kokosowe - 19941 przepisów (strona:980/1330)

Rafaello podchmielone 118

wiórek kokosowych 50 ml wódki 200 g herbatników 200 g masła aromat migdałowy lub rumowy orzechy laskowe pół szkl śmietanki 30 % tabliczka białej czekolady Wiórki wsypać do słoika , wlać wódkę i zamknięte zostawić na dobę od czasu do czasu mieszać (ja użyłam wiórek pozostałych z przygotowania likieru)  Herbatniki utrzeć w pojemniku robota aż zupełnie się rozkruszą, dodać masło, połowę

Gotowanie jest łatwe
Jabłka pieczone tosca 158

orzechów. Proponuję jabłka pieczone tosca. Tosca topping pojawia się często w moich przepisach. Ostatnio upiekłam dyniowe ciasto z tosca , wcześniej ciasto czekoladowe . Jak pisałam tosca to mieszanka orzechów czy kokosowych wiórków z masłem i cukrem, którą można rozsmarować na cieście. Proste ciasto ucierane nabierze smaku a i koloru. Bardzo popularne nadzienie w Szwecji. Ciasto tosca zna każdy Szwed, można

codojedzenia
KRUCHE CIASTECZKA ORKISZOWE Z PESTKAMI DYNI 183

smalcu - 80g ksylitolu lub drobnego cukru trzcinowego - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 80g pokruszonych,*  podprażonych wcześniej  na suchej patelni pestek dyni - 3 łyżki syropu z agawy, z palmy kokosowej lub klonowego, itp. - 1 płaska łyżeczka naturalnego proszku do pieczenia - 1 łyżka mąki ziemniaczanej (nie trzeba) * włożyłam pestki do worka i potraktowałam delikatnie tłuczkiem do mięsa Masło i smalec pokroić

Smaczne Zdrowe
Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 296

całości smakuje superowo! Trudno jest opisać smak tej potrawy, więc zachęcam wypróbować przepis! Inne przepisy z piersią kurczaka: Pierś z kurczaka w marynacie miodowej , filet z kurczaka w panierce kokosowej , sałatka warstwowa z kurczakiem . Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej - składniki: 4 piersi z kurczaka (+- 300 g każda) 2 łyżki musztardy stołowej

Kuchnia Łukasza
Pieczone jabłka na dwa sposoby - z bananem i malinami 111

jabłek): Nadzienie 1: 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka cynamonu 4 orzechy włoskie 1 dojrzały banan 1 łyżka płatków owsianych Nadzienie 2: 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka wiórków kokosowych 1 garść malin (jeśli mrożone, weź trochę więcej i odstaw do rozmrożenia) + Dodatkowo ok. 2 łyżki płynnego miodu do polania. 1. Zetnij wierzch jabłek, następnie wydrąż środek (nie za dużo

Powiedz dietom nie
Kokosanki z białek 145

idealnym pomysłem na wykorzystanie białek, które nie raz nam zostają po sporządzaniu innych przysmaków. Ciasteczka mają wilgotny środek i chrupiący wierzch. Jednym słowem są przepyszne! (16 sztuk) 120g wiórek kokosowych 2 białka 40g cukru 40g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) 1 szczypta soli Wiórki umieścić w misce, zalać roztopionym masłem i wymieszać tak, aby wszystkie były nim oblepione

Di gotuje
Curry z dyni i soczewicy 116

odgrzać.  Mam nawet wrażenie, że drugiego dnia jest smaczniejsze.     Składniki: ok. 300 g dyni (np. butternut lub hokkaido) 100 - 150 g czerwonej soczewicy 400 ml mleczka kokosowego 1 - 2  łyżki czerwonej pasty curry 1 cebula odrobina oleju   Wykonanie: W garnku rozgrzać olej i podsmażyć posiekaną cebulę razem z pastą.  Dynię obrać i pokroić

