niewielkie porcje ciasta, smażyć niewielkie placki z obydwu stron na złoty kolor Jeśli masa gęstnieje i ciężko ją nałożyć na patelnię można dodać trochę wody lub opcjonalnie łyżkę oleju kokosowego Smacznego
pyszne zdrowościdużą ilością świeżej kolendry oraz podprażonym na suchej patelni sezamem. Do tego podajemy ryż - najlepiej brązowy oraz ulubione warzywa - ja lubię do tego dania pokrojony świeży ogórek polany olejem kokosowym z dodatkiem sosu sojowego i posypany sezamem
Kulinarne Inspiracjeszklanki dżemu 1/2 szklanki ciemnego cukru 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 6 łyżek wody 2 szklanki startej cukinii (bez nasion) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki cynamonu 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej dowolna polewa W misce zmiksuj olej, dżem i cukier. Zalej wodą siemię lniane i odstaw na kilka minut
Qlinarnie i QlinarnieKasza orkiszowa* na mleku; z karmelizowanym kaki** *gruba ** w olejku kokosowym i cukrze trzcinowym swoją drogą nie polecam gotować tej kaszy z rana, chyba, że macie dużoo czasu, bo długo się gotuję, dobrze, że wstawiłam ją na gaz jak tylko wstałam z racji, że nowa, że nie wiem ile gotować, a i tak miałam obawy czy zdąży xd (kolejna) Matura
More food, love and dreamsSkładniki: kasztany (10 szt.) ziemniaki (3 szt. średnie) por (1/3 szt.) pestki dyni (3 szt.) sól olej kokosowy woda Czas przygotowania: 35 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Nacinamy krzyżyki na skorupce kasztanów. Kasztany układamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni. Ziemniaki myjemy i gotujemy w całości. Kroimy pora. Smażymy
Weganka gotujejedna uwaga: trzeba zadbać o to, by deser ładnie odszedł od boków tortownicy, więc albo tortownicę należy wyłożyć papierem do pieczenia, albo dobrze natłuścić i np. obsypać wiórkami kokosowymi. Dzięki temu deserowi wygrzebałam z tyłu szafki dawno nieużywaną tortownicę, więc na zdjęciach widzicie efekt mozolnego wyłożenia jej papierem do pieczenia. Zdecydowanie muszę zainwestować w nową ;) Na kaszę wyłożyć dżem
Weekendy w domu i ogrodzieziemniaków, groszku i fasoli szparagowej Makaron chiński z tofu i warzywami risotto z burakiem i tahini Marokańska zupa pomidorowa z ciecierzycą i kuskusem Dyniowo-kokosowy tofurnik na daktylowym spodzie z polewą daktyle-tahini
More food, love and dreamsśrodka" papryki kroimy wzdłuż na paski. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Myślę, że czas na gotowanie :) Do nagrzanej patelni (garnka) dodajemy olej - polecam olej kokosowy, jest zdrowy i pyszny (prócz kulinariów ma milion innych zastosowań, ale o tym później). Na rozgrzanym oleju smażymy cebulkę z niewielką ilością cukru - nada jej złocisty kolor, a następnie dodajemy paprykę
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!imbir, papryka słodka - po jednej łyżeczce Rozpoczynamy od posiekania cebuli w drobną kostkę, a papryki w paski. Cebulę szklimy (dodając łyżeczkę cukru) na rozgrzanej patelni, na 1 łyżce oleju kokosowego. Następnie dodajemy mrożony szpinak i dusimy, aż do jego ugotowania. Do osobnego garnka, do gotującej się i posolonej wody, wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę. Gotujemy około 5-10 minut. Cedzimy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!tuńczyka (po odsączeniu) 250 g pieczonej dyni 4 ząbki czosnku 3 jajka kilka pomidorków koktajlowych przyprawy: sól himalajska, pieprz, curry, kurkuma, garam masala, słodka papryka Na niewielkiej ilości oleju kokosowego dusimy szpinak. Dodajemy do niego zgnieciony czosnek oraz przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu, dodajemy łyżeczkę kurkumy, słodkiej papryki oraz garam masali. Z 200 g dyni robimy purre, blendując upieczone kawałki. Jajka
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!się tutaj . Przygotowane w ten sposób 100 g dyni kroimy w drobną kostkę. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka również kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz gałką muszkatołową. Pół szklanki soczewicy czerwonej zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy z dodatkiem łyżki masła. Gdy soczewica ładnie napęcznieje, przyprawiamy kminkiem mielonym. Następnie
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!zrobić znajdziecie tutaj , a następnie blendujemy je z 5-6 ząbkami czosnku. Teraz nasz mus musi poczekać, a my przechodzimy dalej :) Cebulę siekamy i szklimy na łyżce oleju kokosowego z dodatkiem łyżeczki ksylitolu. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i dusimy przez 10 minut. Po tym czasie całość zalewamy musem pomidorowo - paprykowym i dolewamy 2 litry przegotowanej wody. W międzyczasie ziemniaki
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!manny razowej Symbio pół szklanki zimnego mleka (może być roślinne) 2 czubate łyżki puree z dyni* 1 duże jajko 1-2 łżki brązowego cukru trzcinowego 1 łyżka oleju kokosowego pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej kilka kropli ekstraktu z wanilii szczypta soli *puree z dyni - dynię (polecam hokkaido, ale może być też każda inna) ze skórą
Zawsze głodna!cały miesiąc żeby potem móc pracować jak mały robocik. 2 porcje Składniki: 2 banany 150 g borówki lub jagody 4 gałki lodów waniliowych lub śmietankowych 100 ml mleka kokosowego (jeżeli jest dla Was za gęste dodajcie więcej mleka) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Banany, borówki i lody miksujemy w naczyniu miksującym na gładką masę i powoli dodajemy mleko cały
Niezły MłynekWczorajsze drożdżówki na zajęciach praktycznych wyszły super :D Urosły jak szalone i ponoć są bardzo dobre :) Zdjęcie znajdziecie na moim instagramie - KLIK :) Zapraszam też po przepis na dyniowo-kokosowy tofurnik! To mój drugi pełnowymiarowy tofurnik...Wyszedł cuuuudny! Nie spodziewałam się, że będzie taki dobry :D Polecam ♥♥♥ >>KLIK
breakfast of dreams