minus to, to że bardzo szybko znikają ze stołu. Składniki na ok 3 porcje : 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanka płatków quinoa ( ja użyłam melvit) 5 łyżek wiórków kokosowych 1/2 szklanki masła orzechowego 2-3 łyżki miodu 4 łyżki chia szklanka mleka roślinnego lub zwykłego Przygotowanie : Połączyć w misce płatki, wiórki, miód i masło uformować masę jeśli
zdrowa vege kuchniawyłączeniu kamery wciągnęłyśmy z Miśką połowę pierwszej porcji bułeczek smarując je domowym dżemem malinowym. Składniki na około 20 szt. : 350 g mąki pszennej 50 g zimnego masła roślinnego (użyłam kokosowego) duża łyżka cukru 100 g rodzynek 200 g puree z dyni (można zastąpić puree z marchewki) pół łyżeczki soli 2 łyżki mleka roślinnego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
greenscarfbajaderki 150 g masła ok. 250 g suchego ciasta biszkoptowego (ew. piaskowego lub biszkopty) 125 g kwaskowatego dżemu (u mnie galaretka porzeczkowa) 2 łyżki kakao 50 ml rumu wiórki kokosowe do obtoczenia Masło roztapiamy i studzimy. Blendujemy ciasto na małe okruszki, łączymy w misce z masłem, kakao, dżemem i rumem. Wyrabiamy masę i chłodzimy w lodówce ok godziny. Z masy
Dzieje kuchennej Wiewiórynerkowców pieczone falafele dyniowe.. jeszcze lepsze z sosem orzechowym < 3 Zielona soczewica w sosie dyniowo-orzechowym, ryż jaśminowy Dyniowe risotto curry z mleczkiem kokosowym, kalafior Zapiekanka dyniowa z ryżu i czerwonej soczewicy, z cebulką i pieczarkami, brokuły Dyniowe bułeczki drożdżowe nadziane kremem dynia-masło orzechowe
More food, love and dreamsIlość sztuk: 9 Wartość kaloryczna: 120 kcal Składniki: 3/4 opakowania ciasta filo kilka fig olej kokosowy lub inny tłuszcz Piekranik nagrzewamy do 180 °C. Ciasto kroimy na 3 pasy wzdłuż, a następnie każdy pasek na pół, układamy na każdej części ok. jedną figę pokrojoną
Bazując na smakuDODAJĘ CZOSNEK I POKROJONĄ W PASKI PIERŚ Z KURCZAKA. POSYPUJĘ PRZYPRAWĄ CURRY WG.UZNANIA PONIEWAŻ JEST TROCHĘ OSTRA. DODAJĘ KAWAŁEK STARTEGO KORZENIA ŚWIEŻEGO IMBIRU. WSZYSTKO PODSMAŻAM I WLEWAM PUSZKĘ MLECZKA KOKOSOWEGO. OSOBIŚCIE LUBIĘ DODAĆ DWIE TRZY ŁYŻKI ŚMIETANY 18%. GOTUJĘ CHWILĘ ,ŻEBY SOS ZGĘSTNIAŁ. NASTĘPNIE KRUSZĘ TRÓJKĄCIK SERA PLEŚNIOWEGO TYPU LAZUR,SOLĘ,PIEPRZĘ. DLA KOLORU DODAJĘ ŁYŻKĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO. NAJLEPIEJ SMAKUJE
potrawyregionalneczarnej porzeczki lub powidłami śliwkowymi a wierzch polewam wcześniej odlaną polewą. Dla zupełnej rozpusty czasem robię krem ze śmietany kremówki...;-) Można posypać całość pokruszonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi.... i w końcu możemy zabrać się za jedzenie ciasta, które zawsze znika w zawrotnym tempie. Pycha! Polecam również pysznego MURZYNKA Z WIŚNIAMI
potrawyregionalnekaszkę albo kluski lane. Ja osobiście wolę zupę trochę posłodzić i pożywne śniadanie gotowe. Smacznego! Polecam inne dania z dyni: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ LECZO WEGETARIAŃSKIE
potrawyregionalnemożna już zajadać się zdrową, pyszną i sycącą zupką. Polecam do niej jeszcze grzanki. Smacznego! Polecam również: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM
potrawyregionalneskrzydełek pokroiłam na kawałki i wsypałam sporo świeżego koperku. Do miski wlałam zupkę i przyprawiłam śmietaną. SMACZNEGO! Polecam również ZUPA KREM Z KALAFIORA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM INDYJSKA ZUPA KALAFIOROWA Z IMBIREM PURE Z KALAFIORA Z IMBIREM
potrawyregionalnepiekłam w temp.180 stopni. Po upieczeniu odstawiłam do ostygnięcia. Pozostało już tylko polać je polewą (odlane wcześniej pół szklanki). Możecie też posypać je wiórkami kokosowymi lub migdałami. ... zaparzyć aromatyczną kawę i delektować się tym pulchnym,cudownie pachnącym i wilgotnym ciastem ;) Smacznego
potrawyregionalnemarynowana idealnie pasuje do mięs,wędlin a także jako samodzielna przystawka. SMACZNEGO! A jeśli lubicie dynię to zapraszam na inne dania: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM LECZO WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ ZUPA Z DYNI NA MLEKU
potrawyregionalnePowiem jedno... Naleśniki polane syropem klonowym z serkiem mascarpone były przepyszne! Po prostu rozpływały się w ustach;-) Polecam gorąco! Zapraszam również na naleśniki: w syropie pomarańczowym kokosowe naleśniki z mango ze szpinakiem Składniki: serek mascarpone syrop klonowy śmietana/jogurt Ciasto: 2 jajka mleko (na oko) mąka (na oko) szczypta soli olej Jajka rozmieszałam w misce. Dodałam mąkę,mleko
potrawyregionalnePrzykryłam drugim blatem. Posmarowałam górną część kremem śmietanowym. Ale następnym razem wierzchniej warstwy nie będę smarować. Udekorowałam malinami i startą gorzką czekoladą. Można użyć zamiast kawy np.wiórków kokosowych. Musicie spróbować kochani. I uwierzcie na słowo był przepyszny! Chrupiąca beza rozpływała się w ustach zostawiając posmak kawy i malin. Smacznego
potrawyregionalnewlałam jeszcze trochę bulionu i podgrzałam jeszcze 10 minut. Podawałam z parmezanem i płatkami masła. Smacznego! Zapraszam na pyszne: RISOTTO Z BAKŁAŻANEM RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM RISOTTO Z GRZYBAMI LEŚNYMI
potrawyregionalne