Sto kolorów kuchni
Curry dyniowo-pomidorowe 78

nich przyprawom cudownie rozgrzewają w chłodne dni. Dziś proponuję proste curry, gdzie głównym składnikiem jest właśnie dynia (ja wykorzystałam dynię zwyczajną), a dodatkiem są świeże pomidory, cebula, mleko kokosowe i szereg przypraw. Inspiracja z kukbuka

Milion Smaków
MASŁO KLAROWANE, GHEE - PRZEPIS KROK PO KROKU 182

zaczynam w to wierzyć. Bo choć masło klarowane znam od dobrych kilkunastu lat i choć zawsze w było ono w mojej lodówce, to ostatnimi czasy częściej używałam jednak oleju kokosowego. W tym roku masło klarowane miało swój wielki powrót i pewnie gdyby nie przypadek nadal używałabym masła kupnego, bo tak było mi wygodnie. Ale ten przypadek (których ponoć

Smaczne Zdrowe
Ciastka owsiane z orzechami i czekoladą 185

atutem. Można też się pokusić, tak jak my, o wspólne pieczenie!   Ciastka owsiane z orzechami i czekoladą 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szkl. cukru kokosowego lub syropu daktylowego 1 płaska łyżeczka sody 100g masła 1 jajko 50g gorzkiej czekolady (co najmniej 75% kakao) 80g grubo poszatkowanych orzeszków ziemnych niesolonych W jednej misce mieszamy suche składniki

Przepysznik - BLW i nie tylko
Chatka Baby Jagi/ Chatka Puchatka 6797

mikrofalówce do uzyskania gęstej, błyszczącej polewy. Lekko przestudzić. 4. Chatkę polać ½ polewy, schłodzić do zastygnięcia. Następnie ciasto polać resztą polewy i ponownie schłodzić (chatkę można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi). Smacznego!   Inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka

Nastoletnie Wypiekanie
Torcik orzechowy z otrąb pszennych- w domowej polewie czekoladowej 117

otrąb pszennych! mniam! Składniki na ciasto: 5 dag otrąb pszennych 5 dag orzechów włoskich 5 jajek 2 łyżki mąki tortowej 15 dag cukru pudru ½ łyżeczki proszku do pieczenia wiórki kokosowe do formy Składniki na polewę: 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka mleka 1 łyżka kakao 10 dag masła Wykonanie ciasta: Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i nadal ubijając dodać

Tradycyjna Kuchnia
KOKOSOWE PLACUSZKI 130

zasiadłam z kubkiem kakao i z tymi racuszkami do porannego przeglądu internetu.. Składniki: 3/4 kg mąki 4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 2 szklanki mleka 2 łyżki wiórek kokosowych 2 jajka olej do smażenia Wykonanie: Wbijamy jajka do mąki, dodajemy mleko, cukry, wiórki. Wszystko dokładnie mieszamy, wykładamy łyżką na rozgrzana patelnię.Smażymy na rumiano. Odsączamy na papierowym ręczniku. Ostudzone

Z Majeczką w kuchni
Racuchy z jabłkami na mące gryczanej (bezglutenowe) 135

jabłkami i miodem zmiksować lub porządnie połączyć w misce. Na koniec wsypać pokrojone jabłka i wymieszać. Smażyć na patelni beztłuszczowej lub na cienkiej warstwie dobrze rozgrzanego tłuszczu (masła, oleju kokosowego).  Po usmażeniu polać miodem, syropem klonowym lub spożywać saute

Mania Wypiekania
Wegański chlebek dyniowo-cynamonowy 168

dużą keksówkę: 20 g świeżych drożdży 120 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 2-3 łyżki syropu klonowego 70 g cukru (użyłam dark muscovado) płaska łyżeczki soli łyżka masła kokosowego lub innego roślinnego (mogą tez być dwie łyżki oleju) łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka imbiru 1 mały banan 250 g puree z upieczonej dyni (może też być z marchewki

greenscarf