film wiec niedługo na blogu relacja
breakfast of dreamscuda z nich czarować w krótkim czasie :) Super proste i szybkie ciasto, można je zrobić gdy goście są w drodze do nas :) Składniki: - 3-4 płaty ciasta filo, - olej kokosowy, - 4 jabłka, - 2 łyżki cynamonu, - szczypta kardamonu, - 2 łyżki cukru Wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, wykrawamy gniazda nasienne i każdą ćwiartkę kroimy na cienkie plasterki (wszerz). Wkładamy
Co na wege obiad?